Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Česko Obávaný bojovník (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Koncom 19. storočia sa malý Huo Yuan-Jia snaží vyrovnať svojmu otcovi a dosiahnuť jeho majstrovstvo v bojovom umení Wu Shu. Jeho najväčšou túžbou je robiť česť svojmu rodu a byť tým najlepším. To sa mu po rokoch tvrdého tréningu a náročných súbojov aj podarí. Povesť majstra bojových umení sa šíri rýchlosťou blesku, ale úmerne s prichádzajúcou slávou rastie i jeho pýcha, tvrdohlavosť, arogancia a povýšenectvo. Správa sa pohŕdavo nielen k svojim obdivovateľom a študentom, ktorí sa od neho chcú učiť, ale aj k vyzývateľom, čo napokon vyústi do tragédie. Keď v súboji bezdôvodne zabije iného majstra, jeho žiaci mu prisahajú odplatu a krutá krvná pomsta padne na celú Huovu rodinu. Zlomený a smútiaci bojovník zmizne na sedem rokov a prejde strastiplnou cestou, aby pochopil podstatu bojových umení a objavil skutočný zmysel boja. Nový bojový štýl mu prinesie úspechy, vedie k založeniu športovej federácie Jin Wu a vyvrcholí legendárnym šanghajským súbojom so štyrmi cudzincami v roku 1910, na ktorý nikto nezabudne. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (405)

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Tento film se tváří jako běžný kung-fu, (wu-shu), film, ale není tomu tak. Má příběh, založený nejen na bojových scénách, ale když přejdu k bojovým scénám, tak mi nezbývá říct niž jiného, než: "Nemám slov". Vstávám a tleskám. Prostě paráda. Obzvláště ten závěrečný souboj je vynikající. Přitom jsem úplně zkameněl. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $24,633,730Tržby Celosvetovo $68,072,848Tržby za predaj DVD v USA $$30,631,766 //počet predaných kusov 1,586,460║ __Ronny Yu po nie celkom výraznom filme Freddy vs. Jason(40%) natočenom v USA, založenom na známych horrorových postavách a nekonečných teen-vyvražďovačkách, natočil v celku solídny film odohrávajúci sa v Číne s názvom Obávaný bojovník. Menšie výhrady k jeho réžii mám, neočakával som na začiatok samozrejme nič prevratné ale na to, že sa celý film točí skoro len okolo hlavnej postavy funguje to, až na malé drobnosti pri budovaný atmosféry v samotných súbojoch, keď nie vždy dokázal správne umiestniť kameru či navodiť sklúčujúci okamžik tak aby sme to viac prežívali s trpiacími osobami až na ten záver film tam mu to už dá sa povedať že vyšlo omnoho lepšie. Na koniec musím usúdiť že Ronny Yu má niečo do seba a keď nepoľaví môže ešte napredovať. Film mal po uvedený do kín úspech hlavne v samotnej Číne($13milUSD) a potom len v USA($24milUSD), v ostatných krajinách bez väčšieho povšimnutia kinami len prefrčal ( u nás pre istotu ani nebol do kín uvedený išiel rovno na DVD, vďaka čomu som ho mohol vidieť ) , čo je škoda lebo je to aj taká spomienka na roky 70., keď sa k nám z Ázie hrnul jeden film za druhým, takže fanúšik starých filmov musí byť z tohto filmu nadšený. __Jet Li po veľmi vydarenom Utrhnutom z reťazí ( Unleashed/ Danny the Dog ), ktorý je podľa mňa najlepším jeho počinom v jeho kariére aspoň z toho čo som ja videl. Vo Fearless nepoľavuje vo svojom výkone a možno je len na škodu, že sa scenáristi trochu viac nepohrali s príbehom, mohol to byť jeden z Top filmov roka 2006. Ak bude Jet pokračovať v nastavenom trende úloh tak sa môžeme do budúcna len tešiť, niekoľkoročná zástavka v USA ho dá sa povedať držala na uzde, až návrat späť cestou cez Európu do Ázie ho konečne nabažil na plnohodnotnejšie výkony. __Kamera v podaní u mňa neznámeho Poon Hang Sanga má svoje krásne momentky pri snímaná krásnej prírody vo vnútrozemí obkolesenom do zelena sfarbenými pohoriami kde sa odohráva stred príbehu s úplne ukľudňujúcim priebehom. Pri akčných scénach možno len chýbali trochu väčšie skúsenosti ale konečný výsledok je stále nadpriemerný. Triková stránka pri nadhľade na miesta kde sa odohrávajú boje nieje v dnešnej dobe až taká premakaná ale to sú len detaily v chvíľkovom snímaní z horného pohľadu. __Choreografia bojových súbojov pripadla na legendu ako je Yuen Wo Ping (The Matrix, Tiger a Drak) a je to hneď poznať, prináša nám plnohodnotné - teda nadľudské schopnosti pri mnohých súbojoch. A pri takomto filme to len prospieva pokiaľ máte radi trochu viac fantázie v akčnom podaní. /85%/ ()

Reklama

Okara 

všetky recenzie používateľa

Na film jsem se těšil už jen z důvodu, že zde hraje Jet Li, o kterém slyším samou chválu. Ale film si mě naprosto dostal. Úchvatný kontrast první a druhé poloviny, který je poznat i z tak dokonale natočených a uvěřitelných zápasů. Nějakou kýčovitost nebo nevíra v herecký výkon Lia, kterou vyčítám z komentářů, jsem vůbec nezaznamenal a ani nechci, chci, aby ve mě film zanechal takový dojem, jaký zanechal. 90% ()

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

velmi krásný, Poslednímu samurajovi trochu podobný, hong kongský film, který ale překračuje hranice Číny a dokáže zaujmout svou výstavbou pravděpodobně i lidi, kteří wuxia filmy nemají rádi. Jet Li je famózní, jeho duševní přerod z arogantního, pomstou zaslepeného, pyšného kungfu mistra v legendárního zakladatele WuShu učícího, co je pokora a o čem přesně je kungfu, je výborný. akční scény výborné, je vidět že i tady je dělal špičkový choreograf, no nicméně Ip Man je podle mně nepřekonán. Nejlepší část filmu definitivně prostředek, krásný kontrast s temným brutálním masakrem v první části. Kamera je úžasná, naplno využívá exteriéry k vybudování atmosféry klidu, či zase v úvodu až hororová v interiéru. Nejlepší souboj filmu je ten s americkým zápasníkem, kde se poprvé ukáže změna Huova charakteru. Závěr dojemný velmi. Formálně i obsahově dokonalý snímek. Viděn DC. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Pyšná princezna po čínsku. Mám ráda bojová umění a nebaví mě letecká akrobacie, což je obvyklým důvodem, proč u čínských kung-pao filmů křivím ksicht. Taky u nich mám problém rozeznat, jestli se jedná o vážně míněný hrdinský epos, nebo o komedii ala Jackie Chan. "Obávaný bojovník" z těchto mých dojmů výrazněji nevybočuje. Při soubojích hlavní hrdina často popírá fyzikální zákony, s gravitací si vyloženě vytírá anus, k tomu je chování všech zúčastněných až pohádkově nevěrohodné a kreténské. No co si budu šoupat klávesnici - vidět to o 20 let dřív, možná bych byla nadšená. Teď si radši pustím UFC, když chci vidět opravdový zápas... a předvolební debaty, pokud bych chtěla pohádky. 59% ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (20)

  • Nathan Jones je tak vysoký (meria 211 cm), že v hoteli kde bol ubytovaný, museli spojiť dokopy tri postele, aby sa mohol pokojne vyspať. (m.a.t.o.)
  • Hercules O´Brien byl ve skutečnosti Brit, ve filmu z něj scénáristé udělali Američana. (Dinsberg)
  • Nathan Jones, s cieľom udržať si svoju postavu, konzumuje šesť jedál denne, pije minerálku po litroch a robí 150 klikov vždy, keď má na to príležitosť. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (viac)

Reklama

Reklama