Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled do světa oslnivé leč pomíjivé filmové slávy odkrývá i její odvrácenou tvář - aféry, korupci a nevyřešené záhady. Jednu z nich – údajnou sebevraždu úspěšného představitele Supermana George Reevese – vyšetřuje soukromé očko (Adrien Brody), detektiv bez peněz a zaměstnání. Nevěří, že „ocelový muž” by byl schopen tak zoufalého činu a rozhodne se dokázat, že se stal obětí nečisté hry. Klíčem k pátrání je Georgeova skandální milostná aféra. V detektivním příběhu z blyštivého prostředí hollywoodských studií 40. a 50. let excelují Adrien Brody (držitel Oscara za hlavní roli ve snímku Pianista), Ben Affleck a Diane Lane. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Hollywoodland je rafinovane a pozvolna plynúce krimi, ktoré má svoj vnútorný náboj a ťažko definovatelné čaro. Áno, Ben Affleck vie aj zahrať raz za čas a Brody je štandartne skvelý a presvedčivý.Obidve časové roviny a príbehy tvoria kompaktný celok, ktorý je každou minútou lepší až do "tajuplného" vyústenia príbehu. Príjemné prekvapenie... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

O hollywoodskych svinstvách sa tunajší divák dozvedá len prostredníctvom takýchto filmov. Keďže doteraz (pokiaľ som film videl), nebola na ČSFD ani zmienka o Georgovi Reevesovi, ktorý stvárnil prvého hraného Supermana, myslel som, že pôjde len o ďalší fiktívny krimi príbeh. Na mušku vzatý skutočný prípad je spracovaný trošku netradične v noirovom tempe. Na tento štýl vznikli v roku '06 okrem tohto ešte dva snímky ('Lonely Hearts' a 'The Black Dahlia'), no žiadny z nich neprerazil do červených čísel a aj tento vyčnieva z priemeru len výnimočne. Popri pomalom tempe sa však divák nenudí, za čo divák vďači hlavne pútavému prerozprávaniu a hercom. 75%. ()

Reklama

Tomco 

všetky recenzie používateľa

od tohto filmu sm dostal viac ako som ocakaval. brody je perfektny a predstavte si, da sa pozerat aj na v poslednej dobe podpriemerneho afflecka...ostatok hra nadstandardne..diane laneova je stale velmi okuzlujuca a nieco do seba ma aj hoskins..pribeh je dobre napisany a celkom prijemne zamotany...na jedno pozretie urcite neuskodi..ja si o par rokov neodpustim veru tento film este raz. 80% ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Zvolna ubíhající krimi, beroucí si na paškál prostředí Hollywoodu se všemi jeho zápornými stránkami. Soukromé očko se zde snaží osvětlit údajnou sebevraždu George Reevese, představitele Supermana z kraje 50tých let. Během svého vyšetřování se zamotává do osidel milenek, manažerů či agentů, kteří by z různých důvodů mohli mít na Reevesově smrti zájem. Výborný Adrien Brody, ale marná sláva, já ho pořád vidím v Pianistovi a ani tentokrát se téhle nálepky nezbavil. Affleckův výkon neurazil, ale pro mě byla největší hvězdou Diane Lane. 80% ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

"Kto žije v Hollywoode, môže byť hviezdou. Kto zomrie v Hollywoode, môže sa stať legendou." Celovečerná prvotina seriálového tvorcu Allena Coultera ma od začiatku mimoriadne lákala. Obsadenie vyzeralo výborne a filmy s dobovou atmosférou obzvlášť milujem. Príbeh filmu sa točí okolo samovraždy (alebo vraždy?) populárneho predstaviteľa televízneho Supermana Georgea Reevesa. Film pozostáva z dvoch paralelných časových línií, ktoré plynú pomaly, sú však zručne natočené a film nikdy neskĺzne k nudnosti. Ako som vravel, obsadenie ma taktiež nesklamalo, oscarový Adrien Brody je tradične výborný, prekvapil Ben Affleck v Supermanovom obleku a slušní boli aj "šťastní manželia" Bob Hoskins a Diane Lane. Režisér však stavia hlavne na vykreslenie atmosféry, ktoré mu po väčšinu času vychádza výborne. Často mi pripomínal konkurenta od De Palmu Čiernu Dahlia, okrem "noir atmosféry" majú filmy spoločne ešte jednu vec: Obidve su výborné. V posledných rokoch tu podobné filmy chýbali ako soľ, tak dúfajme, že sa ešte podobných "fajnotiek" v budúcnosti dočkáme. Ak budú minimálne také dobré ako toto, zaiste sa nielen priaznivci žánru majú na čo tešiť. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (9)

  • Slavný nápis Hollywood byl původně Hollywoodland, podporující opravdový projekt s nemovitostmy ve 20. letech 20. stol. Poslední 4 písmena byla odstraněna v roce 1949. (c.tucker)
  • Okrem kalifornského mesta Los Angeles pracovali filmári aj na viacerých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj názvy Truth, Justice, and the American Way a Untitled George Reeves Project. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (viac)

Reklama

Reklama