Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4

(séria)
Trailer
Veľká Británia, 2017, 5 h 50 min (Minutáž: 41–77 min)

Tvorcovia:

Charlie Brooker

Scenár:

Charlie Brooker

Hrajú:

Rosemarie DeWitt, Owen Teague, Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel, Andrea Riseborough, Andrew Gower, Kiran Sonia Sawar (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

V příbězích o zdivočelé technologii se fantazie vymyká kontrole, vševidoucí zařízení odhalují ponurá tajemství a žena utíká před nelítostným lovcem. (Netflix)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (44)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Čo sa môjho vkusu týka, asi kvalitatívne najvyrovnanejšia séria. Chápem, ak je už niekto s relatívne podobných námetov už unavený, ja však ani náhodou a pevne dúfam aj v sériu č.27, napríklad. Osobne by som kľudne privítal aj nejaké tie adaptácie krátkych či dlhších poviedok od Asimova alebo Dicka, aj tak by zrejme nadpolovičná väčšina divákov pôvodné príbehy nepoznala a tí, čo áno, by sa určite takémuto kroku potešili. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nakoniec milosrdné 4 hviezdičky najmä vďaka USS Callister a Metalhead, pretože tvorcovia už príliš často rovnakú myšlienku zabalia do nového príbehu a skrátka už veľmi nedokážu prekvapiť. Čo je veľká škoda, pretože ja by som privítal viac surrearilistických scifi príbehov v štýle spomínaného Metalhead ako opakovanie príbehov s prenosom vedomia človeka, ktoré tvorili prevažnú časť príbehov v celom seriály rovnako ako v tejto sérii. ()

Reklama

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Recyklovanie je užitočné, ak ide o odpad. V iných prípadoch sa pripúšťa, ak sa k nemu pridá niečo, čo to recyklovanie pozitívnym spôsobom vylepší. No žmýkanie rovnakých námetov (1. a 2. epizóda 4. série) ako v predošlých sériách je recyklovanie negatívne a parazitovanie na niekdajšej sláve. Síce poteší aj iný variant použitia námetu, ale už nestačí s dychom s tým pôvodným. A preto zistiť, že v tak originálnom seriáli už v cieľoch tvorcov originalitu nahradil zisk, je zásadná vec. ()

Kaluž

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem si zase vyzobal pár střípků z Černého zrcadla a koukám, že se nic moc nezměnilo. Stále jsou to takoví Bakaláři nového tisíciletí s občasným vykročením do lehkého nadprůměru, ale veskrze nic, s čím bych musel pravidelně trávit čas. Ze čtvrté sezóny jsem okoštoval epizody Arkangel, Crocodile a Hang the DJ, přičemž až poslední jmenovaná mě svým námětem dokázala vytrhnout z letargie a dokonce mi vykouzlila úsměv na rtech. Partnerské vztahy řízené aplikací jsou nápad k nezaplacení! ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další série za mnou a nemohu jinak, než si zařadit tento seriál mezi své vůbec nejoblíbenější. Ale k sérii - rozjezd výborný, USS Callister mě jako první epizoda nadchnul a doufal jsem, že mu nezkazí reputaci další díly. Naprosto mě fascinovalo romantický doják Hang the DJ a příjemně překvapilo i vyvrcholení ve formě Black Musea. Naopak jsem necítil nadšení z vyvraždovačky Crocodila a děsivě chabého, monochromatického Metalheada. Ve výsledku byla série ale skvělá. Strašně se mi líbí koncept vyprávět pokaždé jiný příběh, ale přitom naznačovat, že se vše děje v jednom a tom samém světě, jen v jiné době. Budu nadšeně očekávat, s jakými příběhy Charlie Brooker přijde příště! 85% ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (57)

  • Reč o ošípaných a rovnosti je na začiatku odkazom na knihu "Zvieracia farma" Georga Orwella (1954). (Arsenal83)
  • Táto epizóda získala zo všetkých doterajších dielov najviac televíznych cien (7) a nominácií (21). (Arsenal83)
  • Na scéne v triede sa diskutuje o gréckom mýte o Oidipovi, čo je mytologický príbeh priamo súvisiaci s dejom tejto epizódy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama