Reklama

Reklama

Resident Evil: Zánik

  • Česko Resident Evil: Zánik (viac)
Trailer 2

Nastal koniec sveta. Pokusný T-vírus, vyrobený spoločnosťou Umbrella, bol vypustený do sveta a premenil jeho obyvateľstvo v hordu potácajúcich sa zombie, ktoré majú v obľube mäso. Pretože v mestách nie je bezpečne, dávajú Carlos Oliviera a LJ dohromady skupinku preživších, medzi ktorými sú aj nováčikovia Claire, K-Mart a sestra Betty, a vydávajú sa na cesty. Presúvajú sa v ozbrojenom konvoji po opustených púštnych diaľniciach. Hľadajú ďalších svojho druhu - tých, ktorí prežili, nenakazených. Nachádzajú ale tých, ktorých je v púšťach plno: nemŕtvych. A budú potrebovať množstvo zbraní, tisíce nábojov a pár plameňometov, aby sa ubránili. Pod opusteným vysielačom v Nevade sa ukrývajú špičkové kancelárie a laboratória spoločnosti Umbrella. Dr Isaacs, ktorý má neustály prístup k špionážnemu satelitu, sleduje púť konvoja, ale hľadá pritom osobu, ktorá je nielen kľúčová pre vznik lieku, ale taktiež stelesňuje všetko, o čo sa experimenty spoločnosti Umbrella pokúšali. Tou osobou je Alice. Alice bola kedysi držaná spoločnosťou Umbrella a podrobená biogénnom experimentom, následkom ktorých získala nadľudskú silu, ostrejšie zmysly a zvýšenú obratnosť. Hoci sa jej mutácie každou minútou zhoršujú, sleduje Alice konvoj a ochraňuje ho v nádeji, že sa jej nejako podarí odprevadiť ho do bezpečia. Konvoj zamieri na Aljašku, ktorá sľubuje poslednú možnosť úteku pred zombie, ale predtým sa musí zastaviť v Las Vegas, aby doplnil zásoby paliva, a snažiť sa neupúta na seba pozornosť firmy Umbrella. Alice sa nezastaví, kým spoločnosť funguje. Boj ešte len začína ... (TV Dajto)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (753)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po poriadne béčkovej, ale aj tak zábavnej dvojke sa séria opäť vracia k v rámci možností serióznejšiemu štýlu, pričom tentoraz navyše pribrala plnohodnotný postapokalyptický žáner, pripomínajúci svet Mad Maxa a pre ten mám slabosť. Preto mi ani nevadí, že univerzum samotného Resident Evil ide trochu do úzadia, čo vidno hlavne na deji a tak prednosť má putovanie skupiny ľudí, hľadanie zásob a preživších a snaha získať aspoň nejakú nádej pre lepší život. Ale predsa len sa nájde aj dostatok nových prvkov a celá línia v podzemnom výskumnom centre Umbrelly je tiež pomerne zaujímavá. No aj keď ma celkovo film baví, predsa len ma po jednej stránke aj sklamal, počtom skutočne zapamätaniahodných scén, ktorých je tu z pôvodnej trilógie najmenej, ale keďže tých kladov je tu dosť, stále je to vydarená zábava. A jedným z tých kladov je aj obsadenie, Milla Jovovich tu má už síce niekedy dosť prehnané schopnosti, ale predsa len práve tu mi je najsympatickejšia z celej série, taká prirodzená drsniačka, opäť nechýba môj obľúbený Oded Fehr a hlavné trio z predchádzajúceho dielu síce opustila Sienna Guillory, ale Ali Larter je adekvátna náhrada. No ani tie zvyšné postavy nie sú najhoršie a vyhovoval mi aj charizmatický hlavný záporák Iain Glen. Ale trochu rozporuplne na mňa pôsobí akcia, nájdu sa tu štyri dlhšie akčné sekvencie, ktoré sú dosť rozmanité a aj technicky kvalitne prevedené, len jednoducho mne sa vlastne skutočne páčila len scéna s útokom množstva zombií, ktorú by som kľudne označil za najlepšiu akčnú scénu celej série a to pobehovanie Milly s dvomi mačetami som si skutočne užíval. Ten zvyšok síce nebol zlý, ale jednoducho to vôbec nie je môj štýl, akčné scény so zvieratami moc nemusím a finálne súboje tejto série ma tiež nechávajú chladnými, mňa tie bitky s mutantami vôbec nebavia. A tak som si skôr užil také maličkosti ako výbuch kamiónu alebo pekný spomalený záber s vrtuľníkom. Ale aj celkovo mi to režijne a technicky príde ako najkvalitnejší diel celej série, nechýba tu pekný vizuál, atmosféra, slušné efekty a ešte aj skvelý soundtrack. Práve v tomto diele si hudbu vychutnávam najviac. Takže keby tu bolo viac akčných scén so zombiami, bol by práve tento tretí diel pre mňa najlepší z celej série, takto sa tým predchádzajúcim skôr vyrovnáva, ale keďže tie sa mi dosť páčili, tak to rozhodne nie je žiadna hanba. 79% ()

somnar 

všetky recenzie používateľa

Zánik pouze potvrzuje smutný fakt, že žánr zombie hororu poslední dobou nenabízí žádnou invenci a každý snímek z tohoto soudku donekonečna předvádí stále samé fígle. Nepopírám, že poušťní záběry nebo útok nemrtvého ptactva na konvoj přeživších mají jistou dynamiku, klasicky šroubované dialogy a ryze béčkoidní děj však v zápětí ničí jakoukoliv snahu. Trojka sice překonala Apokalypsu, ve vodách průměru ji ovšem na vlásku drží jen božská Milla:) (viděno v kině) 50% ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Charlie Clouser: 1. Main Title - Charlie Clouser ,2. Stupid Crazy - Shadows Fall ,3. I'm So Sick - Flyleaf vs. The Legion of Doom ,4. My World - Emigrate ,5. Duality - Bayside ,6. Losing - Charlie Clouser ,7. One Love - Aiden vs. The Legion of Doom ,8. Deathcar - Fightstar ,9. I, Suicide - Throwdown ,10. White Rabbit - Collide ,11. Paralyzed - Chimaira ,12. Laser Tunnel - Charlie Clouser ,13. Asleep on the Frontlines - The Bled ,14. Catch Me - City Sleeps ,15. Contagious - Searchlight ,16. Scenotaph - Emanuel ,17. Sixth of June - It Dies Today ,18. Wrecking Itself Taking You With Me - Poison the Well ,19. Convoy - Charlie Clouser , ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Názorná ukážka toho, že nie vždy musí byť jednotka vrcholom série a trojka nemusí zákonite znamenať jej zánik. S hernou verziou má tretí diel spoločných ešte menej prvkov ako prvé dva diely dokopy, réžia skúseného Rusella Mulcahyho je však kvalitnejšia ako Andersonova a Wittova dokopy. VIac asi z na daný žáner slušného scenára Mulcahy vyťažiť nemohol. Na štvorku sa ozaj teším. A vzhľadom k tomu že som k Zániku ešte pred zhliadnutím traileru pristupoval s obavami, ide o celkom slušný progres. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší díl z celé série. Jiné zasazení, jiný přístup a konečně to natočil režisér, který mě svým dílem velice zaujal. Skvělé souboje Milly Jovovich se stovkami zombíků a jejich efektní zabíjení, to je Zánik. Opět se vrací postavy, opět přibývají noví, opět někteří umírají, v tomhle se to neliší. Těším se na další díl...84% ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (32)

  • Pri scéne útoku havranov boli len dva živé havrany. Zbytok havranov zaobstarali špeciálne efekty. (ladko)
  • Dva velké zahnuté nože v rukou Alice (Milla Jovovich) jsou tradiční nepálské zbraně a zároveň i nářadí. Nepálci je však nikdy nepoužívají v páru. (Siriuss)
  • Na plakátu k filmu má Alice (Milla Jovovich) dva samopaly Uzi, ale ve filmu je v ruce nemá ani jednou. (dc125)

Súvisiace novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (viac)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (viac)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (viac)

Snyderova armáda (ne)mrtvých

Snyderova armáda (ne)mrtvých

28.03.2007

Třístovka se vesele prosekává k 200-miliónové hranici v tržbách z amerických kin (celosvětově už tuto hranici dávno pokořila a je po posledním víkendu na slušných 250 milionech) a filmové weby se… (viac)

Reklama

Reklama