Reklama

Reklama

Dom pri jazere

  • Česko Dům u jezera (viac)
Trailer 2

Poznáte ten neodbytný pocit, že vo svojom živote musíte niečo zmeniť? Počúvnuť sa ho rozhodla aj pôvabná Dr. Kate Forsterová (Sandra Bullock), ktorá sa rozhodla po ukončení štúdia medicíny v roku 2006 presťahovať sa za prácou z predmestia Chicaga do hektického centra. Len ťažko si však zvyká na myšlienku, že jej milovaný domov – nádherný priestranný dom s neopakovateľným výhľadom na jazero zo všetkých jeho kútov – bude teraz obývať niekto iný... Krátko pred Vianocami nechá nájomníkovi, ktorý sa do domu pri jazere nasťahuje po nej, v schránke odkaz – požiada ho zaslanie svojej prípadne zblúdenej pošty a popraje mu veľa šťastia v útulnom dome, v ktorom jej duša zakaždým pookriala. Talentovaný, no frustrovaný architekt Alex Wyler (Keanu Reeves) vôbec nechápe, čo mu týmto odkazom chcela predošlá nájomníčka vlastne povedať, pretože dom, do ktorého sa práve prisťahoval, je v dezolátnom stave – je špinavý, zaprášený a všade navôkol je plno buriny. O nejakých zvláštnych odtlačkoch psích labiek, o ktorých bola v liste tiež reč, ani nehovoriac – tiež ich nikde nevidí! Dom, ktorý jeho otec Simon (Christopher Plummer) postavil v časoch, keď boli ako rodina ešte šťastní, a ktorý preňho veľa znamená, sa rozhodne zrenovovať – a na Katein odkaz zabudne... Opäť si naň spomenie, až keď pri natieraní móla akýsi túlavý pes prevrhne plechovku s farbou a vbehne do domu, zanechávajúc za sebou stopy labiek... Alex síce ničomu nerozumie, no nedá mu to a napíše Kate! Postupne z listov, ktoré si čas Kate a Alex vymieňajú prostredníctvom schránky domu pri jazere, čoraz jasnejšie – hoci to znie neuveriteľne – vyplynie, že žijú v inom čase. Kate v roku 2006 a Alex v roku 2004! Obaja sa snažia vyrovnať sa so sklamaniami vo svojich životoch a začať „nový život“. Vďaka týmto neobvyklým okolnostiam sa cítia byť zvláštne spojení – a ako týždne ubiehajú, zverujú sa jeden druhému čoraz častejšie a podrobnejšie so svojimi tajomstvami, pochybnosťami i snami. Až sa nakoniec do seba zaľúbia... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (496)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Tak, čekal jsem romantický slaďák se solidní časovou zápletkou. A hádejte co? Dostal jsem ho. Navíc Keanu Reeves tady hraje stavaře (skoro jako já) a to je dostatečný důvod k tomu aby se mi DŮM U JEZERA líbil ;-). Taky se mi hodně zamlouvají časové filmy a i ty "strašlivé" paradoxy se dají zkousnout, je to koneckonců romantický film a ne sci-fi. Když jsem původní verzi neviděl, nemám na co nadávat a tak snad můžu vyjádřit jistou spokojenost s výsledkem. Žádná bomba, ale k větší spokojenosti to stačí. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Môj otec vždy vedel stavať domy, ale nikdy nie domovy." Dá sa nakrútiť romantický film o ľuďoch, ktorí sa nikdy nemôžu stretnúť? Prekvapivo dá - a hoci mám radšej filmy, v ktorých mimozemšťan kozmonautom žerie mľaskavo mozgy, dobrá romantika raz za čas neuškodí (CASABLANCA, NOTHING HILL). Ázijský originál, na ktorého motívy zaujímavou jesennou poetickou atmosférou obdarovaný DOM PRI JAZERE vznikol, som nevidel. Predpokladám, že americká verzia je "jednoduchšia", patetickejšia a prízemnejšia. Ale možno aj nie. Každopádne, nič z toho pri pozeraní nebudete riešiť. Prečo? Pretože herecké výkony sú mimoriadne disciplinované (ak vezmeme do úvahy, čoho sú schopní – v najhoršom zmysle slova – Keanu Reeves a predovšetkým Sandra „Láska a vojna“ Bullocková), krása obrazu pozoruhodná (výprava, kamera) a scenár taký zamotaný, až je to miestami skutočne skôr sci-fi. Film som videl niekoľkokrát a zakaždým ma dojal i roznežnil... a zmiatol. Dodnes rozmýšľam... mohlo sa to naozaj kvôli „časovej slučke“ skončiť tak, ako sa to skončilo? Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/152934/Dom-pri-jazere-80.html ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

U Domu od jezera jsem měl pocit, že mi v krvi nabíhají rakovinotvorný destičky, protože to co se mi po obrazovce během necelých dvou hodin protočilo, to bylo neuvěřitelný. Tady už mi příjde, že tvůrci nezvládnou napsat klasický originální romantický příběh, který zaujme, dojme a bůhví co ještě romantický film má dělat. Ne, oni za prvý musejí krást náměty jiných zemí, tady konkrétně originál je z Korei. Ale za druhý ty pocity tlačej tak umělou cestou s hrozně umělym a fantasy scénářem, že jsem čekal na chvíli, kdy ten film vypnu. Jasný, dvojka Keanu Reeves a Sandra Bullock se spolu zase setkali. To je možná hrozně fajn. Ale setkali se ve filmu, kterej ve mně měl vyvolat nějaké reakce. Reakci nevyvolal, jenom jsem čekal romantiku v pravém slova smyslu. Čistě ze života, s kapkou osudu a obrovským srdcem na dlani. ()

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

To bylo zase co? Pro mě příšerná nuda a motanice bez ladu a skladu. Naprosto jsem se ztratila, a pořád mi uniká smysl této nepodařené love story. Ráda bych se nechala unést na vlnách fantazie, ale ne tímto směrem a příběhem. Koukala jsem na to jen půl očkem ze zvědavosti, že snad závěr to všecko napraví a já budu nadšená. Houbelec, ta verze s úmrtím byla ještě větší katastrofou. Sandru oceňuji, že vypadá skvěle v jejím věku, a měla slušivý účes. No a Keanu, ten zraje jak kvalitní sejra, čím starší, tím lepší a chutnější. Se nedivím té mrše, jak mu koukala do rozkroku. To já bych začla pěkně pomalu od hlavy, až k tepajícímu středu a stop. Ale za občas šilhající neposlušné oko už neručím.☺ ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Rachel Portman: 1. This Never Happened Before - Paul McCartney ,2. (I Can't Seem To) Make You Mine - The Clientele ,3. Time Has Told Me - Nick Drake ,4. Ant Farm - Eels ,5. It's Too Late - Carole King ,6. The Lakehouse ,7. Pawprints ,8. Tough Week ,9. Mailbox ,10. Sunsets ,11. Alex's Father ,12. Il Mare ,13. Tell Me More ,14. She's Gone ,15. Wait For Me ,16. You Waited ,17. I Waited , ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (29)

  • Se stejným námětem, kdy jen listy nahradil telefon, pracuje i krátký argentinský snímek Líneas de teléfonos (1996) režiséra Marcela Briganta. (imro)
  • Filmový dom pri jazere sa nachádzal na jazere Maple Lake, malom a dobre známom strašidelnom rybárskom jazere, ktoré sa nachádza vo Willow Springs v štáte Illinois. Mal plochu 185 m2 a sedel na oceľových trámoch 3metre nad čiarou ponoru. Na jeho stavbu sa spotrebovalo 35 ton ocele a potrebných bolo takmer sto tesárov, zváračov a maliarov. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (viac)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (viac)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (viac)

Reklama

Reklama