Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový morský záchranár Ben Randall (Kevin Costner) stratil počas záchrannej akcie v zúrivej búrke celý svoj tím. Jeho nadriadení sa obávajú, že po tomto tragickom incidente už nebude schopný náročnú prácu vykonávať, a tak ho napriek jeho vôli preradia na miesto inštruktora vo výcvikovej škole pre mladých adeptov. Ben sa vrhne do učenia jediným spôsobom, ktorý mu je vlastný, a svojimi nekonvenčnými metódami obráti celý výcvikový program naruby. Vie však veľmi presne, čo je v stávke – trúfalí nováčikovia, ktorí sú zatiaľ plní humoru, budú musieť jedného dňa prijímať mučivé rozhodnutia, koho zachrániť a koho nechať zomrieť v rozbúrených vodách. Keď narazí na egoistického plaveckého šampióna Jakea Fischera (Ashton Kutcher), rozpozná v ňom človeka, ktorý má potenciál stať sa najlepším z najlepších. To však len v prípade, že dokáže svoj talent skombinovať s odhodlaním, ktoré táto práca vyžaduje, a vyhnúť sa chybám, ktoré urobil sám Ben. Jake vyráža na svoju prvú misiu do divokých vôd Beringovho mora a po prvý raz spoznáva, aké je to riskovať život svoj i životy ostatných. Popri tom musí zužitkovať všetko, čo sa od Bena počas výcviku naučil, aby sa jeho prvá záchranná akcia nestala zároveň aj poslednou. (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

real_fidli

real_fidli (hodnotenie, recenzie)

cítil jsem, že hoši ještě nebyli nakonci připravění, možná málo tvrdého výcviku. Konec se mi nelíbíl, protože aby tam Randall zahynul je nesmysl, druhá helikoptéra byla kousek od nich, aby je vyzvedla taky z vody, přišla mi jeho smrt zbytečná, zkazila mi požitek :/ 4/5

MATG

MATG (hodnotenie, recenzie)

mam rad typ spracovania vo vycvikovych strediskach ci uz seals a pod.., no pravdu povediac pri tomto kusku sa mi dostalo nedocenenej praci zachranarov a nie sporadickeho vyvrazdovania a narabania so zbranami. Takto krehka tematika zivota a smrti obsiahnuta s ludskym sebaobetovanim sa priznam ma hlavne na konci dostala. Krasny nedelnajsi celovecerny film.

MaRtiny12

MaRtiny12 (hodnotenie, recenzie)

Tito dvaja herci us ich konbinacia mi nesedi ale ked som to videl tak to stalo zato ja proste zboznujem kutchera !!!!!!!!!!!!!!!

JayKay

JayKay (hodnotenie, recenzie)

Výborný film o ľuďoch, ktorí dennodenne nasadzujú vlastné životy....toto nieje len film...toto je skutočnosť. Prečo stále pozerať - bol ten a ten záber dobrý? Alebo či to bolo predvídateľné? Či tam boli dobrí herci? Ako zahrali? Proste takto sa to deje...Skvelé nahliadnutie do pocitov záchranára. Aj keby tam nehrala žiadna osobnosť aj tak by ten film mal, čo povedať ľuďom a to VIAC SI VÁŽIŤ ŽIVOT! 5*

tii

tii (hodnotenie, recenzie)

takova moc pekna poklona "guardianum" Oddychova, ale rozhodne ne nudna. Nevim proc, ale mel jsem uzasne spokojenej pocit, kdyz jsem filmik dokoukal.

forstec

forstec (hodnotenie, recenzie)

Film, na který když koukáte, víte, co bude ve které scéně následovat. To mi vadilo nejvíce. Ale dojem po shlédnutí filmu víceméně kladný, kdyby se vychytaly některé mouchy, jako například některé trapné herecké výkony, propaganda amerického hrdinství a tak dále, tak by to byl film fantastický. Takhle je to film o něco lepší než jsem čekal. Každopádně po shlédnutí vás donutí zamyslet se, jaká že to je ve skutečnosti práce lidí, kteří denně riskují svůj vlastní život pro záchranu ostatních. Toto je jediné plus filmu, který je víceméně zbytečný a vůbec nic by se nic nestalo, kdyby vůbec nevznikl. Na druhou stranu, když už existuje, měli byste ho vidět.

genetique

genetique (hodnotenie, recenzie)

Dúfam, že sa Costner po pár oddychovkách preberie a ukáže nám, že na to ešte má ;) aj keď zázraky od toho nečakám.

Reklama

Reklama