Reklama

Reklama

Film rozpráva príbeh šiestich členov posádky vesmírnej stanice, ktorí sú svedkami zlomovej udalosti v dejinách ľudstva: objavenia mimozemského života. Keď sa však nevinná biologická vzorka začne správať inteligentnejšie, než by ktokoľvek čakal, životy členov posádky aj ľudí na Zemi sú v ohrození... (Itafilm)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (1 080)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Som rád za takéto krvavé a napínavé sci-fi s vesmíru s príšerou na štýl prvého Aliena. Je to dobre obsadene, viac ako dobre, ma to fajn potvoru, fajn výpravu, efekty, záver filmu, slušný béčkový príbeh za to s výbornou atmosférou a napätím, ale prvý Alien je kult aj vďaka tomu, že ma lepšie napísané postavy, inteligentnejšie a to nie sú ani vedci. To je asi najväčšie mínus celého filmu, ale inak je to hodne fajn a krvavá sci-fi hororová naháňačka, kde si nemôžete byť istý tým, kto prežije. 80% - 4* ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Z hlediska příběhu průměrné a nijak šokující sci-fi, které se inspirovalo dlouhou řadou fantastických snímků - 2001 : vesmírnou odyseou počínaje, přes Blob, Vetřelce, Evoluci, Chobotnici až ke Gravitaci a Pasažérům.... To ovšem nepovažuji za špatné, naopak, vesmírná dobrodružství už byla téměř vyčerpána, a tak je lepší nový klon Vetřelce než nějaký nelogický blábol. Zpočátku sice ubíjí dialogy o ničem, jakmile se ale podívá kamera do vesmíru (speciální efekty vesměs velmi dobré) či dojde na akci, pak si film musíte užívat. Dal bych spíše tři hvězdy, ale závěr mě nadchnul, a proto musím jednu přihodit. Titulky za doprovodu Spirit in the Sky (1969)...tomu říkám super-retro! ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Mám slabost pro sci-fi, mám slabost pro horory, ale dost možná největší slabost mám pro sci-fi horory. Obzvlášť pro ty, kde si to skupina astronautů rozdá s nepřátelskou formou života. A novinka Life není výjimkou ani přes to, že většina z vás bude prskat něco ve stylu "tohle jsem viděl už v Alienovi a tohle zase v Sunshine" nebo rovnou "ten negr je totální kokot". Pravda, některý myšlenkový pochody tu rozhodně jsou na štíru, ale já to dokážu skousnout: však jsem nešel na nějakou 2001: Vesmírnou odyseu. Pokud ale přehlédnete všemožné berličky, kterými scénáristé pomáhají hladovému marťanovi v jeho vyhlazovacích manévrech, zbude vám solidně napínavá, exotická vyvražďovačka, což rozhodně není málo. Ta čtvrtá hvězda pak supluje hlavně moje vyslyšené přání, aby tvůrci měli koule na podobný závěr - ten totiž hodně potěšil :) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Takto kvalitný sci-fi horor tu teda nebol už poriadne dlho. Mám veľmi rád realistické sci-fi filmy zo súčasnosti s astronautami a reálnymi vesmírnymi stanicami, ale vždy som miloval aj sci-fi horory v štýle Votrelca, so skupinami ľudí, ktorí sú nútení čeliť neznámej forme života, takže na túto pomerne originálnu kombináciu som sa aj dosť tešil a výsledok ma nielen nesklamal, ale skôr predčil moje očakávania. O nejakom originálnom a nápaditom scenári sa tu síce moc hovoriť nedá, ale s tým tu predsa nemôžem mať žiadny problém, film sa snaží ukázať, ako by to teoreticky mohlo vyzerať, keby v súčasnosti skutočne došlo ku kontaktu s nejakou formou života a podľa mňa sa mu to darí veľmi dobre. A tak film možno pôsobí trochu priamočiarejšie, než podobné filmy, ale vôbec mu to neškodí, tu vôbec netreba na nič čakať, úvodná fáza je ideálna a rýchla a tak už po chvíli je nová forma života na vesmírnej stanici, kde sa po minútach skúmania stane hrozbou a čoskoro aj mimoriadne nebezpečným zabijakom, takže tu sa to už naplno rozbehne a nepoľaví až do konca. Poteší, že úroveň netvora neustále graduje, takže je čoraz nebezpečnejší, ale aj hnusnejší a postavy sa ho snažia zastaviť logickými a inteligentnými spôsobmi, takže sa z toho nestane žiadna bežná hlúpa vyvražďovačka. A k tomu ešte ten perfektný záver, toto ma teda mimoriadne bavilo. Veľkým plusom sú postavy, už dávno som nevidel film, v ktorom mi všetky postavy boli tak sympatické, že mi vlastne smrť každej z nich bolo ľúto. A navyše v zložení známych a dobrých hercov. Získalo si ma hlavne trio Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson a Hirojuki Sanada, ale sadol mi aj zvyšok a dokonca aj Ryan Reynolds, ktorého vôbec nemusím, ale tu to bol správny muž, ktorý priateľa neopustí. O plnohodnotnej hororovej stránke sa tu moc hovoriť nedá, pravá žánrová atmosféra sa tu nevyskytuje a ani drsné momenty tu moc nie sú, ale Life šiel na to predsa len trochu inak a zvládol to. O napätie aj tak nie ne núdza a jednotlivé strety s mimozemšťanom sú rozmanité a vždy zaujímavé. A tak ani režijne tu nemám čo vytknúť, pričom mi sadla aj hudba, ktorá pôsobí až tak zlovestne. Takže v tomto prípade ma to vlažné prijatie filmu aj dosť prekvapuje, v rámci toho, čo chcel film ukázať to už snáď ani nemohlo byť lepšie. Pre mňa výborný film, ktorý si určite ešte viackrát pozriem. 81% ()

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Životu chybí... život. Sice má velmi pěknou tekutou první scénu a velmi ambiciózní výtvarnou stránku, dokonce prý ten macarát, co zmutuje v chobotnici z druhého patra, odpodívá vědeckému poznání. Vědeckému poznání ale rozhodně neodpovídá rytmus filmu, který se rozjíždí jako začátečník v autoškole. Střídání úmorných a toporných dialogů a akčních scén opravdu nepokládám za rytmus, kterému se u podobného thrilleru chci oddávat, Obzvlášť, když motivace k akci je každou minutou vycucanější z prstu. Ta béčkovost by nevadila. Kdyby nebyla překrytá zbytečným nátěrem pokusů o hloubavé áčko a kdyby Espinosa nerežíroval s pravítkem v zadku, mohla to být aspoň taková legranda jako v prvních scénách. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (14)

  • Hlavní ženská postava, kterou ztvárňuje Rebecca Ferguson, se jmenuje Miranda North, což volně přeloženo znamená Miranda Sever. Na obleku má své jméno M. North napsané normálně a pod ním azbukou, kde má však M. Sever. V ruštině se sice jména konvertují do azbuky, ovšem nepřekládá se jejich význam. (NiWi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. března 2017 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Reklama

Reklama