Reklama

Reklama

Horton je celkom normálny slon v dobrej fyzickej i psychickej kondícii, a tak ho celkom prekvapí, keď mu pod nos spadne smietka, ktorá rozpráva. Celkom logicky sa domnieva, že chyba, teda vlastne hlasy, väzí v jeho hlave a jednoducho sa zbláznil. Lenže Horton sa nezbláznil a tá smietka naozaj hovorí. Je v nej totiž ukryté malé mestečko Kdosice, v ktorom žijú malí Kdovíci. Medzi nimi aj Starosta – zaslúžilý obyvateľ, ktorý má niekoľko desiatok dcér, spokojný život a pred sebou veľkolepú oslavu storočnice svojho mestečka. A je tiež jediný, ktorý počuje Hortona. Aj Starosta si najskôr myslí, že mu preskočilo, ale našťastie mu včas dôjde, že neblázni a že Kdosice sú vo vážnom ohrození. Dostali sa totiž zo svojho starého a bezpečného úkrytu a ich osud teraz závisí od toho, či sa Hortonovi podarí Kdovíkom pomôcť s hľadaním nového domova. Horton je však trochu zmätkár a zo svojich nových kamarátov má takú obrovskú radosť, že sa o ňu rýchlo podelí s ostatnými zvieratkami zo svojho pralesa. Nikto mu to samozrejme neverí. Dokonca aj Klokanica to berie ako neprípustné správanie a zásah do dobrých mravov. Hortonovo „šialenstvo“ ju natoľko naštve, že sa rozhodne ďatelinový kvietok, na ktorom je smietka s Kdosicami, za pomoci zlého supa Vlada zničiť. Hortonovo dobrodružstvo sa začína... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (353)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Taky ste se tak zděsili u toho scientologického podtextu?Hrozný, opravdu horzný animák, jako náborový video pro sektu, co se koukne na tenhle film a pak dobrovolně spáchá seberozpižlání.Tyhle filmy bych zakázal a jejich tvůrce střílel.Že se k tomu propůjčili takové hvězdy je snad ještě děsivější.Trapnost, kreč a náboženský podtext...co může být strašnější?10%. ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Ken Daurio, Cinco Paul .. Smutná sázka na jistotu kasovního úspěchu. Vzít slavnou knižní předlohu a přetavit ji do stylové animované podoby bez nějaké velké tvůrčí námahy. Americké peněženky se mohou zbláznit, ale ty české budou při otřásání jistě obezřetnější a ač se spousta českých recenzí nese v pozitivním (proč asi) duchu, skóre na naší db nezadržitelně míří do modrých, průměrných čísel. Tedy tam, kam Horton imho patří. ___ Snímek nabízí (obvyklý a zcela očekávaný) vytříbený vizuál, roztomilé zvířátka, skvělé hlasy dabérů. Jenže tím výčet kladů končí - nebo je vážně zábava "výpravný příběh" o záchraně civilizace ve smítku, honička se supem, umělé dýchání rybičce z plic do žáber anebo celý infantilní Kdosicov? I to, jak je na konci vše nuceně morální a dojemné? Jednu domněnku na závěr: děti, mimo pestrého, převážně do fialova laděného kabátku a roztomilé pralesní havěti, dění nejspíš příliš nezaujme ba ho nepochopí - dospělého/znalého diváka kýčovitý vizuál těžko dostatečně naplní a děj bude otravně nudit - byť k tomu John Powell tak dobře hraje a Pokemoní mezihra, jako jeden z mála momentů, loudí úsměv - na mě tak Horton působil. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ďalší animák, ktorý sa dostáva o krok bližšie neprekonatelnej dokonalosti štúdia pixar. Dr. Seuss napísal kopec kníh pre deti a tri z nich boli sfilmované. Grinch aj kocúr nezažali taký úspech ako mohli a preto sa štúdia rozhodli že to skúsia s 3d animáciou. Musím povedať že to bola dobrá voľba a konečne je badaťeľný úspech ktorý si tieto diela zaslúžili. Ja osobne mám najradšej Kocúra ale tento filmík je skoro dokonalý aj keď ho docenia iba krpci. Jim carrey nadaboval slona a naozaj mu to ide aj keď teda mohlo to byť aj lepšie skôr zaujme Steve Carrell ako starosta whovillu. Lenže aj napriek fantastickej animácií a skvelým charakterom a dobrodružnému nádychu , ktorý nás sprevádza celým príbehom najviac robí hudba od Johna Powella, ktorá je dynamická originálna a naprosto skvelá. Lenže aj napriek týmto atribútom nezabudni že je to rozprávka takže je tam nejake to moralizovanie a bohužiaľ je tam aj dosť badatelné ale vzhľadom na to, že toto bol pre mna taký návrat do detských čias dávam 4 aj keď slabšie hviezdičky ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Velmi sympatický, graficky krásný a předloze věrný filmek, jenž velmi překvapí. Oproti Kdovíkům v Grinchovi, se mi tihle hrozně líbili, to samé o tlustém Hortonovi. I přes fakt, že letošní rok na čáře animovaného filmu vyhrává Wall-E a Kung-Fu panda, tenhle malý filmek je krásně zpestření dne a dokáže zvednout náladu. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Skrz-naskrz priemerný animák pri ktorom som mal po 50 minútach pocit, že ho sledujem už 2 hodiny. Množstvo banálnych a triviálnych vtipov ktoré sú určené predovšetkým pre malé deti. Na druhej strane hudobná zložka a kamera si pochvalu zaslúžia, animácia však bola iba priemerná. Keby sa celý animák niesol v takom duchu ako v poslednej 10 minútovke hodnotenie mohlo byť oveľa vyššie. Veľká škoda takto premrhanej šance ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (7)

  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)
  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)

Súvisiace novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (viac)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (viac)

Reklama

Reklama