Reklama

Reklama

Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil

  • Slovensko Sin City 2 (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Je ďalšia dusná noc. Bezvetrie a horúčava. Dwight (Josh Brolin) premýšľa o tom, koľkokrát to už v živote zbabral a čo by dal za to, keby dostal šancu začať znovu a s čistým štítom. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Greenová) a požiada ho, aby ju ochránil pred násilníckym manželom. Dwight však netuší, že Ava má úplne iné úmysly... Marv (Mickey Rourke) sa prebudí na diaľnici, obklopený niekoľkými mŕtvymi telami a ani za nič si nemôže spomenúť, kde sa tam vzal. Sebavedomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce v hre poraziť najväčšieho zloducha v meste, senátora Roarka (Powers Boothe). No zahráva sa s nebezpečným mužom a udalosti sa vymknú spod kontroly. Striptérka Nancy (Jessica Albaová) sa len ťažko vyrovnáva so smrťou Johna Hartigana (Bruce Willis)  a rozhodne sa ho pomstiť za každú cenu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (23)

Trailer 4

Recenzie (994)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Rozpohybované čiernobiele obrázky podruhé. Rodriguez pritlačil na osobitom štýle a posunul vizuál na hranu možností sledovateľnosti; gejzír samoúčelnej opulentnej efektnosti zabral, ale v určitých momentoch sa nevyhol presýtenosti obrazu. V dodržaní zásady quid pro quo však ubral na celkovej kvalite príbehu a dialógov (ktoré tentoraz idú cestou ešte prvoplánovejšej drsnej humornosti a presakovania testosterónu), ktorých kvalita je mierne kolísavá a nie každý prvok do jednotlivých poviedok zapadá s takou ľahkosťou a samozrejmosťou ako kedysi. Zvrstvenie nekontinuálneho rozprávania je zábavná vec mj. z teoretického hľadiska, ale moderného diváka recyklovaný (i keď do zaujímavých rozmerov a krížení ciest dovedený) koncept bez snahy o osvieženie nestrhne. Akokoľvek je akcia a balansovanie na hrane luxusnej komiksovej nekorektnosti a nerozvážneho over-the-top čľapkania sa v krvi a ustrelených končatinách zážitkom pre oko i ucho lahodným, predsa sa nepodarilo zopakovať prácu s charaktermi z filmu z roku 2005. Ten mal hneď troch "hrdinov", zatiaľ čo A Dame to Kill For má jedného antagonistu, senátora Roarka (Powers Boothe), prestupujúceho všetkými príbehmi a suverénnu femme fatale Evu Green, ktorá si opakovane dráždivo navlečie rúcho svojej menovkyne. Zvyšné postavy im tvoria krovie a sú strojcami banálnych vzťahov a interakcií - pokiaľ taký Marv v úvode ešte zaujme, po zvyšok filmu je vám vinou nudného zapracovania do deja ľahostajný. Dvojica policajtov síce nie je zlá, ale spolu s Willisom sú značne rušivým prvkom a zaberajú hracie pole omnoho zaujímavejším postavám, ako je Gail. Predvídateľnosť a pretrvávajúca naivita v otázke, čo treba divákovi ponúknuť, aby sme si ho udržali ústi v radu pochybných, len napoly funkčných castingových volieb (Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Juno Temple) a nevýrazných štekov (Ray Liotta, Lady Gaga). Línia s Nancy je vyslovene výsmechom toho, čo sa Rodriguez snaží nadstaviť. Na druhú stranu zhmotnená (ne)čiernobiela atmosféra je stále prítomná, hlášky vtipné a Rodriguezove úchylné pohrávanie sa s vizuálnymi hračkami a neonoir-splattergore nečakane zábavné. Navyše 3D sa v exteriéroch a špeciálne počas dialógov a monológov predvádza v plnej kráse a musím uznať, že tu niekto odviedol skutočne dobrú prácu. Klasický jazzový soundtrack príjemne pohladí po duši a potemnelé ulice sú hneď živelnejšie. Trochu nadhodnocujem, štvrtá hviezdička je vlastne len za 3D. 75% /////////// Po druhom pozretí: Bez 3D a davov nadšených geekov na špeciálnej premiére pre fanúšikov sú nedostatky omnoho citeľnejšie. Rodriguez si kompaktnosť a vyrovnanosť vôbec neustrážil. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Na návrat do Sin City jsem se těšil a rozhodně z něj nejsem zklamán. Sice mne mrzí poněkud pitomě vypointovaná karbanická historka, ale Marv s Dwightem byli bezvadně drsní, Manute by vykolejil i rozjetý vlak, holky ze Starého města by rozvášnily i zasloužilého impotenta a ženská, kterou bych s chutí přetáhl hasičákem po kebuli, snad ani nemohla tu mrchu v sobě odhalit svědomitěji. Mně se to prostě zase líbilo a pokud budu ještě někdy pozván mezi tuto zločineckou spodinu, tak se rád zastavím. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Nechcem Rodrigueza stále hejtovať, tak sa pokúsim byť pozitívny. Pobehuje tam nahá Eva Green, čo je tak nejako automaticky dôvod to hodnotiť o dva body vyššie než si film zaslúži a vo svete kde existujú Babovřesky, Panelák alebo hudba Majka Spirita je to stále aspoň priemer . 5/10 Čaro nevideného sa totiž vytratilo už niekde v druhej tretine prvého Sin City - a toto neponúka vôbec nič navyše. a ešte je to aj nuda ()

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

Tři hvězdičky za striptýz Jess a postavy Josepha Gordon-Levitta. Zbytek je předigitalizovaný k divákovi zcela zážitkově nepřistupný flick, který čerpá z vlastního srdce (Sin city 2005) a sexy postav (Eva Green dokonalá). Jednička je feeling dokonalého vizuálu, atmosféry a spousty oblíbených noir záběrů (hlavně Tarantinova scéna v autě) s dotykem filmového srdce a tvůrcovi vášní po krvi, drsnosti, nelítosti a brutality. Druhý díl nezobrazuje ani jednu zmiňovanou krásu a působí jako bez Rodriguezového podpisu. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Jedničku mám rád hodně, ale tohle je jiné kafe. Samé explicitní neopodstatněné násilí, přeobsazení většiny postav (během těch devíti let dva herci zemřeli a koho vůbec napadlo to točit až po devíti letech?) Je to celé takové jiné a víc tupější. Čekal jsem víc, ovšem na druhou stranu jsem po trailerech ani moc doufat nemohl. Rodriguez nedokázal navázat na super jedničku. Škoda. PS : Asi by bylo snazší spočítat minuty Evy Green když je oblečená než naopak PPS : Po druhém zhlédnutí překvapivě mnohem lepší pocity...70%...[3.9.2014_Čsfd projekce_Cinestar Anděl] ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (26)

  • Joey (Ray Liotta) má ve filmu zbraň Springfield Armory M1911A1 ráže .45 ACP. (dc125)
  • S rozpočtom 65 miliónov amerických dolárov išlo vo svojej dobe o najdrahší film, aký kedy režisér Robert Rodriguez natočil. Jeho ďalší film Alita: Bojový Anjel (2019) mal takmer trojnásobný rozpočet 170 miliónov dolárov. (beso74)
  • Clive Owen si měl v závěrečných scénách segmentu "Ženská, pro kterou bych vraždil" zopakovat roli Dwighta McCarthyho s novou tváří po plastické operaci. Kvůli natáčení seriálu Knick: Doktoři bez hranic (2014) však nebyl k dispozici. Postavu tak nakonec ztvárnil Josh Brolin s pomocí protetického make-upu. (cihlenka)

Súvisiace novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (viac)

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (viac)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (viac)

Reklama

Reklama