Reklama

Reklama

Bezmocní

  • Česko Smrti napospas (viac)
Trailer
Horor / Mysteriózny / Thriller
Španielsko / Veľká Británia / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (146)

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Po novinke Nacha Cerdu som siahol primárne len z dvoch dôvodov. Za prvé zistiť, ako napreduje zahraničná kariéra Karla Rodena a za druhé preskúmať či aj ja na konci filmu nadobudnem pozitívne pocity, ako torzo ľudí z mojej topky. Zistil som, že Roden je v poriadku, jeho angličtina je na špičkovej úrovni a už pomaly ani nerozoznám jeho neanglický akcent. Čo je však na škodu, že on aj jeho herecká kolegyňa nemajú prakticky čo hrať. Kamera aj zvuk sú síce na vysokej úrovni, no scenár a všetko ostatné s ním ma akurát tak ubezpečil, že stupidita, nuda a stokrát prevarené nápady, zvraty a pointy u niektorých tvorcov snáď nepoznajú hranice. Preto spočiatku celkom slušne pozerateľné sa razom mení v stratu času a znechutenie. 30% ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Proklatě u tohodle filmu chybí žánr mysteriózní.Pač to být žánr, který ja absolutně nevyhledávat.Nemusim filmy, které vrší jednu otázku za druhou, WTF střídá větší WTF a na konci se rozlouskne všechno jednou ichtilní pointou a to je přesně tenhle film.Co naplat, že atmosféra je maximální a opravdu jsem měl hodně nepříjemnej pocit, jenže čím víc se film blížil ke konci, tím víc to bylo unylejší a nudnější a při odkrytí pointy jsem se lehce pousmál, docela fraška a zabiják všeho, na čem film v původních minutách stál, velké pozitivum je sice Karel Roden, jenže většinu stopáže ho předbíhá absolutně nesympatická hlavní hrdinka, která je paradoxně víc sexy, když tam běhá mrtvá s bílejma bulvama.Atmosfericky je to skvělé, jenže to mi prostě nestačí, když konec je opravdu trapný a co čert nechtěl, přes všechno to mysteriózno vlastně i předvídatelný a dokonce předem rečený samotným scénářem skoro už na začátku filmu.Přišlo mi to jako takový filmový cvičení party nadšenců za pár šupů, do kterýho se bůh ví jak uvrtal i náš nejlepší český herec.Zajímavé ano, lehce....zapamatovatelné nikoliv.49%. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tomuto snímku nemôžem uprieť skvelú atmosféru, ktorú živí hlavne prostredie zdanlivej samoty uprostred lesov, z ktorej nie je úniku, kamera a slušné herecké výkony. Tiež tu diváka často prekvapí pocit absolútnej beznádeje a skľúčenosť z neriešiteľnej situácie. Názov filmu teda skvele vystihuje aj pointu. Žiaľ vymenované pozitíva výraznou mierou degraduje prekombinovaný a zbytočne zamotaný dej na podklade akejsi časovej sľučky, ktorej logika tu však často akosi nefungovala. Silnejší priemer. 65/100 ()

KatanaCZ 

všetky recenzie používateľa

Z filmu mám naprosto stejný dojem jako Pedestrian. více než 3/4 filmu jedna velká nuda. Hlavní hrdinka je naprosto nesympatická, příběh se snaží vypadat komplikovaně, ale na konec je z toho další rámcové story. Nějaká ta atmosféra se místy i objevila, byla však tak nepatrná, že se po pár vteřinách zas vytratila. 1 hvězdičku za fakt, že snímek je pouze nudný, ale nikoli stupidní (viz některé horory dnešní doby) a další za Rodena, který sehrál roli opět obstojně. ()

claudel 

všetky recenzie používateľa

Je téměř nemožné zajít si ve Francii na český film, takže když jsem zjistil, že v tomhle hororu hraje Karel Roden, tak jsem šel aspoň na něj. Sál zel prázdnotou, český herec přitáhl asi deset lidí, z nichž do konce se dodívalo asi šest. Děj zasazený do ruských lesů mi připadal dostatečně děsivý, takže jsem z kina neutíkal. Jen jsem nechápal, proč si takový film vybrala trojice postarších dam. Patrně se domnívaly, že jde o zcela jiný žánr, soudím dle názvu. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (4)

  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)
  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)
  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)

Reklama

Reklama