Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Robert Duvall a Thomas Haden Church v hlavní roli dojímavého a vysoce hodnoceného westernu. Příběh se odehrává v roce 1889, kdy se Print Ritter a jeho synovec stanou nechtěnými ochránci pěti zneužívaných a opuštěných čínských dívek. Ritterovy a Harterovy pokusy postarat se o dívky jsou komplikovány jejich úkolem - musejí dohnat stádo koní na místo určení a přitom se vyhnout bandě urputných protivníků, kteří chtějí dívky unést a naložit s nimi po svém. Ústřední roli v tomto filmu hraje westernová akce. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (46)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Dlhý, pomaly plynúci a napriek tomu dobre pozerateľný film z prostredia Divokého Západu, nakrútený (údajne) podľa skutočnej udalosti z konca 19. storočia, ktorý nepatrí do televíznej tvorby a pravdepodobne by nemal byť zaradený ani medzi westerny. Chýba v ňom ideálny klaďas a výrazný happy end, je v ňom pomerne málo prestreliek a asi iba lotri sú správne lotrovskí. Je to také horse-movie, v ktorom je dosť času venovať sa nielen úvahám o živote a životným postojom, ale aj takým banalitám, ako je stravovanie a hygiena v tej dobe a počas takej dlhej cesty. Nádherná príroda a valiace sa stádo koní by si zaslúžili širokouhlý formát. Celkovo sa žiaden filmový zázrak nekonal, ale po skončení filmu vo mne ostal veľmi príjemný pocit. A to zasa nie je až tak málo. ()

Diamant 

všetky recenzie používateľa

NÁČRT OBSAHU: Mladé čínske dievčatá sú predané bezcitnému obchodníkovi. Pri prevoze natrafia na mužov - gentlemanov, ktorí ich nevnímajú ako tovar, ale ako osoby. Stávajú sa ich ochrancami napriek tomu, že majú starosť aj o veľké stádo koní. KOMENTÁR: Film má vysokú umeleckú, aj výchovnú úroveň. Na jednej strane môžeme vidieť nechutný egoizmus a sebectvo, na druhej strane krásu priateľstva a skutočnej lásky medzi mužom a ženou. Tento western pozostáva z dvoch častí, pričom je tak zaujímavý a napínavý, že je naozaj ťažké odolať tomu, aby ste si po prvej časti nepozreli hneď aj druhú. Dej je pestrý, ale aj prehľadný. Rozhovory nenudia, nie sú zdĺhavé, sú prirodzené, spontánne a aj obohacujúce. Bojové scény pôsobia tiež reálne, bez umelého naťahovania. Ponižovanie dievčat cez prostitúciu je tu zobrazené veľmi citlivo, bez zbytočných provokácií, chúlostivé scény sú len krátko naznačené - zobrazené, čo bohate stačí. Na záver ešte jedna dobrá rada z filmu: Bohatstvo nikdy nemeraj peniazmi... ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobrý televizní western, který přes řadu dramatických a tragických momentů plyne zdánlivě volně a beze spěchu. Jeho nejsilnějšími okamžiky přitom nejsou přestřelky a dramaticky vyhrocené situace, ale spíš dialogy a nenásilně, a často také nenápadně, rozvíjené vztahy mezi jednotlivými postavami, to vše podbarveno rozlehlými pláněmi, třpytící se řekou a nádhernými západy slunce. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Pohodový televízny western, ktorý vyzerá ako pokračovanie Krajiny strelcov. Duvall tu hrá v podstate rovnakú postavu, akurát drsného Costnera po jeho boku vystriedal drsný Church. Pomerne netradičná zápletka, nádherné exteriéry, solídne prestrelky. Na druhej strane slabšia prepracovanosť niektorých postáv, čo pri takejto minutáži a pomalom rozprávaní zamrzí. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Tohle je jako z dob Johna Waynea. Na jedné straně poctiví honáci, kteří sice působí nabručeně, ale srdce mají ze zlata a dámu v nesnázích nikdy nenechají na holičkách a na té druhé padouši až do morku kosti, kteří se přiživují na lidském neštěstí. Duvall tu pokračuje ve své roli z Krajiny střelců a v sedle mu to svědčí, stejně jako Churchovi role toho drsnějšího z obou kovbojů. Přestřelky mají celkem solidní úroveň, ačkoliv by jich mohlo být víc, exteriéry, jimiž se žene stádo koní, jsou nádherné a mile i úsměvně působí naprosto nevinná romantika. Takhle mě to baví. 80% ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • V jednom z prvních supercelků je vidět televizní vysílač na horizontu, v prvních záběrech honáků se stádem zase elektrifikace. (Monte_404)
  • Skladba, kterou hraje Gilpin na housle a Ritter na ni tancuje, se jmenuje „Beautiful Dreamer“. (cheyene)

Súvisiace novinky

Drsný svatý Rourke

Drsný svatý Rourke

05.01.2010

Jednou už si svatého zahrál, konkrétně Sv. Františka ve filmu z roku 1989. Role ve filmu St. Vincent bude „trochu“ jiná. Mickey Rourke si v kriminálním thrilleru zahraje nájemného vraha, který se v… (viac)

Reklama

Reklama