Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slimák je mixem teroru, černého humoru a překvapivé lidskosti od scénáristy Jamese Gunna, jehož Úsvit mrtvých se stal hitem roku 2004. Wheelsy je obyčejné městečko plné přátelských lidiček, kteří se starají jen o své vlastní problémy. Jenže pod tímto milým povrchem se začínají dít divné věci... (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (336)

Faustka 

všetky recenzie používateľa

Je to doslova nechutně slizká, kluzká, hodně krvavá slimáčí podívaná. Tomu všemu vévodí zmutovaná chapadlovitá zrůda a hlavně je tu největší spotřeba masa na jednoho obyvatele. Proto to nedoporučuji žádným vegetariánům, fakt je to dost síla! -:) Ale stejně, není nad jen tak lehce propečený steak. Mňam, mňam. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

1979: Halloween, 1980: Friday the 13th, 1984: Nightmare on Elm Street, ... , 2002: Ring : - tie všetky boli pre slečinky. Teraz prichádza Slither. Slither je tu a veru takým kultom akým sa stali už zmienené filmy sa určite nastane. Film sa smelo hlási k B-čkam a dejom mi pripomenul napríklad takú Larvu (2005). No našťastie to nedopadlo tak katastrofálne. Iba napriek hláškam vcelku sympatických postáv je to zábava. Trailer síce sľuboval väčší masaker, ale to už raz tak býva. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sľúbili sme si, že spolu budeme aj v zlom.“ – „Veľmi zlom.“ James Gunn je hororový fanúšik (produkoval TROMEO A JULIA od Tromy a napísal výborný remake ÚSVIT MŔTVYCH Zacka Snydera). V roku 2006 sa rozhodol nakrútiť „najukážkovejší najnechutnejší horor všetkých čias“. Aspoň tak nejako to tvrdil a bola to pôvabne béčkarská reklamná kampaň, to uznávam. Hlásal „návrat k starým hodnotám“, ako je uprednostnenie poctivých ručných trikov a latexových masiek pred počítačovými efektmi. Slovo dodržal a jeho SLIMÁK sa skutočne hrdo hlási k odkazu 80. rokov, ktoré boli plné béčkarských sci-fi trilerov a hororov. Jeden z nich si Gunn v SLIMÁKOVI berie za svoj hlavný inšpiračný zdroj a to SLIZ Chucka Russella a Franka Darabonta. Takže SLIMÁK je skutočne fyzicky nechutný a sliz z neho doslova tečie. Napriek tomu sa James nevyhol ani (slabým) počítačovým efektom a hoci je scenár naprataný vtipnými dialógmi a niekoľkými skutočne vydarenými scénami (a Nathanom Fillionom ako sebavedomým šerifom so zmyslom pre až nezdravý nadhľad), mňa takmer vôbec nebavil. Pritom SLIZ ma bavil. Tak neviem, James. Tak neviem. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nečakane zábavný úlet. Je to síce len taká hovadinka, no mala aspoň zmysel a hlavne slušnú vizuálnu úroveň, humor, výborné masky a prekvapivo dobré gore. Navyše občas prišla aj nejaká tá hláška, ktorá dokázala vyvolať úsmev na tvári no skrátka.... príjemná hororová zábava. Lepší priemer. 65/100 ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

prižmúrim očko nad slimáčikmi a dám 4* . . . lebo som si tam našiel čo to dobrého aj pre seba: zopár hlášok, niekoľko pekných kočičiek, niekoľko viac naozaj vydarených efektov/nechutností, HOVORIACE ZOMBIE, vaňovú scénu/citáciu cronenbergových Shivers a veeeeľa rozkošných rychlých slimáčikov . . . mňam ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (23)

  • Režisér James Gunn pojmenoval dvojčata Jenny a Emily Stutemyerovi po své dnes už bývalé ženě (Jenna) a její mladší sestře (Emily). (Stocki)
  • Zbraně použité ve filmu byly utočná puška HK G-36, M-16, brokovnice remington 860, pistole Deser Eagle, Berta F 92 a granát M-67. (K98)
  • Více než 100 herců z Los Angels a Vancouveru se ucházelo o roli Jacka MacReadyho, kterou nakonec získal Gregg Henry. (Stocki)

Súvisiace novinky

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

Whedon: Marvel chystá něco „zvráceného“

12.09.2012

Už nápad zfilmovat relativně málo známý komiks Guardians of the Galaxy zněl jako něco, čím studio Marvel vstupuje na velmi nejistou půdu. Superhrdinský tým z daleké budoucnosti totiž obsahuje členy… (viac)

Tvůrce Slimáka chce své Saw

Tvůrce Slimáka chce své Saw

10.08.2007

Jak jinak chápat synopsi dalšího kousku Jamese Gunna, scenáristy nového Úsvitu mrtvých a tvůrce téměř kultovního béčka Slimák? The Belcoo Experiment má být extrémně násilný horor o početné skupině… (viac)

Reklama

Reklama