Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ministerstvo spravodlivosti, zastúpené predajným Johnom Dreshamom (Luke Goss), posiela najlepších žoldnierov do riskantných akcií. Tí však netušia, že podstupujú nebezpečenstvo, len aby ľudia ako on mohli zbohatnúť z diamantov a ropy... Dreshama jedného dňa navštívi obchodník Anthony Chapel (Roger Guenveur Smith) a požiada ho o najlepších ľudí, aby ich mohol nasadiť pre vlastné účely do vojny v Južnej Afrike. Okrem toho chce získať na svoju stranu aj vojaka s najväčším počtom vyznamenaní - muža menom John Seeger (Steven Seagal). Počas afrického záťahu však zahynie Seegerov dobrý priateľ Radio Jones (Zaa Nkweta) - jediný človek, ktorý ho mohol prehovoriť, aby sa k nim pridal. Pred smrťou mu ale ešte stihol prezradiť, že sa nechal zatiahnuť do špinavej hry - a jeho mal stiahnuť so sebou! Akcia nedopadne dobre, vojaci uniknú smrti len o vlások... Seeger tuší, že za všetkým stojí bezcitný Dresham, ktorý sa ho teraz dokonca pokúša zlikvidovať. Zároveň čelí vydieraniu Chapela, ktorý uniesol Radiovu vdovu Shondru (Faye Peters) a jeho syna Eddieho (Tumi Mogoje) - donúti tak Seegera, aby so skupinou vojakov vyslobodil prvorodeného syna afrického obchodníka so zbraňami Ahmeta Dasana (Peter Butler), ktorý za jeho záchranu ponúka neodolateľnú finančnú odmenu. Seeger je pritlačený k múru a nezostáva mu nič iné, ako spolupracovať... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (126)

liuk 

všetky recenzie používateľa

Absolutně blbá zápletka o nějaké americko-francouzské válce o francouzský ostrov v okolí jižní Afriky (že tam o žádném nevím), celá Seagalova banda (včetně jeho) se chová úplně praštěně a divák se vůbec nedozví, na které straně vlastně postavy jsou a sám Seagal už umí zabíjet lidi jen lámaním vazu. Jenže tak nějak si mě získal tou svou snahou ukázat, že ještě pořád umí a také mě opravdu bavilo odhalovat ty další a další nelogické blbiny. Takže sakumprásk čisté 2* a určitě si nějakou další novodou STV seagalovku seženu. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát mi Štefanova akčná nemohúcnosť, v rámci ktorej sa zmohol iba na demonštráciu pár pohybovo nenáročných aikiďáckych techník kupodivu zvlášť nevadila a Žoldnieri spravodlivosti mi odsýpali vcelku plynule. Seagal tu bol vlastne skôr iba do počtu, rovnako ako postava jeho kamarádíčka, priblblo sa ksichtiaceho a trápne vtipkujúceho Bulldoga, dostávajúceho pred kamerou zbytočne veľa priestoru. ()

Reklama

Lateef 

všetky recenzie používateľa

FauntLeRoy i Seagal zde potvrzují mírný vzestup formy! I když jsem asi do poloviny filmu netušil, co se děje, proč se to děje a kdo je kdo, díky úvodní snad půlhodinové přestřelce jsem to tak nějak přežil a druhou půlku už jsem sledoval klasickou seagalovskou vybíjenou. A ačkoliv se tu většinou střílí, dočkáme se i několika aikidistických frajeřinek, dokonce i závěrečného (mého oblíbeného) hodu s výkrutem zápěstí. Konečně pěkná ženská v jedné z hlavních rolí, zatímco Luke Goss díky scénáři totálně selhal, nevymění si se Seagalem snad ani jeden výstřel, natož pak ránu pěstí. Rozhodně je toto Stevenův nejlepší filmový kousek za poslední 2 roky a mistr Seagal ho okoření i závěrečným "explozivním" vtípkem. Hodnotím 50%. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Aj keď jasné, že pokiaľ by sa jednalo o neseagalovký film, bol by film a scenár u mňa úplný prepadák, v porovnaní s poslednými Stevenovymi pokusmi celkom podarené. Škoda, však, že z neho nevyťažili viac, pretože by sa to určite dalo, ale nápad bol super. Potešilo ma aj obsadenie dvoch protivníkov a konečne sa z jeho filmov aspoň zčasti vytratila úplná naivita. Ale LeRoyovi veľkú budúcnosť nemá, to je fakt. Síce potešil vizuálnou stránkou, technickým vybavením, zábery kamier tiež potešili, ale inak obrovské prázdne medzery v celom filme sa nedali prehliadnuť a tiež niektoré logické skoky medzi zábermi boli dosť nepochopiteľné. 50%. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Vcelku koukatelný Seagal v porovnání s jeho dalšími výtvory v posledních několika letech. Alespoň ta akce je tu vcelku koukatelná. Steven nám sice moc aikida skutečně nepředvede, ale toho střílení a výbuchů je tu vcelku slušná porce. Děj je jeden velký nepřehledný bordel, takže tam klady skutečně nebudou. Není to přímo návrat k jeho zlaté éře, ale o jistém zlepšení hovořit můžeme. Hlavním lákadlem však bezesporu zůstává Jacqueline Lord. Skutečně jedna z nejpřitažlivějších (neznámých) hereček, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Steven si alespoň vcelku drží svou muskulaturu a sem tam (aby se neřeklo) někomu zlomí ruku. Avšak před deseti lety to zvládal i bez klipovitého střihu... ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (Terva)
  • V úvodnej prestrelke sa objavujú tie isté zabitia francúzskych vojakov nasnímané len z iných uhlov. (johnsnow)
  • V scéne na záchodoch vytiahne protivník na Johna Seegera (Steven Seagal) zbraň, ktorú drží striedavo raz v ľavej a dvakrát v pravej ruke. (johnsnow)

Reklama

Reklama