Reklama

Reklama

Archa bláznů aneb Vyprávění z konce života

  • Československo Archa bláznů (viac)
všetky plagáty
TV spot

Obsahy(1)

Toto ponuré, černobíle natočené podobenství, inspirované Čechovovou povídkou Pavilón č. 6, nesměl režisér Ivan Balaďa dokončit - teprve po pádu komunismu, s více než dvacetiletým odstupem, se film dostal na plátna kin, bohužel se zanedbatelným ohlasem. Vlastně až nyní si můžeme plně vychutnat příběh stárnoucího, stále vyčerpanějšího lékaře z léčebny do duševně choré, jenž nezadržitelně klesá na úroveň svých pacientů. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

lepo

lepo (hodnotenie, recenzie)

Čiernobiele neprekonateľné šialenstvo o všetkom a o ničom, o svete nepoznanom nám "normálnym ľuďom", chachacha - sebairónia musí byť, a o potrebe zázraku, kde ho nikto nečaká. Zúfalstvo strieda radosť, z vecí , ktoré možno chápať len kozmologickým alebo astrálným vnímaním. Réžia a dej , charakreristika , obrazy a kamera mi neskutočne pripomínajú filmy mojeho top režiséra Ela Havettu, ktorého asi všetky diela boli podobne v trezorových zoznamoch zlatom vyšité....Herecké mozaiky a etudy nehercov sú neskutočne reálné a tak živé, že za to by sa nemusel hanbiť Fellini, Wells alebo niekto z ďaľších velikánov filmu. Postavy sú tak autentické, akoby prišli na svet, len kvôli tomuto filmovému skvostu. Prostredie ruskej schátralej liečebne, sa asi lepšie ani exteriérovo nedalo vyriešiť. Šialenstvo na úrovni futbalovej ligy majstrov, dielo - ktoré patrí na vrchol absolútnej domácej kinematografieckej diagonály, bez mrknutia oka 10********** hviezdičiek. Odporúčal by som titulky aj, kvôli lepšiemu porozumeniu niektorých pseudo - nezrozumiteľných monológov.

lupuscanis

lupuscanis (hodnotenie, recenzie)

To už je dlouho, co jsem to viděl, a vím, že mě to úplně někam odneslo, a říkal jsme si: tenhle špinavej do extrémů vybičovanej Čechov - přece nemůže bejt českej film... Balaďa má ovšem na svědomí i Smrt si říká Engelchen, takže to asi přece jen všechno bude pravda.

Vanson

Vanson (hodnotenie, recenzie)

Film patřící mezi vrchol české kinematografie, snad ten nejdepresivnější film v historii českého filmu. Životní role zapomenutého herce Zlatomíra Vacka. Ponurá depresivní atmosféra.

Súvisiace novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (viac)

Reklama

Reklama