Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutočný príbeh ruského masového vraha Andreja Čikatila, ktorý za osem let brutálne zavraždil vyše päťdesiat ľudí a dlhé roky unikal spravodlivosti pre prieťahy v byrokratickom a nekvalifikovanom vyšetrovaní. Komunistickí pohlavári totiž verili, že sérioví vrahovia môžu existovať iba v kapitalistickom režime... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (286)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších TV filmů co jsem viděl. Velice dobří herci a atmosféra, která by se dala krájet jen takovým nožem, který vrah používá na své oběti. Na filmu je sice vidět, že byl točen pro TV a film se až moc zaměřuje na vraha a jeho činy ale rozhodně se nejedná o chyby, které by výsledný dojem z filmu nějak kazily. ()

liskam 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších filmů, který je podle skutečné události, co jsem kdy viděl. Ponurá atmosféra, která ho prostupuje se hodí k tématu sériového vraha. Naprosto parádně vybraní herci, kteří moc dobře věděli co se po nich očekává a splnili to do puntíku. Věřil jsem jim každé slovo. Pokud máte rádi filmy "podle skutečné události" a zvládáte zrůdnosti sériových vražd, myslím že tenhle by jste měli určitě vidět. Za mě 95% ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Prvotná teatrálnosť a statickosť rozprávania sa postupne vytratí, herci prestanú prehrávať, vytvoria sa medzi ich postavami väzby, a dej začne plynule a účinne gradovať. A ku koncu film tají dych. Len škoda že sa jedná o TV film, ktorý sa musí krotiť a v ušetrení diváka opomíja najhoršiu - kanibalistickú - časť Čikatilovho vystrájania. Skvelá rola pre Maxa von Sydowa. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborná krimi jednohubka na jedno použitie o vraždiacom maniakovi, ktorý mal to šťastie, že žil v krajine zázrakov a v rajskej záhrade pre masových vrahov... Tak to dopadá, keď si niekto myslí, že u nás niečo také nie je možné a keď sa vyšetrovateľom kladú polená pod nohy. K tomu ešte ak sa pridá ego tak je pohroma na svete. Krásny príklad toho, ako moc dokáže osprostieť človeka. Čo sa týka dejovej linky, ide o silný krimi príbeh, ktorý sa rozlúskne úplnou náhodou. Inak aj ja by som tiež rád poznal to vysvetlenie, že ako je možné, že sa tie krvné skupiny nezhodovali. Páčilo sa mi aj herecké obsadenie a dobová atmosféra. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

Ani by som neveril, že ma môže baviť film, ktorý sa okrem iného snaží odraziť problematiku danej doby. Nuž, ale toto je o sériovom vrahovi a k tomu podľa skutočnej udalosti, takže baviť ma to muselo. Neviem koľký ľudia vedeli o metódach forénzneho vyšetrovania v dobách hlbokého komunizmu. Ja nie a veľa som sa dozvedel. Čikatil bol fakt beštiálny vrah, pôsobiaci celkom vyrovnane a vyšetrovateľovi som prial, aby ho už konečne chytil. Zmasakrovať 52 ľudí, z toho 35 pod 18 rokov je naozaj sila, aj na ruské pomery.Imbecilita tej doby je zobrazená rovnako dobre ako sú aj herecké výkony postáv. Jediné, čo mi máličko vadilo je, že film je americký a nepôsobilo to tak ruky ako by to malo. Napr. nevideli sme ruskú zimu (ale vodku hej)... ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (30)

  • Andrej Čikatilo (Jeffrey DeMunn) je ve filmu poprvé zatčen na vlakovém nádraží. Ve skutečnosti byl však zatčen na městském trhu, když se přibližoval k ženám a dětem a chtěl je nenápadně osahávat. (Kvidoland)
  • Vlaková stanice, kde se odehrává Chikatilovo vybírání obětí, je menší nádraží Hatvan severovýchodně od Budapešti. (Chatterer)
  • Kým všetky tabuľky a nápisy na budovách či inštitúciách sú v azbuke, spis Občana X je viditeľne napísaný v angličtine. (BlackTom)

Súvisiace novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (viac)

Reklama

Reklama