Reklama

Reklama

VOD (1)

Ku koncu druhej svetovej vojny, keď už to s ich plánmi na ovládnutie sveta nevyzeralo veľmi ružovo, požiadali nacisti nebezpečného a krutého čarodejníka Grigoriho Rasputina (Karel Roden), o otvorenie brány do inej dimenzie, odkiaľ chceli priviesť na Zem temné mocnosti, ktoré by im pomohli pri jej dobytí a ovládnutí. No ich plán zlyhal, pretože hoci sa Rasputiovi skutočne podarilo otvoriť bránu do iného sveta, spojenci, ktorí to všetko videli, dokázali v poslednej chvíli zabrániť najhoršiemu! Až na jednu drobnosť - cez onú bránu sa na Zem zo srdca samotného pekla dostal malý červený diablik... Ujal sa ho vtedy profesor Trevor „Broom“ Bruttenholm (John Hurt), expert na okultizmus, ktorý sa potom v podstate celý zvyšok svojho života snažil vychovať z neho „dobrého“ diabla. O mnoho rokov neskôr je z roztomilého rohatého drobca, ktorému dali príznačné meno Hellboy (Pekelník), dospelý chlap, ktorý má plné ruky práce pre supertajnú americkú organizáciu bojujúcu proti nadprirodzeným silám, ktoré ešte stále vytrvalo ohrozujú náš svet. Drsný Hellboy (Ron Perlman), ktorého jeho priatelia občas familiárne prezývajú „Červený“, nepracuje sám, hoci by mu to tak nepochybne vyhovovalo najviac, ale s rybo-ľudským hybridom Abeom Sapienom (Doug Jones) a neskúseným agentom Johnom Myersom (Rupert Evans), ktorý sa jedného dňa má stať plnohodnotným Bruttenholmovým nástupcom. Jeho srdce, takisto nezvyčajne veľké a silné ako on sám, však bije len pre krásnu Liz Shermanovú (Selma Blair), ktorá, rovnako ako on, disponuje nadprirodzenými schopnosťami - len silou svojich myšlienok dokáže zapáli oheň! Na jeho veľkú smolu o ňom ale Liz nechce ani len počuť - a navyše je práve na vlastnú žiadosť umiestnená na psychiatrii, pretože svoje schopnosti nedokáže ovládať a chce ich mať konečne pod kontrolou. Keď sa však objaví nová hrozba - Rasputin chce totiž svoje dielo skazy dokonať – podarí sa Myersovi presvedčiť Liz, aby s Hellboyom a ostatnými opäť spolupracovala... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (796)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Medzi komixovými adaptáciami to vidím niekde medzi Hulka a Daredevila, t.j. okolo 60-70% na X-Menov a Spidermana to žial ani cez tie svoje zrezané rohy nevidí. Film podľa mňa jednoznačne trpí absenciou poriadného záporňáka. Tak ako je dobro jasne definované a môžeme sa s ním citovo zviazať, tak zlo je tu tak akoby do počtu a ani vlastne nieje koho nenávidieť. A aby sa Hellboy celý film mlátil so psom a na konci s ... (nechcem spoilerovať, ale je to bieda) ? Ináč potešia efekty a aj Karel Roden, ktorý začína v Hollywoode vyfukovať všetky záporňácke role. Nepripomína vám Garyho Oldmana ? ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Hellboy má v sobě obrovský potenciál, jenže tvůrcům se ho nepodařilo přenést na plátno. Největší chybou je, že zcela opomněli goticko-mysteriózní atmosféru, která z komiksových předloh přímo čiší. Dějově je to až nedůstojně béčkový paskvil (aspoň v tomto ohledu to je předloze věrné) a jediné co ho zachraňuje je Ron Perlman v hlavní roli samotného Hellboye. K tomu nijak záživné tempo, přemrštěná stopáž a trapné finále. Výsledkem je bohužel průměrná záležitost, kterou jednou vidět a nikdy více. A to si nejsem vůbec jist, zda to na třetí * netahá taková blbost, jako že jednu ze scén tvůrci natáčeli přímo pod okny mého tehdejšího dětského pokojíku. ()

Reklama

Lima 

všetky recenzie používateľa

Vizuálně poutavá, ale dějově poněkud přeplácaná oddychovka, která, vzhledem k předloze, měla na víc. Akční sekvence nic moc, humor se tu občas míjí účinkem a psychologizace del Torovi moc nejde. Hodně vynahrazuje vizuální stránka filmu, dost výrazná i přes průměrný rozpočet 60 milionů, obstojné triky (i když občas až příliš počítačově okaté) a zdařilé masky (Hellboy a hlavně Abe Sapien jsou prostě boží). Rodenovi scenář moc prostoru nedal, zato z Perlmana sálá chrisma na sto délek jeho čertovského ocasu. Naproti tomu je tu třeba hodně nevýrazná postava mladého agenta FBI, který se sice snaží zbalit Hellboyovu holku, ale jinak je tu úplně zbytečný. Celkově vzato film, který mně průměrně pobavil a po odchodu z kina ve mně nerezonoval. Uvidíme, co "dvojka". ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Pohľad ženy: Typický komiksový príbeh, dobré efekty, zaujímavý dej striedajúci akciu s komornou atmosférou a hlavný hrdina sršiaci sebaironizujúcim humorom. Proste Hellboy je chlapík, do ktorého sa môžeme zamilovať... Je to veľký, silný (navyše červený) fešák, občas trochu výbušný (vrrrau!), ale kedykoľvek pripravený ochraňovať a obetovať sa pre milovaných, vrhať po (ne)priateľoch suché hlášky a zachraňovať malé chlpaté zvieratká. Ostatné postavy fungujú presne ako majú, hnusáci sú zákerní, klaďasi patrične sympatickí (pre mňa Abe Sapien) či komickí, ...aj keď na Lizin elán by som občas použila staré heslo "trochu života do toho umierania" (ani Winona v Beetlejuicovi nemala takú depku), ale inak - zábava "solid as a rock"! ;-) Medzi 3 a 4 hviezdičkami, bližšie k trom. ()

2Pac 

všetky recenzie používateľa

Update po tretom vzhliadnuti: Na prvy krat som Hellboya, riadne zatratil, az mi je to divnuo:) Cim castejsie vsak HB davaju v reprizach, tym viac sa mi paci...a mozno je to tym, ze som sa zahladel do del Torovej tvorby...pre srandu nechavam aj moj povodny komentar...:,, No teraz neviem, ci som pozeral ten isty film, ktoremu uzivatelia csfd dali 72%...to akoze to hodnotenie myslite ako recesiu, alebo ja som ten film pozeral prilis triezvy a v nejakej cudnej nalade, alebo som si mal pozret pred filmom comics??? Jednu * davam za to, ze mi to usetrilo 200 Sk, ktoru by som minul za 2 hodiny v bare. Nechce sa mi pustat do kritizovania jednotlivych komponentov filmu, ale spomeniem len neskutocne gumove telo Cerveneho, gycovitu S&M nacistku, nepochopitelne meduzovity zaverecny "boh", klise hlasky, humor tak na urovni 9 rocneho chlapca, zaver ako z najhorsej nocnej mory.............berem to ako nechceny podraz od uzivatelov csfd, ze mi "odporucili" zabit cas pri HB" ()

Galéria (121)

Zaujímavosti (61)

  • Ačkoli Karl Ruprecht Kroenen (Ladislav Beran) do protivníků bodá a seká, není ve většině scén na jeho čepelích žádná krev. (CSSML)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2004 v Los Angeles. (Varan)
  • Roli Liz přijala Selma Blair, protože se jí líbil námět. V jednom z rozhovorů řekla: „Byla jsem neskutečně ráda, že jsem byla obklopena příšerami a myslím, že mi to vrátilo vzpomínky na dětství. Jako malá jsem milovala Ezopovy bájky nebo pohádky bratří Grimmů a také jsem byla velký fanoušek filmu Děvčátko se zápalkami (1928). (lucius789)

Súvisiace novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (viac)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (viac)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (viac)

Reklama

Reklama