Reklama

Reklama

Myšlienky vraha

(seriál)
  • Česko Myšlenky zločince (viac)
Trailer
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA / Kanada, (2005–2024), 243 h 1 min (Minutáž: 40–84 min)

Tvorcovia:

Jeff Davis

Réžia:

Richard Shepard, Andy Wolk, Charles Haid, Steve Shill, J. Miller Tobin (viac)

Hrajú:

Matthew Gray Gubler, Thomas Gibson, Shemar Moore, Mandy Patinkin, A.J. Cook, Kirsten Vangsness, Paget Brewster, Lola Glaudini, Chandler Canterbury (viac)
(ďalšie profesie)

Série(17) / Epizódy(343)

V seriálu Myšlenky zločince se elitní tým analytiků FBI zabývá sestavováním osobnostních profilů sériových vrahů. Snaží se proniknout do jejich temné a komplikované mysli, aby předešli dalším vražedným útokům. (AXN)

Videá (170)

Trailer

Recenzie (188)

carly 

všetky recenzie používateľa

tento spôsob chytania zločincov je mi oveľa bližší ako porovnávanie DNA či odtlačkov prstov a naháňanie ľubovoľných podozrivých temnými uličkami. prečo je totiž často oveľa zaujímavejšie ako kto. a najstrašideľnejšie na tomto seriály je, že ukazuje, čoho všetkého sú vlastne ľudia schopní. nie všetky série majú rovnakú úroveň, ale tak nejak neklesajú v žiadnom momente pod určitú latku a to je dosť vzácne. odbočky do osbných životov nie sú časté, ale o to zaujímavejšie. no a samozrejme obsadenie je skvelé na čele s Thomasom Gibsonom, eye-candy, Shemarom Moorom, excentrickou Kirsten Vangsness a mojím obľúbeným Mathew Gray Gublerom. a to ani nehovoráím o úžasných guest apperances. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Zameranie sa na sérových vrahov je určite zaujímavé. Postavy ma príliš neoslovili, najmä nevýrazný hlavný šéf vyšetrovacieho tímu. Niektoré prípady veľmi zaujímavé, iné zas menej. Z hľadiska hercov, kamery a technickej stránky solídne. Keby bolo každé krimi aspoň také ako Myšlienky vraha, možno by som nemal voči krimi takú averziu. Vyššie ako 3* ísť však aj napriek viacerým pozitívam nemôžem, pretože kriminálka ktoré je len kriminálkou ma nikdy nemá šancu zaujať v dlhom seriálovom formáte(možno ako film ktorý má hodinu tridsať áno) a ja osobne pri kriminálkach preferujem kombináciu buď s komédiou (Monk), akciou (Kobra 11) alebo hororom. 65% ()

Reklama

KASUGI 

všetky recenzie používateľa

Psychiatr: "Kukuřice"_____Camel: "Hranostaj!"____ P: "Těžká melancholie, záliba v kompotech". ... "Podbříšnice".____ C: "Šunka šunka".____ P:"V dětství kolika... později pohlavně zneužit řádovou sestrou v okolí lesní studánky."____ Inspektor: "Tak co?____ P:"Ten člověk nevraždí sám, je jich víc... asi sedmnáct" ()

pufina 

všetky recenzie používateľa

Snad ani nedokážu říct, proč mě seriál tak chytil za srdce. Možná tou psychologií, kdy profilují vraha a přemýšlí nad jeho dalším krokem, možná díky charismatickým a sympatickým postavám nebo možná proto, že mě seriál baví víc než všechny americké kriminálky dohromady (sorry, Horacio). Oblíbené postavy: Dr. Spencer Reid, Derek Morgan, David Rossi, Jennifer 'JJ' Jareau a ten zbytek postav - Aarona, Emily a Penelopu mám ráda taky, zkrátka každý z týmu je něčím pro mě zajímavý.. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

První série byla zvláštní, nebyla ani dobrá, ale ani špatná. Prostě průměr, který má jen těžké čím zaujmout. Po zhlédnutí části druhé mám ovšem pocit, že se jednalo jen o průzkum veřejného mínění, neboť právě ona druhá série se vyvaruje většiny chyb, kterých se v té první tvůrci dopouštěli. Největší sílou seriálu jsou pak některé nápady a zejména případy, ze kterých jde hlava kolem, zejména když zjistíte, že jsou inspirovány skutečností. Výrazným mínusem je pak absence nějaké velké osobnosti jako, která by celý seriál táhla (Grissom z CSI) a nezajímavé charaktery většiny hrdinů. ()

Galéria (2 162)

Zaujímavosti (18)

  • Postava Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) mala pôvodne vystupovať v prvej časti. Diváci si ju natoľko obľúbili, že ju tvorcovia ponechali v deji a nakoniec sa ako jediná z postáv objavila v každej epizóde. (krasomama)
  • Samotní tvorcovia priznávajú, že profesionálne kariéry postáv sú nereálne. Práca v elitnej jednotke si vyžaduje také vzdelanie a množstvo skúseností, že by v realite nemohli byť takí mladí. Producent a jeden zo scenáristov seriálu, bývalý agent Jim Clemente tvrdí: "Musíte pracovať v FBI aspoň 10 rokov, aby ste sa mohli dostať do takej jednotky." (krasomama)
  • Shemar Moore opustil seriál a roli Dereka Morgana po 11. sezónách, jelikož si chce rozšiřovat obzory v showbyznysu. Kromě herectví si chce vyzkoušet například režírování. (Bube1)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama