Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenzie (108)

Peky 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Téma umělé inteligence je v současnosti atraktivní, nicméně celá řada věcí v této epizodě nedává vůbec smysl, a to ji celkově sráží. Seriál jsem si přitom v minulosti zamiloval právě díky tomu, jak i přes komplikovaný námět do sebe vždy všechno na konci pěkně zapadlo. Humor upřímně taky nic moc, hrozně na sílu. Za mě poměrně rozpačitý úvod 6. série, který bohužel nezachrání ani teplý Asiat v sukni. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Yes, I am Salma f*cking Hayek!!!" :) Mimoriadne ma brala vedecka stranka strojoveho ucenia a urovne realizacii. Tuto temu mam napocuvanu z podkastov, a tak som to vnimal pozitivne, kedze som jej rozumel. Tiez pobavili x-stranove podmienky a automaticke suhlasy, ktore kompletne pravne kryli danu spolocnost. Napriek komedialnosti to nebol prilisny cringe - Annie Murphy hra rolu situ na "jej miery". :D Hlavna myslienka, ktora sa mi ako posolstva pacila - "Su zle dni a su dobre dni a to sa da ocakavat". Pobavila zaverecna "originalna" kostolno-vyprazdnovacia scena. :D Odporucam...nova sezona ma velmi dobry rozbeh. 75% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Som rád, že tvorcovia BM vždy prídu s niečím originálnym, i keď samozrejme podobné záležitosti tu už vo forme celovečerákov boli, ale v tomto seriáli to pôsobí tiež vťahujúco a jednotlivé zvraty prekvapivo. I keď ten záverečný asi napadne viacerých, pričom je ale dobre, že to bolo tým pádom ešte viac meta ako sa na prvý pohľad zdá. A potešilo aj to, ako si Netflix dokáže urobiť zo seba srandu. Názov druhej časti zase celú sériu stavia ešte do ďalšej neočakávanej meta úrovne. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Black Mirror odštartoval svoju šiestu sériu asi absolútne najlepšou epizódou "Joan Is Awful", ktorá okrem toho ešte tak dobre zapadá do kontextu vecí, ktoré sa momentálne v hereckom svete odohrávajú. Herci zosnímaní umelou inteligenciou a scenáre písané umelou inteligenciou... ani sa človek nediví, že vlastne sa začali obrovské štrajky. Pretože si viem veľmi živo predstaviť, že táto satira nemá ďaleko od pravdy a reality. Film tentokrát pôsobí trošku viac súčasnejšie (teda nie futuristicky), no po technologickej stránke má svoje solídne momentky, ktoré fungujú. Annie Murphy je skvelá, Salma Hayek si takisto ide svoju rolu sto percentne a atmosféra celej epizódy je podľa mňa premakaná do absolútneho detailu. V minulosti som písal poviedku, v ktorej som zachytil podobné udalosti, ktoré vnímali naši hrdinovia... takže nemôžem povedať, že myšlienka je totálne originálna... ale je dostatočne zaujímavá na to, aby ma dokázala zaujať. Skvelá epizóda, ktorá odštartovala tohtoročný Black Mirror. Hodnotenie: A ()

fhe_verdict 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Smutny uvod novej serie. Prva hviezda je za to ze v seriali ktory je dystopicky a predstavuje hrozy buducho sveta su vsetky vztahy farebne a LGBTI. Nemyslim, ze to tvorcovia zamyslali, ale je to caro nechceneho a hrozna predstava. Druha hviezda je za Michaela Ceru. K pribehu. Ten ma sice zaujimavy namet, ale vnutorna logika mu absolutne chyba. Napad, ze ak bez precitania odkliknes suhlas s pouzivanim telefonu tak to moze mat vazne neziadane nasledky je zaujimavy. Avsak ak by sa to aj hocikedy v buducnosti stalo tak by v ziadnom pripade nemohol viest k nasmu pribehu. Inak povedane je to fantasy pribeh, kde sa moze udiat hocico, ale nie je to dystopicky serial z buducnosti, ktory by sa raz stat mohol. V prvych seriach Black Mirror boli pribehy domyslene a teda by sa pri splneni vstupnych predpokladov mohli odohrat. V tomto pribehu by stacilo, aby sa zena, ktora hlada riesenie z bezvychodiskovej situacie, ze jej telefon posuva zivot televiznej spolocnosti na sfilmovanie jednoducho zbavila svojho telefonu. A zrazu sa cely pribeh zosype. A ci by ju to napadlo? Nuz aj ked budu ludia v buducnosti sprostejsi ako dnes tak az taky sprosti nebudu. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (15)

  • Na domovské stránce streamovací služby Streamberry můžeme vidět pořad „Mad Mind: The Jerome F. Davies Story“. Odkazuje se tak na interaktivní epizodu Black Mirror: Bandersnatch (2018), ve které hlavní postava Stefan (Fionn Whitehead) tvoří počítačovou hru právě podle adaptace fiktivního autora Jerome F. Daviese. (jirikzaboj)
  • Ve scéně, kdy Joan (Lolly Adefope) vejde do baru, můžeme slyšet píseň „Anyone Who Knows What Love Is“ od Irmy Thomas. (thestrycekfido)

Reklama

Reklama