Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (134)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Všem těm floutkům kteří chtěj ve dvaceti milionový smlouvy a přitom se sotva drží na nohou, bych tenhle příběh o neuvěřitelný dřině a vůli něco dokázat pustil. A jejich rodičům tlačícím na trenéry taky. Vedle silnýho motivu můžeme sledovat i náhled do hokejovýho pravěku, kdy crčící krev, vyražené zuby a monokly byly denním chlebem všech tehdejších hráčů. Snad tehdy vzniklo rčení o nejtvrdší hře na světě. Co mi moc nesedlo byl v tomto případě Roy Dupuis. Ne že by nebyl vhodným typem nebo hrál špatně, ale mě jeho Maurice Richard přišel jako neskutečně depresivní chlápek. Ale to bude spíš chyba scénáristů. Každopádně mě v souvislosti s Richardem napadají jména řady našich sportovců, jejichž příběh byl neméně silný a určitě by si zasloužil zpracování. Plánička, Zátopek, Mikoláš, Modrý a vůbec celá parta uvězněných hokejistů atd.. Kdy se dočkáme? 80% ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nie som fanúšikom hokeja a doteraz som ani nepočul o hráčovi s menom Maurice Richard. Dalo sa teda predpokladať, že film o ňom nemá najmenšiu šancu ma zaujať. A opak bol pravdou. Nie snáď preto, že by som objavil čaro hokeja. To v žiadnom prípade. Naďalej považujem za eufemizmus, keď sa o hokeji hovorí ako o kontaktnom športe. Je to, alebo presnejšie v tej dobe to bol šport, ktorý neveľmi rozlišoval medzi tvrdými a zákernými zákrokmi. Mimo štadióna by za niektoré zákroky išli vinníci pred súd, ale v jeho vnútri si neposedeli ani na lavici hanby. Tak by hokej, ani iný šport nemal vyzerať. A ak si to diváci vyžadujú, nech idú pozerať na súboje v klietke oktagonu. Film sa dotkol aj nie najlepšieho spolunažívania francúzsky a anglicky hovoriacich Kanaďanov. Na to, že film bol športovou drámou som výnimočne spokojný s autenticitou, hereckými výkonmi i atmosférou, ktorú dokázal navodiť. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Čo viac si želať ako dobrú športovú drámu, čo poviete? Možno športovú drámu s príbehom, ktorý nevzišiel umelo z pera scenáristu, ale napísal ho sám život. Maurice Richard je nielen pre filmových, ale aj globálne pre športových fandov tou pravou lahôdkou. Dobové prvky vo vizuálnom ponímaní pôsobia viac ako dôveryhodne, Roy Dupuis v "Rocketovej" koži je viac ako presvedčivý, kamera je viac ako dobrá a celý film je viac ako priemerná záležitosť. Takže let´s go habs. ()

GrooveJump 

všetky recenzie používateľa

Pro hokejové lábužníky voda na mlýn. Spoluproducent a bývalý slavný hokejový brankář Patrick Roy plus malé role pro několik stabilních hráčů současné NHL včetně Vincenta Lecavaliera či bouřliváka Seana Averyho , který hraje vlastně sám sebe :D. Po filmové stránce skvěle zvládnuté sportovní drama, jehož dobové ztvárnění je bomba a můžu ho dopručit i hokejovým nefandům. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (17)

  • Maurice Richard si změnil číslo 15 na 9 kvůli své dceři Huguette, která po porodu vážila 9 liber. (JOHN.NY)
  • Dôstojník RCAF (Royal Canada Air Force), ktorý odmietne Richarda (Roy Dupuis) vziať do armády, má na sebe leteckú bundu z 80-tych rokov 20-teho storočia. V tej dobe boli letecké bundy RCAF totožné alebo podobné ako v RAF a nemali dizajn bundy použitej vo filme. (vander19)
  • Uznávaný týždenník "The Hockey News" v roku 1997 vyhlásil Mauricea Richarda za piateho najlepšieho hráča v dejinách NHL. Pred neho sa dostala iba štvorica Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe a Mario Lemieux. (KoRner)

Reklama

Reklama