Reklama

Reklama

Pán času - Série 7

(séria)
Trailer
Veľká Británia, (2012–2013), 13 h 19 min (Minutáž: 44–75 min)

Hudba:

Murray Gold

Hrajú:

Matt Smith, Karen Gillan, Arthur Darvill, Jenna Coleman, Anamaria Marinca, Naomi Ryan, David Gyasi, Rad Brown, Zac Fox, Clem So, Rupert Graves, Mark Williams (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(16)

Zaujímavosti (33)

Pán času (2005) (seriál)

  • Doktorova TARDIS bola navrhnutá ako vedeckovýskumná a prieskumná časoloď, preto nie je vybavená žiadnymi ofenzívnymi zbraňami. Má však určité obranné systémy, ktoré ju dokážu pasívne chrániť v nebezpečných situáciách. Patrí sem napr. Hostile Action Displacement System, ktorý dokáže teleportovať TARDIS do bezpečia (alebo ju dočasne rozložiť a potom znovu zhmotniť), ak by sa dostala do bezprostredného ohrozenia a bola práve bez posádky. Prvýkrát sa táto schopnosť objavila v epizóde The Krotons v pôvodnom seriáli Doctor Who (od r. 1963) a potom znovu v epizóde Studená válka v tomto seriáli. Ďalším opatrením (ktoré už musí aktivovať majiteľ lode) je tzv. "Obliehací mód" (Siege mode), prvýkrát predstavený v epizóde Flatline. Pretvára vonkajšiu podobu TARDIS na obrnenú kocku s ornamentálnym gravírovaním. Pancier slúži ako posledná zúfalá obrana pred nepriateľmi, ktorí by sa usilovali diaľkovo poškodiť zariadenia v lodi alebo z nej vyťažiť všetku energiu. Podobne ako jeho TARDIS, aj Doktor len zriedkakedy používa riadne zbrane, hoci už párkrát využil sonický skrutkovač na sebaobranu alebo obranu iných (väčšinou vysielaním silových polí na utvorenie štítu proti nepriateľom). (Petike)

Pán času (2005) (seriál)

Pán času (2005) (seriál)

  • V priebehu 7. série sa objavuje viacero zmienok, že Doktorova (Matt Smith) spoločníčka Clara Oswaldová (Jenna Coleman) pochádza z Lancashire a má rodinné konexie s prímorským letoviskom Blackpool. Ide o narážky na pôvod jej hereckej predstaviteľky. V epizóde Robot of Sherwood je Clarin pôvod definitívne upresnený, keď spomenie, že je "dievča z Blackpoolu" - rovnako ako herečka. (Petike)

Pán času - Sněhuláci (2012) (epizóda) (S07E06)

  • Vo tomto vianočnom špeciáli z decembra 2012 sa v úlohe záporáka objavil Richard E. Grant (Dr. Simeon). Práve tento herec sa v minulosti predstavil v animovanom výročnom príbehu Doctor Who: Scream of the Shalka (od r. 2003) v roli Deviateho Doktora. Táto inkarnácia sa však nikdy nerátala ako oficiálna, nakoľko neskôr vzniklo oficiálne pokračovanie Doctora Who, v ktorom hral Deviateho Doktora Christopher Eccleston. (The M)

Pán času - Doktorovo jméno (2012) (epizóda) (S07E14)

  • Týždeň pred odvysielaním tejto epizódy sa stanici BBC podarilo odoslať objednávky niekoľkých oficiálnych DVD a Blu-ray so 7. sériou, ktoré zahrňovali aj túto, dovtedy neodvysielanú epizódu. Internetom sa ihneď začali šíriť spoilery a torrenty, avšak BBC a hlavný tvorca Steven Moffat diplomaticky ihneď zakročili. Fanúšikom cez Twitter sľúbili, že ak sa nebudú šíriť žiadne spoilery a tajomstvá ostanú až do odvysielania utajené, zverejnia klip s Jedenástym (Matt Smith) a Dvanástym Doktorom (David Tennant). (The M)

Pán času - The Day of the Doctor (2013) (epizóda) (S07E15)

  • Prvý trailer k tejto špeciálnej epizóde bol zverejnený relatívne neskôr, ako každý čakal - len dva týždne pred samotným vysielaním, konkrétne 9. 11. 2013. (The M)

Pán času - The Day of the Doctor (2013) (epizóda) (S07E15)

  • V rámci Comic Conu v San Diegu bol uvedený úplne prvý trailer na výročný špeciál, ktorý však paradoxne spôsobil namiesto nadšenia mnoho zloby, najmä práve v Británii. BBC totiž trailer odprezentovala len na tomto stretnutí a viac ho nemienila a vlastne ani nezverejnila ďalej. Veľa britských fanúšikov to pobúrilo, no ani veľa negatívnych ohlasov (a taktiež úplne podrobný popis traileru) BBC neprimälo k zverejneniu. (The M)

Pán času - The Day of the Doctor (2013) (epizóda) (S07E15)

  • Zygoni boli prvé monštrá potvrdené pre návrat do tohto špeciálu. O niekoľko mesiac nato bol potvrdený aj návrat snáď najväčších Doktorových monštier - Dalekov. (The M)

Reklama

Reklama