Reklama

Reklama

Hellboy 2: Zlatá armáda

  • Česko Hellboy 2: Zlatá armáda (viac)
Trailer 3

Dlhoročný pokoj zbraní medzi naším svetom a neviditeľnými pláňami fantastického sveta je už, žiaľ ,minulosťou – krutý vládca Temnoty, princ Nuada (Luke Goss), totiž opäť prebudil k životu už celé stáročia spiacu Zlatú armádu! A jedinou šancou ľudstva na prežitie je rohatý milovník mačiek, pochádzajúci zo samotného Pekla – správne, Hellboy (Ron Perlman). Len on totiž, sprevádzaný svojou ohňu vládnucou priateľkou Liz (Selma Blair), podmorským empatom Abeom (Doug Jones) a jasnovidcom z protoplazmy Johannom (James Dodd), dokáže čeliť desivým Nuadovým kreatúram. Vražedné Zúbkové víly, zástupy krvilačných zlatých bojovníkov, monštrum ako hora (doslova a do písmena) či chobotnica veľká ako mrakodrap... To je len pár z neuveriteľných bytostí, ktoré Hellboyovi osud privedie do cesty – a popritom sa bude tiež musieť poriadne obracať, aby zachránil svoj vzťah s Liz a ako bytosť a vydedenec oboch znepriatelených svetov konečne našiel v živote svoje miesto a svoju vlastnú cestu! (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (1 078)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Del Toro sa po Bladovi 2 potreboval opäť raz vyjašiť a ja mu to žeriem. Primitívnu plnku digitálneho koláča som vychutával (rovnako ako pri Transformeroch) a ani vedomie, že by sa dalo chytrejšie mi nedovolí nezdielať jeho bujaré nadšenie, byť ako konzument obrázkov. Jednoduché, úderné a zábavné (glasshole). 90% ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Taaakto natahovany a nacancany karneval bez zivota, alebo pre mna asi najchladnejsi film roka a zapnuta signalizacia "Hobit v ohrozeni". Ano, Del Torova fantazia je velka, ale co z toho, ked to nedokaze vyuzit a film je chaotickym zlepencom prvoplanovej imaginacie, kde nadvaznost drhne ako jazda po smirgel papieri, dramaticky naboj atakuje nulovu hodnotu, samoucelnost jednotlivych sekvencii (ktore tu neexistuju pre dej, ale iba pre zelany wao efekt) kastruje aj to malo z pribehu, co stalo za namahu rozpracovat a lubostne patalie vykazuju index dementnosti, ktore mozu zavidiet aj telenovelove hity nasej Gity. Apropo to "ekologicke" posolstvo - to je ta prava wtf "UDALOST". Esteze sa zopar hlasok celkom podarilo. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Najfantastickejšie a najkrajšie fantasy od Návratu Kráľa. Guillermo del Toro tieto obludy miluje a z filmu to cítiť každým pórom. Pred lesným elementálom si kľakám na kolená. Hneď dva milostné motívy, tonáž cool humoru, vizuálna pestrofarebnosť citlivo zladená so svetom fantastična bez jediného gíčového záberu. A film NIE JE preplácaný ani chaotický, ako sa povráva. Del Toro je úprimný kúzelník s jasnou víziou a jej perfekcionistickou realizáciou. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Zlatá armáda sa vydarila viac ako jednotka... všetkého je viac dokonca aj Selma Blair je nenormálne viac sexy :) .....................Soundtrack Danny Elfman: 1. Introduction (3:37) ,2. Hellboy II Titles (1:18) ,3. Training (1:50) ,4. The Auction House (2:28) ,5. Hallway Cruise (1:35) ,6. Where Fairies Dwell (4:16) ,7. Teleplasty (1:21) ,8. Mein Herring (1:05) ,9. Father and Son (6:02) ,10. A Link (1:29) ,11. A Troll Market (1:21) ,12. Market Troubles (3:41) ,13. A Big Decision (1:10) ,14. The Last Elemental (4:11) ,15. The Spear (1:47) ,16. A Dilemma (2:55) ,17. Doorway (3:35) ,18. A Choice (3:58) ,19. In The Army Chamber (5:47) ,20. Finale (3:49) , ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Del Toro je velmi talentovany a schopny reziser, no jeho filmy sa delia na dve skupiny. V mexiku natocene majsterstriky a filmy natocene v hollywoode. Hellboy 2 patri do druhej skupiny. A iked je Hellboy 2 zabavny, ma skvelu akciu (vinikajuca choreografia subojov), uzasne masky a kostymy, nadherne bizardne prisery a vobec je del Torovsky vymazleny, na rozdiel od mexickych filmov ktore su cirym plodom del Torovej tvorivosti (Faunov Labyrint, Devil, Cronos), Hellboy 2 je film sputany hollywoodskou zeleznou koselou. Po Faunovom labyrinte som akosi ocakaval, ze Hellboy 2 nabura okukane americke postupy. Nestalo sa, no sklamany nie som. Tak ci tak, svojou hravostou, prepracovanostou a laskou s ktorou ho del Toro stvoril, strci vacsinu sucasnych blockbusterov do kapsy. (8/10) ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (38)

  • I druhý Hellboy se natáčel ve střední Evropě, ale Prahu kvůli lepším finančním podmínkám vystřídala Budapešť. Navzdory tomu tvořili velkou část štábu čeští profesionálové, s nimiž měl del Toro výbornou zkušenost z natáčení jedničky. (POMO)

Súvisiace novinky

Netflix chystá seriál Diablo

Netflix chystá seriál Diablo

22.09.2018

Streamovací služba Netflix připravuje animovaný seriál z herního světa Diablo od společnosti Blizzard Entertainment. Projekt momentálně chystá (nebo to alespoň řekl v již smazaném tweetu) scenárista… (viac)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (viac)

Hellboye čeká reboot

Hellboye čeká reboot

09.05.2017

Guillermo del Toro nedávno oznámil, že je třetí Hellboy opravdu mrtvý. Studio Universal mu definitivně řeklo, že o pokračování Zlaté armády nemá zájem, o to překvapivější jsou tedy zprávy, že se… (viac)

Hellboy 3 stoprocentně nebude

Hellboy 3 stoprocentně nebude

22.02.2017

Guillermo del Toro před pár týdny probudil naděje na třetího Hellboye. Po twitterové anketě slíbil, že film znovu probere s comicsovým tvůrcem Mikem Mignolou i s Hellboyovým představitelem Ronem… (viac)

Reklama

Reklama