Reklama

Reklama

Prípad Juraja Luptáka - bača z Banskej Bystrice, ktorý v priebehu 3 rokov znásilnil a následne aj zavraždil 3 ženy. (RTVS)

Zaujímavosti (5)

  • Priam nepochopiteľný je však fakt, že hoci Lupták ledva dokončil osobitnú školu, dokázal oklamať detektor lži, čo bolo pre odborníkov obrovskou záhadou. Navyše dokázal predpovedať počasie. [Zdroj: Pluska] (Raccoon.city)
  • Druhá obeť Juraja Luptáka, Lýdia.R, iba niekoľko dní pred smrťou vymodelovala do plastelíny mužskú tvár. Nikdy predtým nemodelovala. Matke povedala, že stvárnila svoju smrť. Vtedy ešte nik nepredpokladal, že nevinná obeť v záhadnej predtuche tragédie zanechala dôležitú stopu. Lebo tvár, ktorý vytvorila, sa s udivujúcou presnosťou naozaj zhodovala s tvárou jej vraha. [Zdroj: Refresher] (Raccoon.city)
  • „Na prípade vtedy pracovalo 80 najlepších ľudí a Lupták, napriek tomu, že mal nízku inteligenciu, bol veľmi prešibaný. Zbavoval sa oblečenia a raz si ho na vraždu aj požičal,“ podľa vyšetrovateľa prípadu Emila Osafa. [Zdroj: Refresher] (Raccoon.city)
  • Slovenský sériový vrah Juraj Lupták bol predposledným trestancom, ktorý bol popravený na území Československa. [Zdroj: Refresher] (Raccoon.city)
  • Alexander Berek, ktorý cvičil pre políciu psov, bol v tom čase strážnikom vo väzení. Povedal, že Lupták nechcel ísť ani k lekárovi, pretože sa bál, že keď pôjde von, tak ho obesia. Pred trestom smrti natieral steny svojej väzenskej cely fekáliami. Tváril sa totiž, že je blázon, aby ho neobesili. Lupták sa bál smrti natoľko, že dokonca žiadal prezidenta Gustáva Husáka o milosť, ktorý ju ale vzápätí odmietol. [Zdroj: Refresher] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama