Reklama

Reklama

Bývalý špičkový armádny prieskumník a ostreľovač Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) zavesil kariéru na klinec potom, čo sa stal obeťou jedného obzvlášť nepekného podrazu organizovaného vyššími miestami. Napriek tomu ho na jeho samote vysoko v horách prekvapí penzionovaný plukovník Johnson (Danny Glover), ktorý ho požiada o pomoc. V hre je život amerického prezidenta a údajne len Bobove mimoriadne schopnosti a jeho presná muška môžu túto hrozbu eliminovať. S veľkou nechuťou sa do akcie zapojí a príliš neskoro zistí, že sa stal obeťou podrazu číslo dva. Z hrdinu, na ktorom závisel osud celého národa, sa tak razom stáva "hlavná postava" novinových titulkov, na ktorých je označovaný za osamelého zabijaka, ktorý sa pokúsil zastreliť hlavu štátu. V zúfalom boji s časom má Bob jedinú nádej – zistiť, kto a prečo ho do tohto komplotu zatiahol. Veľa šancí nemá, pretože proti nemu stojí celá krajina a na svojej strane má len neskúseného agenta FBI (Michael Pena) a dievča svojho zabitého parťáka (Kate Mara). Čím ďalej Bob uniká z perfektne pripravenej pasce, tým je mu jasnejšie, že v ohrození nie je len jeho život, ale tiež osud celej Ameriky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (677)

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Není to takový hrozný jak zde píšou. Na tento film musíte jít do kina ( stále to opakuju ). Takovéhle akčňáky nesmíte pouštet na čtyřikrát někde v metru na cestě do práce či školy se sluchátkama v uších kde se mačkáte vedle nějakých starších babičkách, které Vám na atmosféře nepřidají. Odstřelovač splnil očekávání, že se někdo snaži jít stopou Bournova mýtu a to se povedlo. Není to lepší, ale znám stovky horších akčňáků, kteří se tvářili mnohem namachrovaněji. Mark Wahlberg je docela v poho, ale víc se těšim na jeho Brazilian Job. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film s Markom Wahlbergom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o špičkovom odstreľovačovi vo výslužbe, ktorý prijme ponuku na zabránenie atentátu na prezidenta, ale keď zistí, že to bola pasca a sám je obvinený z atentátu, musí uniknúť a nájsť potrebné dôkazy, aby sa očistil. Spracovanie je dosť slušné, nadmieru zaujme už vydarený akčný úvod, nasledujúcu hodinu sa toho akčného moc neudeje, ale až tak moc to neprekáža, keďže dej je celý čas dosť zaujímavý a bez hluchého miesta a zvyšok už opäť poteší aj po akčnej stránke. Akcie síce mohlo byť aj viac, ale ani málo jej nie je a páči sa mi. Tvoria ju hlavne veľkolepé prestrelky, ktoré sú skvelo natočené, pomerne rozmanité a s dostatkom krvi a zabitých, pričom nechýbajú ani zaujímavé výbuchy. Ale vydarená je aj jedna automobilová naháňačka a ani tých pár chvatov nie je zlých. Najviac sa mi páči výborná akcia v lese, kde najprv poteší trochu tichého odstraňovania protivníkov a nasleduje výborná prestrelka, výborný úvod v Etiópii, ale všetka akcia je po všetkých stránkach dosť kvalitná. Herecké obsadenie je na tom dobre, Mark Wahlberg v hlavnej úlohe, zaujímavý Michael Peña, klasicky výborný Danny Glover a viacero zaujímavých postáv. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tak tu nemám čo vytknúť, jednoducho prvotriedne natočený akčný film. Odstreľovač určite nie je nejaký akčný klenot, hlavne na scenári by sa dalo ešte popracovať, ale aj tak je to jeden z najzábavnejších amerických akčných filmov za posledné roky. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 77%. ()

Reklama

emma53 

všetky recenzie používateľa

Tak za prvé je mi úplně jedno, jestli to bylo předvídatelné nebo ne, že je to klišé, že je to americké, že je to patetické, že Mark je neprůstřelný chlapák alá 007. Vždyť je to přece jasný andílek, který byl patrný ze závěrečných sněhových koulovaček a ohýnků. A za druhé jsem takovým fofrem nesnědla brambůrky během první automobilové honičky ani nepamatuji a pak už jsem měla šlus. Ani minutu jsem nenudila, zírala jsem, co všechno je zapotřebí vědět pro správnou trefu do černého a že jsem jak malá holka, to házím dnes za hlavu a pálím plnou. Mark byl jednička, musím si ho vzít ještě trochu víc do parády. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Odstřelovač vzal snajperský výcvik a znalosti průměrného odstřelovače, a tohle všechno převrátil naruby tak, aby z toho ten největší prospěch měl právě on. Ne, že bych mu to měl dvakrát za zlé, i když je Shooter zčásti složen výhradně ze snůšek nesmyslů, celková zábavnost a ultradrsný Mark Wahlberg jako průvodce dějem zvedají laťku výsledného požitku až pod samotnou hranici blaha, kterou od podobných béčkových špionážních "one against all" old school thrillerů vyžaduji. Samotný výběr hlavního představitele se castingovým režisérům vyvedl náramně (díky bohu, že Keanu Reeves nevyšel) a vůbec, obsazení nemá chybu. Kate Mara se stala mou novou femme fatale. Antoine Fuqua už ukázal, že umí lépe (Slzy slunce, Training Day), ale i hůře (Král Artuš), Odstřelovač je někde mezi, jelikož mám však danou tématiku rád a jak jsem již řekl - bavil jsem se náramně, hodnotím jej krásnými čtyřmi hvězdičkami. ()

Niles 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý ani trochu nenudí, stále sa v ňom niečo deje a najlepšie je, že dej nie je veľmi predvídateľný. Snaží sa tiež ukázať, aká je Amerika slobodná krajina a akí zlí ľudia, ktorým ide len o vlastný prospech sú na jej čele. Mark Wahlberg sa do takýchto akčných filmov veľmi hodí, páčila sa mi záverečná scéna jeho pomsty. Ale celkovo, všetky akčné scény boli veľmi dobre spracované. Samozrejme nejaké chyby sa nájdu, ale nič čo by mi výraznejšie prekážalo. Okrem toho obdivujem schopnosti ostreľovačov, takže 5*. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (39)

  • Snímek vznikl podle románu "Point of Impact" od Stephena Huntera, filmového kritika Washington Postu a držitele novinářské Pulitzerovy ceny. Svému hrdinovi, fiktivnímu válečnému veteránovi Bobovi Lee Swaggerovi (Mark Wahlberg) věnoval ještě tři další romány a také napsal tři prequely o jeho otci. V knize je Swagger veterán z Vietnamu a žije v Arkansasu. (imro)
  • Miesto, kde bola umiestnená zbraň, ktorá mala zabiť prezidenta (Tom Butler), bolo vytvorené v priestoroch veže kostola na New Street a North 4th Street. (Greenpeacak)
  • Hoci plukovník Johnson (Danny Glover) povie, že je pripravená etiópska jednotka zložená z 24 mužov, ale na chate sa ich objaví (vrátane pilota helikoptéry) minimálne 28. (Enceladus)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (viac)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama