Reklama

Reklama

Horton je celkom normálny slon v dobrej fyzickej i psychickej kondícii, a tak ho celkom prekvapí, keď mu pod nos spadne smietka, ktorá rozpráva. Celkom logicky sa domnieva, že chyba, teda vlastne hlasy, väzí v jeho hlave a jednoducho sa zbláznil. Lenže Horton sa nezbláznil a tá smietka naozaj hovorí. Je v nej totiž ukryté malé mestečko Kdosice, v ktorom žijú malí Kdovíci. Medzi nimi aj Starosta – zaslúžilý obyvateľ, ktorý má niekoľko desiatok dcér, spokojný život a pred sebou veľkolepú oslavu storočnice svojho mestečka. A je tiež jediný, ktorý počuje Hortona. Aj Starosta si najskôr myslí, že mu preskočilo, ale našťastie mu včas dôjde, že neblázni a že Kdosice sú vo vážnom ohrození. Dostali sa totiž zo svojho starého a bezpečného úkrytu a ich osud teraz závisí od toho, či sa Hortonovi podarí Kdovíkom pomôcť s hľadaním nového domova. Horton je však trochu zmätkár a zo svojich nových kamarátov má takú obrovskú radosť, že sa o ňu rýchlo podelí s ostatnými zvieratkami zo svojho pralesa. Nikto mu to samozrejme neverí. Dokonca aj Klokanica to berie ako neprípustné správanie a zásah do dobrých mravov. Hortonovo „šialenstvo“ ju natoľko naštve, že sa rozhodne ďatelinový kvietok, na ktorom je smietka s Kdosicami, za pomoci zlého supa Vlada zničiť. Hortonovo dobrodružstvo sa začína... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (353)

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Skrz-naskrz priemerný animák pri ktorom som mal po 50 minútach pocit, že ho sledujem už 2 hodiny. Množstvo banálnych a triviálnych vtipov ktoré sú určené predovšetkým pre malé deti. Na druhej strane hudobná zložka a kamera si pochvalu zaslúžia, animácia však bola iba priemerná. Keby sa celý animák niesol v takom duchu ako v poslednej 10 minútovke hodnotenie mohlo byť oveľa vyššie. Veľká škoda takto premrhanej šance ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že je na čase přezkoumat všechny (ne)dobrovolné hosty psychiatrických léčeben. Minimálně ty, kteří slyší hlasy, které nikdo jiný ne. Ovšem znamenalo by to pobíhat v jejich okolí a mikroskopem přezkoumat doslova každé smítko prachu. Což by však mělo za následek, že by se tito doktoři a odborníci jevili zbytku společnosti jako blázni a museli bychom i je odklidit někam do ústraní. Společnost by se tedy "nečistila" a nastal by výkyv stability až do momentu, kdy se vše co známe rozpadne a nastane konec světa. Například rozkol rodinných hodnot (viz klokaní spratek v závěru). To je důvod proč je tento anarchistický pamflet vhodný nejen pro děcka a dospělé, ale i pro mládež žijící dle "známky punku." No, ale jinak je to Horton sympaťák a hodinka a půl v přítomnosti jeho maličkosti uteče jako voda ve Vltavě během záplav. Navíc je to Dobrá voda, jelikož baví. Obvzláště ve své druhé polovině. Na zdařilém výsledku má největší zásluhu zvuková stránka. Ať již Powellova hudba či dabéři v originálním znění (hlavně Will Arnett jako "Bela Lugosi"). K tomu uvolněná atmosféra nenáročné zábavné blbůstky bez větších ambicí s jednou kouzelně bizarní pikachu like pasáží. Ehm, slyšeli jste to taky? Jakoby na mě právě promluvil drobek z dnešní večeře... PS: Vizuální stránka je až neuvěřitelně věrná předloze. ()

Reklama

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Další z řady tuctových nevýrazných animáků, které jsou určené hlavně těm nejmenším. Přitom samotný námět není vůbec špatný a dalo se to celé pojat celkem ujetě a originálně. To se ovšem po většinu stopáže nestalo a i když tam bylo pár takových ujetějších momentů a ten příběh byl svým způsobem originální, tak se z toho dalo vytěžit daleko víc. Chtělo to víc hlášek a vtipnějších scén, takhle je to značně nedodělaný, pro dospělé až nudný animák. Naštěstí je to aspoň krátký, ale to už jsou dneska ty animáky vlastně všechny. ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Úžasný film nabušený od začátku až do konce. Nádherná animace, skvělá hudba (vynikne především u honičky) a mám tak nějak úchylku na podivná zvířátka ve filmech... Nemo měl racky, Život brouka maďarské sviňky, Lovecká sezóna teplého dikobraza... Horton má psychedelickou žlutou kouli.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................. ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Velmi sympatický, graficky krásný a předloze věrný filmek, jenž velmi překvapí. Oproti Kdovíkům v Grinchovi, se mi tihle hrozně líbili, to samé o tlustém Hortonovi. I přes fakt, že letošní rok na čáře animovaného filmu vyhrává Wall-E a Kung-Fu panda, tenhle malý filmek je krásně zpestření dne a dokáže zvednout náladu. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (7)

  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)

Súvisiace novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (viac)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (viac)

Reklama

Reklama