Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack DiNorscio sa po obvinení z obchodu s drogami rozhodol pred súdom obhajovať sám. Nasledoval súdny proces, ktorý trval 21 mesiacov a na jeho konci bolo veľmi prekvapivé rozhodnutie poroty, ktoré sa týkalo nielen Jacka, ale aj jeho spoluobvinených. Režisérsky veterán Sidney Lumet sa týmto filmom vrátil do prostredia, ktoré mimoriadne presvedčivo stvárnil už vo svojom prvom filme Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) a do hlavnej úlohy Jacka DiNorscia prekvapivo obsadil Vina Diesela, dovtedy známeho len ako predstaviteľa akčných úloh. Vin Diesel ponúknutú príležitosť využil naplno a po osobnom stretnutí s DiNorsciom vytvoril presvedčivý portrét človeka, ktorý dokázal sám zvrátiť priebeh zdanlivo vopred jasného procesu. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (274)

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně přirozený, soustředěný a přesný Dieselův výkon povyšuje Lumetův počin na něco víc než jen klasické soudní drama. Dokažte mi vinu je vtipné, překvapující a sugestivní. Pokud ho budete brát s určitým nadhledem, tak si ho stoprocentně užijete... Jak jinak také vnímat mafiány z předměstského New Jersey. :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Muž, který zastupuje sám sebe, má za klienta blázna." Sledovat mafiána šaškujícího před soudem by bylo celkem zábavné, kdyby se nejednalo o skutečný proces, během kterého byla celá mafiánská chátra shledána nevinnou. Mohu se jen domnívat, zda rozsudek ovlivnily výhrůžky či finance, ale z principu mi vadí stavění pomníků skutečným šmejdům na filmovém plátně. ()

Reklama

Karush 

všetky recenzie používateľa

Veľmi svižná a vtipná dráma z oblasti súdnictva, trochu som sa obávala, že to bude zhmotnená nuda, keďže takmer celý film sa odohráva na súde, ale práve naopak človek si ani neuvedomí, že ubehli 2 hodiiny. Doteraz som ešte nič nepočula o DiNorsciovi, bol to jeden zločinec to je isté, ale predsa svojím štýlom a zmyslom pre humor si získa na svoju stranu množstvo ľudí, stal sa slávnym tým, ako si urobil vtip zo zákona, a keď je človek šikovný a vie manipulovať s ľuďmi, tak prečo by sa z toho nemohol vysekať, no nie?! ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

sidney lumet dokazal, ze aj napriek velmi pokrocilemu veku to za kamerou stale umí! strasne sa mi pacil vin diesel, ktory dozrueva kazdou dalsou rolou..skoda, ze tato neprisla pat rokov neskor, sem tam posobi primoc mlado, ale to nevadi, pretoze je fakt dobry..svoju rolu si uziva a hra ju presvedcivo..bez neho by tento film spadol na bod priemeru, takto ide o slusnu sudnu dramu, ktora sa po slabsej prvej polhodinke rozbehla do svizneho rozletu. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím slabšími 4*. Příběh je sám o sobě zajímavý, což je podmíněno i puncem skutečných událostí, které tento snímek zpracovává. Někdo možná závěr dopředu odhadne, ovšem jisté pochybnosti, jak vše dopadne, tam jsou, takže i tohle shledávám jako velké plus. Vin Diesel hraje skvěle - nikdy bych nečekal, že se dokáže ujmout i takové role, protože jej neustále vidím jako šílence typu Xander Cage - ale i přesto by mi na roli Jacka DiNorscia pasoval jiný herec. Shrnuto: příjemná podívaná a milé překvapení. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)

Reklama

Reklama