Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Amadeus

Amadeus (1984)

Úžasná a dychvyrážajúca pocta umeniu a šialenstvu. Zakaždým ho sledujem bez pohnutia a zakaždým neverím, že niečo také nádherné bolo vôbec natočené.

Pán prsteňov: Dve veže

Pán prsteňov: Dve veže (2002)

Pre mňa rovnako dokonalé ako film pred a po ňom. Dynamický, vtipný, magický. Samozrejme, v extended version ešte lepší. A na rozdiel od Spoločenstva prsteňa oveľa viac koní a dlhovlasých Rohančanov. Čo viac si priať?

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Film o ľudskej dráme, ktorý neberie vážne sám seba. Obrovská, farebná, nechutná, fascinujúca, bláznivá, romantická absurdnosť s nezabudnuteľnými hudobnými číslami.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Liek na všetko. Dokonale vypočítané predjedlo, hlavný chod aj zákusok. Útočí na city diváka bez akéhokoľvek vydierania alebo ohlupovania. Preto sa dá pozerať stále dokola. Preto sa v ňom dá nájsť vždy niečo nové. Veľký krásny vianočný gýč presýtený nádejou, ktorá nezomiera.

Zamilovaný Shakespeare

Zamilovaný Shakespeare (1998)

Ďalšia humorno-romanticko-tragická pocta ľudskej kreativite (a láske, dobre, aj láske). Vlastne tak nechutne romantická, že sa nedá vyhnať zo snov. Krásny film, ktorý pre mňa navždy zmenil ideu, ktorá sa mi vybaví, keď sa povie Shakespeare (podobne ako pri Amadeovi).

Horton

Horton (2008)

Možno ma skôr dostala myšlienka príbehu - a teda knihy. Ale bez filmu by som sa k nej asi nikdy nedostala. Niečo, čo by som si určite chcela pozrieť so svojimi deťmi, a potom sa s nimi o tom rozprávať. A ešte milujem, že je to veršované.

Kung Fu Panda

Kung Fu Panda (2008)

Mystické a kungfuové. Pre mňa absolútne očarujúci animák :)))

Star Wars: Epizóda III - Pomsta Sithov

Star Wars: Epizóda III - Pomsta Sithov (2005)

Takú zástavu srdca a následne celodenný blues som ešte nezažila. Pretože som o Star Wars vedela len málo a sledovala som epizódy v poradí I, II, III a mám silný zvyk veľmi sa zžiť s kladnými hrdinami. Najmä keď nimi sú baby-faced Hayden Christensen a Ewan McGregor. Ale aj bez ohľadu na protagonistov postáv pre mňa naozaj dychberúci film.