Reklama

Reklama

Rodinná dovolenka a iné nešťastia

  • Česko Rodinná dovolená a jiná neštěstí (viac)
Trailer

Prepracovaný a civilizáciou zničený Bob Munro (Robin Williams) sa chce vziať svoju rozpadajúcu sa rodinu na týždeň na Havai, aby sa opäť dali dohromady. Ich prekvapenie je však obrovské, keď zistia, že otecko namiesto leteniek prenajal karavan a chystá sa vziať svoju ženu Jamie (Cheryl Hines) a dve pubertálne deti Cassie (Joanna „Jojo" Levesque) a Carla (Josh Hutcherson) na „zábavný" výlet po Colorade. A samozrejme sa pokazí všetko, čo sa môže i nemohlo... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (191)

Miki68 

všetky recenzie používateľa

Režisér Sonnenfeld i představitel hlavní role Williams si v tomto filmu vybrali oddechový čas. Takovýhle recyklovaný a recyklovatelný bezpohlavní humor nemám rád. Natočit vkusnou rodinnou komedii přece dokázali oba dva jindy a jinde. Je to sice pořád lepší než kameňákovský odpad, ale proč si takovými filmy zaneřádit mozek a videotéku? ()

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že jsem tento film neviděl celý. Neviděl jsem v kuse první část (tak 20 minut), takže jsem nasedl trochu do rozjetého vlaku. Ale to bylo asi dobře. R. Williams, který je schopen zahrát úplně všechno celkem exceloval. Na druhou stranu celou jeho one-man-show absolutně potápěla jeho šíleně nesympatická a už obličeji nepříjemná rodinka. Synek (J. Hutcherson) humus a jeho finální zásah největší trapas filmu, dcerka (J. Levesque) šíleně nesympatická a k tomu škaredá holka - a ty kecy... No a manželka?? Ch. Hines tedy u mě těžká nesympatie.... Škoda. Mohlo být dobře a mohla být pohodová rodinná komedie, ale tím závěrem, kdy si člověk musí projít morální přednáškou.... Ne, už nikdy. ()

Reklama

MáŠa 

všetky recenzie používateľa

Komedie s Robinem Williamsem, nic světoborného pod sluncem, člověk by snad chtěl říct, že si scénář napsal sám, aby vykřičel do světa, jak moc má velký srdce a že pro něj není nic víc než rodina, ale přesto musím říct, že shlédnutí ani nějak moc nelituju, protože ono je to celé i přes nějaké své naivní a kýčovité prvky celkem vtipné a průměrného diváka to předpokládám nezklame. Sice si na to brzy asi nevzpomenu, ale pakliže mi neunikl mejdan s nějakými přítulnými kočkami, tak shlédnutí nelituju. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Na Havaj pôjdeme v zime. Len my a Židia. Zostane nám veľa šunky.“ Občas som sa uchechtol (cúvanie, vypúšťanie WC, hororový ranný útek pred Gornickeovcami), ale keď som si predstavil, že by som musel túto road movie absolvovať ešte raz, veselo mi veru nebolo. Rodina Griswoldovcov skrátka i po desaťročiach potvrdzuje svoj kultový štatút a to, že ich len tak niekto nedobehne, nedajbože nepredbehne. A to ani Robin Williams a jeho patálie plné dávno prevarených klišé (len som si odškrtával jednotlivé "nečakané" zvraty: ukradnutý notebook, výpoveď...). ()

Niles 

všetky recenzie používateľa

Takéto americké rodinné komédie sú už dosť otrepané. Táto ponúkne všetko, čo sa od takého filmu dá očakávať a celé sa to zakončí typickým morálnym poučením. Od horšieho hodnotenia ju zachraňuje Robin Williams a to, že sa obišla bez výraznejších trápností. Občas je to aj vtipné, ale jedno pozretie mi bohato stačlo. Keď budem chcieť vidieť rodinku na ceste, pozriem si radšej Griswoldovcov. ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (9)

  • Karavan rodiny Munro je Forest River, Georgetown 359 TS. Zakoupeno jich bylo pět v celku a jeden rozebraný na součástky, aby se dal během natáčení podle potřeb skládat. (Cheeker)
  • Predavač Irv (na obrázku na pravej strane karavanu) je v skutočnosti režisér Barry Sonnenfeld. (Zeker)
  • Snímek byl v roce 2006 oceněn Zlatou malinou pro nejhorší rodinný film. (Pepinec)

Reklama

Reklama