Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový morský záchranár Ben Randall (Kevin Costner) stratil počas záchrannej akcie v zúrivej búrke celý svoj tím. Jeho nadriadení sa obávajú, že po tomto tragickom incidente už nebude schopný náročnú prácu vykonávať, a tak ho napriek jeho vôli preradia na miesto inštruktora vo výcvikovej škole pre mladých adeptov. Ben sa vrhne do učenia jediným spôsobom, ktorý mu je vlastný, a svojimi nekonvenčnými metódami obráti celý výcvikový program naruby. Vie však veľmi presne, čo je v stávke – trúfalí nováčikovia, ktorí sú zatiaľ plní humoru, budú musieť jedného dňa prijímať mučivé rozhodnutia, koho zachrániť a koho nechať zomrieť v rozbúrených vodách. Keď narazí na egoistického plaveckého šampióna Jakea Fischera (Ashton Kutcher), rozpozná v ňom človeka, ktorý má potenciál stať sa najlepším z najlepších. To však len v prípade, že dokáže svoj talent skombinovať s odhodlaním, ktoré táto práca vyžaduje, a vyhnúť sa chybám, ktoré urobil sám Ben. Jake vyráža na svoju prvú misiu do divokých vôd Beringovho mora a po prvý raz spoznáva, aké je to riskovať život svoj i životy ostatných. Popri tom musí zužitkovať všetko, čo sa od Bena počas výcviku naučil, aby sa jeho prvá záchranná akcia nestala zároveň aj poslednou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Tančí s vlky tentokrát nemá místo nohou ploutve a za ušima žábry, ale stejně je ve vodě jako doma. Ovšem hovno padá dolů a někoho je třeba alespoň symbolicky potrestat za tragédii při akci, proto zkušený záchranář skončí ve výcvikovém středisku, kde má z namachrovaných soplů vychovat odolné chlapy a obětavé supermany. Kevinovy výcvikové metody se nesetkávají s úplným pochopením a rozhodně jej nelze podezírat, že by toužil po početném fanklubu... Kdyby se film věnoval čistě tréninku a práci mořských záchranářů, potažmo jejich traumatům, mohla bych vážně přemýšlet o vyšším hodnocení. Bohužel nějaký romantikou nasáklý kokin usoudil, že bez techtlí-mechtlí se to natočit nedá. Proto se stopáž táhne jak tuberákův chrchel po stěně veřejného hajzlu: Costner prostě musí mít trable se starou, velkohubé ucho Kutcher se musí v pajzlu seznámit s vnadnou kráskou, musí se chlastat, šukat, hádat, rozcházet, scházet a nechybí ani obligátní klišé rvačka v baru za čest jednotky. Ubrat nějakých 40 minut zmíněných zbytečných, bambilionkrát ohraných canců, třeba bych čtvrtou hvězdici přicákla. Takhle je to slabý, růžově rozmělněný nadprůměr - řemeslně poctivý, dobře zahraný, leč zoufale předvídatelný a místy nezáživný. 60% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Film si našiel mňa, nie ja jeho, ale nakoniec som bol rád, že som mu dal šancu. Costner už dlhšie neprežíva práve vrcholy slávy, ale tento film to čakanie na jeho veľký comeback aspoň čiastočne zmiernil. Ja mu ho z celého srdca prajem. Je dobré, že prevažná časť filmu sa venovala práve výcviku a vzťahom na škole pre záchranárov. Viac záchranárskych scén by už film skôr iba pokazilo, čo sa v záver čiastočne stalo. Zdal sa mi pridlhý a nadstavovaný, no Costnerov osud v závere mi sedel, hoc na začiatku filmu som takýto záver netušil. Počas filmu sa to už ale vytušiť dá rovnako ako to, že Kutcherovo zápästie dostane šancu predviesť sa. "Káčera" ako herca nemusím, ale toto je dokonalý príklad, keď rola niekomu sadne. 70%. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Okato vyplnená hollywoodska šablóna s dynamickou réžiou a charizmatickým Costnerom. Ashton Kutcher je až neskutočne mimo (tak nevhodne obsadená postava sa len tak nevidí). The Guardian je fajn nakrútený (Davis od utečenca nepodal tak sebaistý výkon), odsýpa a dobre využíva zvolené prostredie, ale to snaživé gesto na konci, o ktoré sa tvorcovia potkýnajú ako keby šli v korčuliach po dlažobných kockách, je tak hlúpe a strojené, že to film zhodí a bohužiaľ aj úplne eliminuje všetky možné emócie. Odseknúť to o desať minút a ísť svojou cestou, dal by som tomu viac. ()

sharky 

všetky recenzie používateľa

i když je to tisíckrát omleté téma a hlavní roli hrají dva toporné špalky (costnerovo neherectví k jeho postave ovšem sedí, s kutcherovými grimasami je to horší) natočil to velmi zručný režisér a tentokrát bez záběrů na americkou vlajku a podobných vlasteneckých blábolů, takže mi to vychází na hodně solidních 70%. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Priemerna drama o obetovani zivota z dielne rezisera Andrew Davisa. Scenar je klise, k tomu sice Costner hra obstojne, ale sekunduje mu tragicky Kutcher, ktory vazne nema herecky talent. Tymto filmom som sa o tom zas a znovu presvedcil. Sceny filmu su dost roztahane /vycvik vo vode ...../ a dialogy taktiez. Nuda, nuda a nic viac nez nudny priemerny film. 66 % ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (6)

  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)
  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)

Reklama

Reklama