Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý tučniak Cody Maverick, začínajúci surfer, sa chystá na prvý profesionálny pretek. Cody, prenasledovaný filmovým štábom, ktorý má dokumentovať jeho zážitky, opúšťa rodinu a rodný kraj v Antarktíde, aby sa na ostrove Pin-Guí zúčastnil surferského memoriálu Big Z. Cestou sa stretáva so surferom Kuraťom Joeim, známym propagátorom surfovania Reggiem Belafontem, hľadačom surferských talentov Mikem Abromowitzem a nadšenou záchranárkou Lani. Cody je presvedčený, že víťazstvom získa vytúžený obdiv a úctu, ale keď sa náhodou stretne so starým, odpísaným surferom, začne chápať, čo je skutočne dôležité a že ozajstným víťazom nie je vždy len ten, kto dorazí do cieľa ako prvý. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (438)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je k nicemu, ja si nemuzu pomoct, ale je to tak. V podstate nema co nabidnout. Tucnaci uz tu byli, filmy o serfovani taky, tvurci to jen propojily. Problem je, ze film jen tak plyne, neni moc vtipnej a snazi se o takovou tu pohodovou letni atmosferu a bejt cool, ale moc mu to nejde, takze je zajimavej jen na nekolika mistech, jinak to vcelku nudi. Ani animace neni nak zvlast uzasna, az na jednu vyjimku. Voda je skutecne genialni. Co se tyce stylu vypraveni ala dokument, napad to je dobrej, jen ho lip zpracovat. A co se tyce postav, jedinej vtipnej tu je zhulenec kure Joe. Fakt nechapu to vysoky hodnoceni, tenhle film me absolutne nezaujal. ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Na jedné straně krásná animace, díky které se necháte surfováním opravdu unést, originální nápad s dokumentální stylizací, oproti tomu velmi profláklý příběh, který svou okoukaností nudí. U takových Aut byl tenhle handicap vykoupen množstvím vtípků, tady jich přeci jen tolik není. Nicméně kvůli neodolatelnému Jeffu Bridgesovi a tomu, že film nikdy nezklouzne k lacinému dojímání, dávám za čtyři. ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně to má své silné momenty, ale nebavil jsem se tak dobře, jak jsem doufal. Jedná se o naprosto ničím nevyčnívající animák, u jehož jsem předem odhadl jednotlivé scény a jen jsem si odpočítával, kdy přijde tohle a kdy tamto otřepané klišé. Má to docela dobrý soundtrack, ten polo-dokumentaristický režim tomu dodává jistý punc neokoukanosti, ale pro člověka, co už pár animáků viděl (a mnohem lepších), to z komorního zážitku extra nevytrhne..6/10 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $85miliónovTržby USA $58,867,694Tržby Celosvetovo $149,044,513Tržby za predaj DVD v USA $51,096,913 //počet predaných kusov 3,143,695║ Rozprávka kde je mix dobrých nápadov, čo sa týka napríklad dokumentárneho snímania obrazu, zrnitosti pri starších dokrútkach... ale tak trošku chyba nastala v tom že sa vsadilo opäť na tučniakov a to k krátkom časovom slede po úspešnom Oscarovom dokumente Putovanie tučniakov a rovnako tak Oscarovom počítačovo animovanom Happy Feet, suma sumárum, nebola to až taká najlepšia voľba. Nuž samotný základ by nebol až tak zlý(aj keď otravnosť z tučniakmi sa nezaprela), keby v tejto rozprávke neabsentovala aj skutočná vtipnosť scén. Podaktoré postavičky ako že majú byť moc vtipné(bobor, kohúť, malí tučniačkovia) ale je vidieť že ide skôr len o nejaké tvorcovské trápenie, než o niečo blahodárne zábavné alebo príbehovo silné ako je zvykom u mocného nezdolateľného Pixaru. Takže v príbehovej a humornej veci to ostáva len niekde na pol ceste a tak aspoň, že ta slušná úroveň animácie poteší oko. /videl v kine: 60%/ ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Chvályhodná snaha priblížiť sa aspoň trochu Pixaru ale Surf's Up ostal len na polceste. Dokumentárne poňatie je síce originálne ale nemyslím, že ho deti príliš ocenia a v tomto type filmu zaváňa skôr samoúčelnosťou. Neoslní ani schéma až príliš podobná Pixarovským Autám (ktoré zase vykradli Doktora Hollywooda) Kvalitnejšie ako Happy Feet, na viac ako lepšie 3* to nestačí. Inak obstojný filmík, ale snáď si už niekto konečne uvedomí, že tučniaci nevládnu animovanému svetu. PS: Aj vám sa zdá, že Shiu v poslednej dobe pchajú do každého filmu? Nieže by som proti nemu niečo mal... ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (17)

  • Zooey Deschanel, která dabuje v originále Lani, musela během nahrávání fyzicky náročných scén nosit pytle s pískem po studiu, aby zněla opravdu zadýchaně. (zigot7)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • SPEN je parodií na sportovní kanál ESPN. (HellFire)

Súvisiace novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (viac)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (viac)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (viac)

Reklama

Reklama