Reklama

Reklama

Bublina

Trailer

Obsahy(1)

Postaršia Martha (Debbie Doebereinerová) sa oddane stará o otca (Omar Cowan) a každé ráno vozí mladučkého suseda Kylea (Dustin James Ashley) do malej továrne na bábiky, kde obaja pracujú. Má k nemu ochranársky a trochu majetnícky vzťah. Nezáväzná konverzácia v aute či počas obedňajšej pauzy v práci jej dáva pocit priateľstva, ktorému prikladá väčšiu dôležitosť než mladý Kyle. Keď do továrne nastúpi slobodná matka Rose (Misty Wilkinsová), Marthu zaskočí záujem mladej ženy o Kylea. Uvedomuje si dobre jej vypočítavosť a sebectvo, ale keď ju Rose požiada, aby jej postrážila dcérku, vyhovie jej. Na druhý deň mladú matku nájdu uškrtenú a rozbehne sa policajné vyšetrovanie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Alternatívny film ktorý svojou jednoduchou ľudskou formou a krátkou stopážou bez zbytočnej vaty rozhodne cinefilného diváka neurazí. Snímka zachytáva robotnícku triedu predmestia ktorá sa utápa vo svojej každodennej stereotypnosti. Herci príjemne realistický, príbeh takisto a nečakaný koniec iba dokrášil viac menej bezdejovosť a pointu. Nerozplýval som sa ale rozhodne to neurazilo. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

K Bubline som pristupoval s pochybami a vlastne stále nechápem čo viedlo Soderbergha k natočeniu niečoho takéhoto. Totálny minimaliuzmus, ktorý je pri filme s takýmto scenárom velký klad, pretože s väčším rozpočtom a drahšími hercami (či vlastne hercami) by to nevyznelo až tak silno ako teraz. Film je tak chladný ako cela v ktorej bola Marta zatvorená a ten prerod spomínanej Marty od priatelskej kolegyne až po tu bezcitnu vrahynu bol neuveritelný. Síce mi to miestami pripadalo až moc strojene a nude... všetko to vynahradila dusná scéna výsluchu či neskoršia návšteva vo väzení. Soderbergh asi vedel prečo si zvolil takýto štýl točenia a ja mu to vôbec nezazlievam, ba naopak cením si podobné experimentovanie a trochu iný pohlad diváka na film... trochu reálnejšie pôsobiaci... trochu reálny... trochu autentický. ()

Reklama

ad 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film má moji nehynoucí podporu a obdiv. Soderbergh natočil film jednoduchou minimalistickou formou, ze které banalita a obyčejnost dní přímo odkapává, kde jsou všichni naprosto přirození a dokazuje, že skutečně dobrý filmař natočí zajímavý film i bez hvězd, velikého rozpočtu a studiem za zády... Není to asi film pro každého, ale mě velmi sednul... 4,5* ()

snaked 

všetky recenzie používateľa

Zdařilé. Film mohl (aspoň podle mě) skončit v momentu, kdy šéf v továrně říká, že tam bude pracovat Kyleova matka... Protože v té chvíli, jak tam byl záběr na Kylea i na ni, tak jsem měla pocit, že se mohlo jednat o nějaké spiknutí... (i když je to samozřejmě hloupost) Brala bych to víc nedořečené... ()

MartinNDL 

všetky recenzie používateľa

Nemusíš říct skoro nic, jenom hákuješ v továrně na panenky a tvůj život stojí za hovno. A víš, že to nebude už nikdy lepší, jenom zestárneš, zošklivíš a z tý coly a hranolků ti naroste břicho až nakonec chcípneš. A všichni co znáš sou na tom stejně. Je to v prdeli, zavolej Soderbergha ať tě natočí a plivne kapitalistům do ksichtu. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (1)

  • Debbie Doebereiner (Martha) byla filmaři „objevena“ v okénku KFC Drive Thru ve městě Parkersburg v Západní Virginii, kde pracovala. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Sex, pravda a video

Sex, pravda a video

01.05.2008

Tak tahle zpráva přímo žadonila o bulvární titulek. Soderbergh ve světě luxusní prostituce, Soderbergh chce pornohvězdu, Soderberghovy zážitky s profesionální přítelkyní nebo něco takového. Steven… (viac)

Dojme krávu dokud dává

Dojme krávu dokud dává

26.04.2006

Aneb dvě slepice více nesou či čím větší rána, tím větší gól. O čem je řeč? O Oceanově třináctce, čili Dannyho parťácích 3. Ano, režisér Steven Soderbergh na konci července začne natáčet třetí díl… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené