Reklama

Reklama

Film začínající na vojenské základně v Korei, kde člen personálu po rozkazu nadřízeného vylije desítky litrů jedovatého tekutiny do odpadu, která se posléze dostane do řeky Han. Po pár letech vzniká následkem mutace monstrum, které napadne dav lidí u vody. Rozjíždí se vojenská operace. Ovšem i jedna rodina se chopí zbraně při záchraně svého člena, kterého podivné vodní monstrum odneslo. Teď jde o to, jestli ho stihnou zachránit včas. Režisér ve filmu kombinuje rodinné drama s akčním sci-fi hororem. (Chrustyn)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (217)

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Joon ho-Bong vraví, že "nevie prečo, ale žánrový film miluje a zároveň nenávidí." Moje dojmy a z nich vychádzajúci vzťah k jeho Mutantovi je vlastne parafrázou jeho postoju k žánrovému filmu. Dielo Joon-ho Bonga na mňa pôsobilo ako nápaditá hra a kravina zároveň. Čo je pozitívne, či už sa finálne prikloním viac k jednému alebo druhému pohľadu, vždy mi z neho vzíde dojem zaujímavej skúsenosti (zámerne nepoužívam slovo "žážitok") s naozaj opovážlivou, kontroverznou a chameleónskou recesiou podpichujúcou témy znečistenia životného prostredia, vládnej moci a súdržnosti rodiny pre naozaj benevolentného diváka. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Kto má rád Ázijskú filmovú kuchyňu nech tento koment radšej ani nečíta.Už som si zvykol že pri Ázijských filmoch sú trápne dialógy a neskutočne idiotské scény ale vždy ma to prekvapí.Keď sa objavilo to monštrum pod mostom to bol pekný pohlaď.Potom začalo to monštrum riadiť a zas to spadlo do roviny debilnosti.To monštrum bolo ako tak zaujímavé ale nezaujímavý boli lúdia,lebo keď to monštrum nebolo pri nich tak zastali a pozerali sa a potom že ich to monštrum dostalo nevadí.Celkovo je tento film zábavný,má v sebe dávku čierneho humoru.Ale tvorcovia sú veľmi veselí ľudia,lebo dať do kopí takú divnú partiu ktorá pozostáva zo štvorčlennej rodiny,to sa nevidí každý deň.Len škoda že tento film sa viac zameriava na kokotiny a nie na monštrum a všetko s ním súvisiace.Neskutočné nedomyslený film,ktorému by pomohlo kratšie prevedenie. ()

Reklama

yenn 

všetky recenzie používateľa

Již po zhlédnutí traileru jsem od Goemul příliš nečekal, ovšem i tak jsem doufal v průměrný monster-movie. Skutečnost je však podstatně horší. Už základ nestojí za moc - minimální atmosféra, nelogická jednání (nejen hlavních postav, které si mě mimochodem také zrovna nezískaly), málo střílení z luku:-) - a definitivně jej sráží těch několik trapných „vtipných“ momentů (abych byl fér - asi dva se povedly). Vcelku dobrý je design monstra. 2/10 ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Z rieky Han tečúcej okolo Soulu sa jedného dňa vyplaví záhadné monštrum, ktoré unáša malú školáčku Hyun-seo. Rodina sa z jej straty spamätáva len veľmi ťažko. Všetci sa z jej smrťou snažia zmieriť. Otec malého dievčatka však nečakane prijíma hovor, kde mu Hyun-seo vysvetlí, že nie je mŕtva, ale morskou príšerou uväznená v akom si kanály. Bohužiaľ mu však kvôli jeho trošku spomalenému mysleniu nikto neverí. Záchrannú akciu teda podniknú len samotný členovia rodiny. Musím sa priznať, že spočiatku ma tento film veľmi nebavil. Nechýbala síce akcia, ale akosi mi až príliš prišiel komiksový, rovnako ako samotná obluda. Zlom nastáva po začatí záchrannej akcie. Sarkastický podtón je napriek zvýšenej dramatizácii zachovaný. Mne osobne film veľmi nesadol, no v určitých momentoch počas záverečného rozuzlenia prekvapivo vyvolával depresívne pocity, vďaka ktorým si myslím, že snímok si ľahko nadpriemerné hodnotenie zaslúži - 60%. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Byl by to super monster movie, kdyby to mělo aspoň trochu kvalitní scénář, jenže po úvodní parádní scéně s monstrem, která mě, podle mých skromných očekávání, měla připravit na úžasnou jízdu, se začne naplno projevovat hodně slaboučkej scénář plnej až téměř směšných dialogů nebo myšlenek, do toho vývoj příběhu taky neni zrovna chytře řešenej, kdy se namísto kvalitních a napínavých scén s monstrem řeší nějaký kraviny ohledně viru, potažmo se hodinu hledá, kde by monstrum mohlo být a v podstatě se nic zajímavýho neděje a to je asi ten největší problém tohohle filmu, kdy se vlastně namísto efektní akce pořád řeší něco zbytečnýho a nudí to ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (7)

  • Předlohou filmu byla skutečná událost z roku 2000, kdy americký vojenský zaměstnanec vypustil přibližně 470 lahví formaldehydu do řeky Han. Jednalo se o tzv. „McFarland Incident“. (lioncel)
  • Režisér filmu a tvorca príšery nazvali monštrum Steve Buscemi, kvôli jeho hereckému prejavu vo filme Fargo. (Abiosis)

Súvisiace novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (viac)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (viac)

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

Oldboy a Gwoemul na americký způsob

21.11.2008

Když se před několika týdny objevila zpráva, že Steven Spielberg a Will Smith uvažují o hollywoodském remaku korejského Oldboye, všichni doufali, že je to jen špatný vtip. Oba to ale myslí smrtelně… (viac)

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

Druhá Panda, Wanted, Monstrum...

30.06.2008

Zkrátka spousta pokračování. S takovým zprávami se musíte smířit, hlavně v pondělí. To se vždy po víkendu u každého obstojně úspěšného filmu vynoří zpráva o zahájení prací na pokračování. Timur… (viac)

Reklama

Reklama