Reklama

Reklama

Malé americké mestečko Gunnison v Colorade žije svojím všedným pokojným životom. V jeho blízkosti však dôjde k nečakanej katastrofe, keď sa z neba prirúti poškodený vesmírny koráb a stroskotá v lesoch za mestom. Namiesto mierumilovných mimozemšťanov sa z jeho útrob vydriapu netvory, hybridní Votrelci, potomkovia dvoch hrozivých a znepriatelených vesmírnych rás: Votrelcov a Predátorov. Ich súboj nezostane bez ľudských obetí a nad mestom sa začínajú sťahovať mraky. Zabíjajú každého, na koho narazia, a v nedobrovoľných hostiteľoch hromadne produkujú svojich potomkov. Miesto, ktoré je doslova zamorené násilím, prichádza „vyčistiť" osamelý Predátor. Začína sa súboj na život a na smrť, bez pravidiel a bez zľutovania, do ktorého sú zatiahnuté stovky nevinných ľudí... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (918)

Bluntman 

všetky recenzie používateľa

Tahle rozjíždějící cross-over série má vzestupnou tendenci, což znamená, že u takového pátého dílu bychom se mohli dočkat důstojného pokračovatele jak vetřelči, tak predátoři série. Zatím se ale fanoušek obou vesmírných monster, která se jakýmsi nedopatřením dostala na Zemi a tam bohužel nezabila scénáristy a střihače tohoto filmu, musí spokojit s vydařeným cross-overem._____ O nějakém přiběhu či silných postavách se nedá mluvit (přičemž to bylo to, proč jsem si natolik oblíbil obě série), AvP 2 je pouhou přehlídkou odkazů na obě série už od úvodních titulků se smíchanými fotky po využití zvukových efektů až k citacím hudby. Jedna hvězdička navíc oproti předchozímu dílu je díky tomu, že ten film je tak kouzelně politicky nekorektní, že nechá naklást Predátovetřelce vajíčka do těhotné matky a hned v prvních minutách je dost brutálním způsobem odděláno dítě a i hlavní postavy neumřou podle očekávání._____ Ale co naplat, když souboj dvou monster ničí chaotický střih zakrývající nízký rozpočet, Vetřelci a Predátoři jsou povedená digitální monstra, jenže co na tom, když záběry z predátoři krajiny anebo havárie jsou jak ze špatné počitačové hry a ten scénář plný logických vyprávěcích lapsů je přišerný a Strauseovci jsou víc fandové než filmaři._____ Nedočkáme se prznění sérií jako tomu bylo díky Andersonovi a žádnému kompaktu Predátor + člověk, ale ta mytologie je opětovně hodně násilně roubovaná a působí nepatřičně, naštěstí film rychle i díky krátké stopáži uteče a zbývá jenom doufat, že na DVD vyjde skutečně necenzurovaná "R"ková verze, která se natáčela tak, že se jela scéna jednou "s méně krve a méně detailními záběry" a pak podruhé "se vším všudy". Protože na DVD ten film měl skončit hned zprvu a bylo by mu v půjčovnách lépe. 70% ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane suhlasim s Pomom, mohli z toho urobit kvalitny film so slusnymi dialogmi. Nieco mi tam naozaj chybalo, dialogy boli v niektorych chvilach tak blbe ,,nasa vlada by nas predsa nikdy neoklamala" ze som sa musel smiat a taktiez katastroficka kratka stopaz filmu a niekedy naozaj prilis dlhe, tmave zabery a neprehladne strihy. Skoda premrhanej sance, mohol to byt daleko lepsi film. ()

Reklama

Hitman_47 

všetky recenzie používateľa

Někteří lidi by si měli udělat v hlavě pořádek...myslím to upřmně. Když někdo jde na AvP2, tak od toho má čekat jediné...Alieny a Predatory jak si navzájem jdou po krku a ejhle, on o tom tenhle film vlastně je, kdo by to čekal? Aha, všichni ti vědátoři tady, kteří chtěli vidět Predyho jak rozjímá nad svou sexualitou a aliena v roli psychiatra. To vy si raději skočte na jedno, dvě sezení...on vám to pan učený rád vysvětlí, děkuji a ahoj. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Že by nám malo pre druhý pokus stačiť len viac a viac krvi? Moji milý ale len o tomto nie je práve táto sága a to ani zďaleka, na stenu hádzať hrach teda krv vie skoro každý, kto si vie nájsť obchod ketchupom. Takže po prvom prehmate mali prísť "preborníci" bratia Strauseovci a oni mali stanoviť konečný poriadok aby uspokojili chúťky fanúšikov a kde teda ponechali talent? _Vykrádačka ako vyšitá od ctenej už nám známej hudby, ktorá k niektorým scénkam vyznie absolútne do prázdna, nehovoriac o tupých dialógoch ako z rozprávky a jednoduchej šablónke príbehu a do nho natesnať všetko možné len aby bolo na čo pozerať a možno že si ani nevšimneme, že to ma riadne prihlúpli - tupý dej! _Kostými oblúd sú fajn urobené, však ako vždy ale ich vzájomné súboje už nikoli, rýchli strih nám neponúkne nič iné než mišmaš, a mutácia Votrelca s Predátorom to my fakt už nesedí, to ho už rovno môžu zmutovať barz aj zo slonom, proste novodobá séria AVP je pre mňa nehorázne hluchým miestom, kde si ale vôbec neprídem na svoje, v tomto prípade si je lepšie pustiť staré časti ovplívajúce aj skutočnou temnosťou a výborným príbehom a nielen povrchným výplachom, ktorý nám ponúka tento kvázy paškvál. A dušovanie sa na tom že tu je zaručene lepšie než prvý AVP nie je zrovna na mieste, kto má otvorené oči musí vidieť že to je zhruba na rovnakej úrovni pokiaľ nie ešte o niečo nižšej. _Aby som nebol len kritický asi prvá polovica filmu sa dá ako tak zniesť aj keď béčkovitosť srší skoro od začiatku až po trápny koniec, plus sklamanie vďaka kulisám lesa, to ako nemali k dispozícii skutočný les? V priebehu druhej polovici filmu ma už bolala hlava ako už dávno nie a tak som sa na tento počin tešil. "Páni producenti už stačilo, toto už nerobte nikdy viac!" ║Rozpočet $40miliónovTržby USA $41,797,066Tržby Celosvetovo $128,883,716║ som sa veru čudoval že po prvom slušnom zárobkovom dni($9,515,615) to tak rýchlo začalo v tržbách klesať a to nasadili práve okolo Vianoc keď sú zisky filmov najvyššie z roku ▐ Tržby za predaj DVD v USA $28,036,513 //počet predaných kusov 1,454,146/videl v kine: 40%/ ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Maminka to zhodnotila velice výstižnou větou: "Těma lidma to pohnojili." A já s ní souhlasím (trochu mi to připomělo ten jeden nebo dva díly Ordinace v růžové zahradě co jsem viděl), jen ještě dodávám, že tam toho pohnojili víc. Pro začátek bych přidal trochu světla. Vzpomeňte si na prvního a druhého predátora, který se skoro celý odehrával ve dne. No ale co už. Hlavní Predátor je sympaťák jako vždy a vetřelci jsou tak jako obvykle hnusně hnusní. Problém je v režii bratří Stausových, kterým nepodařilo vytvořit pořádnou atmosféru. Jejich plus ale je, že aspoň splňují některé fanouškovské sny. Planeta predátorů a děti v roli inkubátorů jsou asi z těch nejhlavnějších. Za to vlastně asi jsou ty tři *. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (31)

  • Ve scény, kdy predátor připravuje zařízení na rozbor DNA, je možné si všimnout, že v zařízení již je průhledný roztok, který nasaje až později z rozbité láhvi po vetřelci. (Strzengon)
  • Film během prvního víkendu vydělal něco málo přes 10 milionů dolarů, což je oproti jedničce propad na pouhou čtvrtinu. (BloodMax)
  • Predalien měl ve scénáři přezdívku "Chet". (cariada)

Súvisiace novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (viac)

Avatar... a dál?

Avatar... a dál?

15.12.2009

k0C0UR už se s námi podělil o dojmy z londýnské světové premiéry, dnes (úterý 15. 12.) se koná novinářská projekce v Praze, takže během dne budou přibývat další komentáře. Uvidíme, jak budou… (viac)

Vyhoďme ho z kola ven...

Vyhoďme ho z kola ven...

10.06.2006

...a ukažme si na něj prstem. Před několika dny se filmová mašinerie opět rozhoupala k akci a vydala prohlášení o režisérovi pokračování nejzmršenějšího a zároveň nejočekávanějšího scifi horroru,… (viac)

Reklama

Reklama