Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej sa odohráva v stredoveku na kórejskom ostrove, ktorý je známy produkciou papiera. Správca papierne, komisár Kang, bol neprávom obvinený z praktikovania západného učenia - katolicizmu - za čo bol v tom čas trest smrti. Počas piatich dní zabijú denne jedného člena jeho rodiny - syna prepichnú kopijou, dcéru zaživa uvaria, manželku zaškrtia, matke rozbijú hlavu a na piaty deň popravia Kanga rozštvrtením. Ten pred smrťou prisahá pomstu. O päť rokov neskôr začnú na ostrove, rovnakou smrťou ako Kangova rodina, zomierať udavači. Dedinčania sú presvedčení o tom, že Kangov duch prišiel vykonať svoju pomstu. Celý prípad má vyriešiť kráľovský vyslanec Lee Won-kyu, ktorý je presvedčený, že vrahom nie je duch, ale niekto, kto chce pomstiť Kangovi smrť... (badygorila)

(viac)

Recenzie (41)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Poručík Lee prichádza na opustený ostrov, aby prešetril požiar na jednej z prepravných lodí. Keď sa nasledujúce ráno objaví mŕtvola muža, prepichnutého cez drevený kôl, pričom od hrôzostrašného nálezu deň po dni pribúda jedna obeť za druhou, miestne osadenstvo začína šíriť nadprirodzenú historku o zosnulom mužovi, ktorý sa vrátil zo záhrobia, aby pomstil smrť všetkých členov svojej rodiny. Od tohto momentu má všetko vo svojich rukách samotný kráľovský vyslanec, ktorý musí jasne preukázať, že za zločiny spáchané na ostrove, určite nie je zodpovedný žiadny duch, ale niekto z miestnych obyvateľov. Na niektorých webových stránkach je "Blood Rain" zaradený do horor žánru. No a vedzte, že pár slušných gore záberov sa pri tomto kriminálnom slashery veru nájde. Bohužiaľ, ide skôr o vrabca v ruke a holuba na streche, takže násilia je viacmenej poskromne. Myšlienka príbehu je síce jasná, no samotný vývoj deja je mierne skomplikovaný prelínaním minulosti so súčasnosťou. Nenudil som sa, no taktiež nemôžem tvrdiť, že by som zo samotného snímku ostal zarazený do fotelky. Akoby mu totiž tým že postráda atmosféru chýbala duša. Záver ponúka niekoľko zaujímavých zvratov, čo je však pre Kóreu typické. Pri hodnotení som nejak na pochybách, ale kto má dnes vo všetkom jasno ;) - 65% ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Blood Rain je výborný thriller s lehce hororovým nádechem. Půjčuje si to nejlepší z kultovního SE7EN, a přidává vlastní prvky, pro Korejce natolik typické. Nebudu se tedy rozplívat nad perfektní hudbou a překrásnou kamerou, které malují úžasné obrazy z prostředí odlehlého ostrova. Po technické stránce je tu totiž všechno v pořádku. Nedovolím si ale nezmínit (i přes to slunečné počasí) pochmurnou atmosféru, ve které se hlavní hrdina snaží dopátrat vychytralého zabijáka, který začne mordovat místní obyvatele. A právě vraždy jsou dalším obrovským kladem tohoto filmu. S mým překvapením je tu hodně otevřená brutalita, při které se nabodává na kůly, střílí do hlavy, praskají mozkovny a trhají těla na kusy. Stopáž tentokrát vůbec nevadí, kor když snímek v závěru dostojí svého názvu. Paráda. ()

Reklama

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec z toho bola nielen zaujímavá pomsta ale aj detektívka. Priznám sa ale bez mučenia, mala som z tých bradatých tvárí chaos, každý mi prišiel rovnaký a veru trvalo mi kým som sa zorientovala, hlavne, keď začali skákať v čase...nakoniec som sa z toho, ale nejako vysomárila. Videné v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov. ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Historická detektivka s lehce psycho atmosférou, zajímavá už jen tím, že se odehrává na ostrově v komunitě lidí zabývající se výrobou papíru. Syrové. Vraždy lidí, které se až nápadně podobají popravám, nespravedlivě nařízeným před několika lety. Inteligentní vyšetřovatel a ukryté souvislosti, které by člověk raději nechtěl znát. Děj členěný po dnech. Jediné negativum příběhu spočívá v tom, že už dlouho se mi nestalo, abych se na začátku neorientoval v postavách. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Typická ukážka môjho problému s kórejskými filmami - hneď od začiatku veľké množstvo informácií podaných hŕŕŕ štýlom a veľa mne nič nehovoriacich a do jedného splývajúcich mien a tvárí. Nosná kostra príbehu však bola celkom zaujímavá, aj keď miestami sa mi to zdalo mierne prekombinované. Potešila ma aj na oko pekná výprava. Na záver ma ale dostihol môj problém z úvodu, kedy bol odhalený vrah a mne chvíľu trvalo, kým som si jeho postavu dokázal zaradiť. Finále príbehu sa mi už zdalo trocha zbytočne melodramatické a naťahované. Slabší priemer. 55/100 ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama