Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rytier Tristan žil na dvore svojho strýka Marca a pomohol mu zvíťaziť nad mnohými nepriateľmi. Keď sa Marc ako budúci kráľ rozhodol oženiť sa, jeho vyvolenou sa stala krásna Izolda. Pre nevestu a ženícha pripravili nápoj lásky, ktorý však Izolda omylom vypila s Tristanom. Hoci sa vydala za Marca, milovala iba jeho. Zamilovaní sa tajne stretávali, ale boli pristihnutí a Tristan musel odísť z krajiny. Svojej lásky sa však nemienil vzdať... (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (304)

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Příjemné překvapení!Příběh o Tristanovi a Isoldě znám a tenhle film mi ho podal v příjemně moderním kabátu. Nejvíc mě dostal výborný Rufus Sewell a několik napínavých scén.James Franco se podle mě na Tristana nijak zvlášť nehodí,ale svůj part zahrál obstojně.Stručně řečeno,solidní historický film.70 % ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jedna z řady legend, které se dočkaly svého filmového zpracování. Musím uznat, že se mi opravdu líbila i když bitvy byli příliš malé na to jaké měli Irové loďstvo, ale zpracování legendy a herecké výkony dopadly na jedničku. Nevím co bych filmu ještě kromě bitev mohl vytknout. Je to něco na způsob Romea a Julie, akorát z jiné doby. Kdo čeká film plný bitev bude nejspíše zklamaný, ale mě se poměr 1/3 bitev 2/3 rozpory mezi Iry a Brity líbil. ()

Reklama

MoiJe 

všetky recenzie používateľa

Skvele. Silny a pekny pribeh aj bez tisicky efektov, brutalnej melodramaticnosti a podobne (pripadne bez Keiry Knightley pobehujucej okolo len v obvaze)... Naviac pekne sceny boja/bojov. PS: skoda toho Marcovho pokrvneho syna, chvilu som lutovala, ze nehra Tristana on, ale neustale sa trpiaco-mraciaci Franco, ale mozno je to tak lepsie. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý je veľmi problematické hodnotiť. K vyššiemu hodnoteniu sa prikláňam aj preto, že osudový príbeh Tristana a Isoldy má isté neodškriepiteľné čaro a svoju úlohu zohráva aj fakt, že iné spracovanie tohot svetoznámeho príbehu som zatiaľ nemal možnosť vidieť. Epickú monumentálnosť ako v Trójii však radšej nečakajte, aj špinavý stredovek ala Kráľ Artuš má v tejto historickej verzii legendy isté čaro. Komorné poňatie bitevných scén už mrzí viac a v tomto smere obzvlášť tragický záver je len zákonitým vyústením zjavného nedostatku financií. Ústredná dvojica si našťastie dokáže rýchlo získať sympatie a kvalitne spracovaná milostná línia zahreje romantikov u srdca. Len škoda tej prílišnej televíznosti, vyslovene sklamaný som ale nebol. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

No, asi takhle. Nejedná se vyloženě o špatný film (najdou se světlé momenty), ale ať se snažím, jak se snažím, víc než tři hvězdy dát prostě nemůžu. Kamenem úrazu je scénář, který tuto "nesmrtelnou legendu" sice nepotopil, ale rozhodně ji ani nevryl do povědomí diváků. A přitom by bývalo úplně stačilo, kdyby páni scénáristé trošku zapracovali na výpravnějším pojetí, nebo alespoň - když už nic jiného - na pořádnějším finále. ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (29)

  • Posledný film produkčnej spoločnosti Franchise Pictures, LLC pred jej krachom v roku 2007, keď skončila svoju činnosť po 10 rokoch. Jej najslávnejší a najúspešnejší film bol Môj sused zabijak (2000). (Arsenal83)
  • Větší část snímku se natáčela v Čechách, konkrétně v oblasti Křivoklátska. (imro)
  • V prvej verzii filmu sa mala snímka natočiť z pohľadu Izoldy (Sophia Myles) ako starej ženy. Tento koncept sa nakoniec nerealizoval. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (viac)

Reklama

Reklama