Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (134)

JOHN.NY 

všetky recenzie používateľa

Stručně - nejlepší film s hokejovou tématikou, co jsem kdy viděl. Jeho krása není v tom, že hlavní postava dá v poslední minutě gól a rozhodne o výhře a zisku poháru pro tým, který mu dal šanci prosadit se ve velkém sportu. Krása tkví v tom, že nenásilně popisuje dobu, v jejíž změnu Richard doufal a nejen díky svému hokejovému umu je dodnes hrdina nejen pro frankofonní část hokejové kolébky. Snímek je povinností pro všechny, jimž je hokej drogou. Měli by znát jméno Maurice Richarda nejen proto, že byl největší hvězdou jedné z nejúspěšnějších hokejových dynastií, ale také pro to, za co bojoval... Na konec bych jen zmínil drobnou roličku Seana Averyho, který nic jiného než grázla hrát nemůže a Richard s ním rozhodně nepáral:) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Hokejoví fanúšikovia, prípadne milovníci životopisných filmov si prídu na svoje. Vynikajúca žánrovka o jednej z hokejových legiend - Maurice Richardovi. Človek niekedy žasne, čím všetkým si niektorí slávnejší ľudkovia museli prejsť, v prípade Maurice Richarda ide o zaslúžené uznanie. Film je urobený veľmi dobre, pútavo a so slušným emocionálnym nábojom. Z toho dôvodu ani chvíľu nenudí. Aj hokejové pasáže boli natočené veľmi dobre a napínavo. Veľa vecí tu hneď udrie do pozornosti. Napríklad hranie bez prilby (dokonca aj brankár), v dnešnom svete totálne nepredstaviteľná vec, vtedy normálka. Pri konci ma napadlo, ako je v súčasnosti všetko uponáhľané, aj ten hokej. Rozhodne odporúčam. 80/100 ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Krása! Každý film z hokejového prostredia poteší, a to som doteraz Maurica Richarda poznal len skrz jeho legendárne roky v Canadiens, no o tom pozadí okolo jeho účinkovania v NHL som až tak veľa nevedel (hoci dávnejšie som o tom čítal článok). Perfektne vystihnutá atmosféra 40tych a 50tych rokov v NHL, resp. slávnu éru Original Six (Canadiens, Maple Leafs, Bruins, Rangers, Red Wings a Blackhawks). Tento film je obrovskou poctou pre montrealskú Raketu, presne takú ako si zaslúži. Veď aj vďaka nemu sa "pohli ľady" a Franko-Kanaďania sa po dlhom boji dočkali uznania. Aj keď Mauricova kariéra bola doslova popretkávaná neustálymi konfliktami a predsudkami zo strany vedenia, len kvôli jeho francúzskemu pôvodu. Ani sa mu nedivím, že cítil taký smútok a bezútešnosť, a to aj napriek toľkým úspechom, za ktoré by si obrovský kus úcty právom zaslúžil. Je to pán hokejista! Toľko skvelých hokejových príbehov, osudov, udalostí a kariér hráčov by stálo za sfillmovanie - tak dúfajme, že ich bude len a len pribúdať. The Rocket bol výborný filmový príbeh s veľkou dávkou reálnosti, no k úplnej spokojnosti predsa len niečo chýbalo - najmä lepšie vykreslenie vzťahov medzi Mauricom a jeho spoluhráčmi (presne to isté mi chýbalo aj vo filme o Charlamovovi - Legenda 17). Takže tak - len malý kúsok od 5*. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Temer dokonaly zivotopisny film o jedne hokejove legende, ktery by mel zaujmout i nehokejoveho fanouska. Vyborne zabery z hokejovych zapasu, vyborna atmosfera Montrealu let padesatych. Podoba Richarda a Dupuise se take povedla. Pravem vysoce hodnoceny film. Doufam, ze se brzy dockame, minimalne od Kanadanu dalsiho filmu o nejake dalsi hokejove hvezde. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Vzala si si hráča Canadiens..."Cesta k tomuto cieľu nebola pre Richarda vôbec jednoduchá a aj takýto výrazný talent musel neustále dokazovať, že na to má. Boli to ťažké časy, nielen na ľade, kde sa hralo bez prilby, ale i mimo neho a hokejový talent si spočiatku musel privyrábať v továrni. Scény zo zápasov sú slušne natočené, zaostrené na nášho hrdinu, ktorý premení takmer každý nájazd vo filme. Poriadnym oživením je prekvapivo krátky pästný súboj so "zabijákom" v New Yorku, ale i "sekačka" s hokejkami po hlave i K.O. , ktoré uštedril rozhodcovi v Bostone. Zaslúžil si...Okrem hokeja, sa Richard snažil odkryť i špinavosti v organizácii a vedení hokeja, za čo má môj obdiv. Filmy o hokeji nevznikajú často, napadá ma iba Hokejový zázrak, ale narozdiel od neho nám tu tvorcovia nepchajú americkú vlajku do každého záberu. A Maurice Richard? Legenda, skvelý hokejista, skvelý človek , skvelý film. Hokejový fanda, len ťažko môže inak, ako plný počet. 90%. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (17)

  • Uznávaný týždenník "The Hockey News" v roku 1997 vyhlásil Mauricea Richarda za piateho najlepšieho hráča v dejinách NHL. Pred neho sa dostala iba štvorica Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe a Mario Lemieux. (KoRner)
  • Maurice Richard vyhrál 1x Hart Trophy, 8x byl vybrán do prvního all-star týmu sezony, 6x do druhého all-star týmu, od roku 1947 do 1959 se zúčastnil všech All-Star Games a v roce 1961 vstoupil do hokejové síně slávy. (JOHN.NY)
  • Maurice Richard získal za svou karieru 8 Stanley Cupů (5x jako kapitán). (JOHN.NY)

Reklama

Reklama