Reklama

Reklama

Hinokio

  • Japonsko HINOKIO ヒノキオ (viac)

Obsahy(1)

Satoru pri autonehode príde o matku. On sám utrpí traumu a nie je schopný chodiť. Žije uzatvorený vo svojej izbe a nevychádza von. S otcom neprehovorí ani slovo, viní ho z matkinej smrti. Komunikuje prostredníctvom robota, ktorého ovláda zo svojej izby. Robot Hinokio zaňho chodí do školy. Medzitým sa Satoru stretáva aspoň s Jen a inými priateľmi, ktorí mu postupne vracajú chuť do života. (mulat6)

(viac)

Diskusia

mi0

mi0 (hodnotenie, recenzie)

So zazmurenymi ocami 4/5 .. keby odtial vyhodia vsetky "pocitacove" sceny, dal by som aj 5/5 (mozno) :)

gibbon

gibbon (hodnotenie, recenzie)

No... třeba nás zbylé celé tři. :)) Jinak (3x0,75+2x1)/5=0,73 mi ňák nejde do kebule... :/

SandmaN

SandmaN (hodnotenie, recenzie)

To je sice pravda, ale ve tvém komentáři se to ruznými narázkami na videohry a jiné reality jenom hemzí, tak jsem nechtěl, aby to ostatní zmátlo :)

May

May (hodnotenie, recenzie)

Nerekla jsem ani n o tom, ze by Hinokio byl o videohrach...

SandmaN

SandmaN (hodnotenie, recenzie)

Hinokio není pohádka. A uz vůbec není o světě videoher. Kdyby scénarista vyškrtal všechny scény, které se tím zaobírají, vůbec nic by to filmu neubralo. Spíš naopak. Film je o dětech. A je o vztazích. To, ze jedno z dětí je vlastně robot (a ani to není az tak uplně pravda), na tom nic nemění. Jenom to dalo tvůrcům moznost příběh okořenit a ozvláštnit. Ještě bych rád dodal, ze triková stránka filmu je naprosto dokonalá. Ten robot je prostě jako zivej :) Ani jednou za celý film mě nenapadlo, ze je to loutka nebo počítacová animace.

Reklama

Reklama