Reklama

Reklama

Vedľa nášho sveta existujú aj iné svety. Zlatý kompas k nim môže ukázať cestu. Niektoré odlišnosti týchto svetov sú nadmieru pozoruhodné. Vo svete Zlatého kompasu majú všetci ľudia namiesto duše svojho démona - zvieratko, ktoré ich sprevádza celý život. Medzi ním a človekom panuje nesmierne silné puto: vnímajú navzájom svoje myšlienky, nálady i pocity. V tomto svete žije aj jedenásťročná Lyra (Dakota Blue Richards) - sirota vyrastajúca na internáte v Oxforde. Ako malé dievča ju sem poslal prísny strýko, bádateľ Lord Asriel (Daniel Craig). Lyra to síce ešte netuší, ale jej život sa už čoskoro od základov zmení. Podľa dávneho proroctva má práve ona rozhodnúť o osude nielen vlastného sveta, ale aj všetkých ostatných... Podarí sa jej zvíťaziť a nájsť bájnu substanciu zvanú Prach, ktorá vyvažuje časticu dobra a zla? (TV Markíza)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie

Academy Awards

  • 2008 - Nejlepší vizuální efekty
  • 2008 - Nejlepší výprava
  • Kidspickflicks.com označil film za najhorší detský film roku 2007. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

James McAvoy a epická fantasy

James McAvoy a epická fantasy

09.06.2018

James McAvoy (Rozpolcený, X-Men: První třída) a Clarke Peters (Jessica Jones, The Wire) si zahrají v chystané televizní adaptaci známé fantasy trilogie Jeho temné esence od Philipa Pullmana. Podle… (viac)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (viac)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (viac)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (viac)

Reklama

Reklama