Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tom, čo sa omylom napili čarovného nápoja, sa udatný stredoveký rytier Godfroy de Montmirail a jeho sluha Jacquouille ocitli v 20. storočí. Narazili tam na svojich potomkov, ktorí si však v priebehu histórie vymenili úlohy. Potomkovia starej šľachty schudobneli a na zámku sa usadil nový pán, zbohatlík Jacquard. To však nie je jediný problém, ktorému musia návštevníci vo vzdialenej budúcnosti čeliť. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (495)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Je príjemné baviť sa na komédii, ktorej fóry sa netočia okolo fekálií či medzinožia hlavných aktérov. A ak hej sú skôr milé než silové. Ďalších milión fórkov je umne rozmiestnených na celu stopáž, takže akonáhle sa bránica dostane do tých správnych vibrácií neprestane sa triasť až do záverečných tituliek. Samozrejme že sa kde tu vyskytnú naivné a prvoplánové paleoftípky fungujúce za čias Laurela a Hardyho, ale i miska polievky na hlave vie vyčariť aspoň nostalgický úškrn. Tak isto pripomenutie na moje niekdajšie pobláznenie Erou robí z filmu v mojich očiach a ušiach dobrú službu. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Bože můj, co je to za svět, kde se z žebráků mohou stát páni ??" ;) To je kapitalismus, příteli !! Vlastně tentýž svět, v němž Francouzi točí ty své crazy komedie jako na běžícím pásu, v důsledku pouze nesmírně přepjaté pologrotesky, zde navíc plné buranského humoru a ohyzdných postaviček, které však očividně dokonale baví masy.. Ne, díky, pane Poiré !! ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nebudem tu obhajovať Návštevníkov, že sa mi nepáčili iba vďaka mojim vysokým očakávaniam. Tým by som urazil všetky filmy, ktoré ich naopak ešte prekonali. Návštevníci a navštívení neustále celých 107 minút melú a melú, až mi začalo byť úplne jedno o čom a o kom. A to mám rád rovnako ukecaného Blbca na večeru. Veľmi divný humor, ktorému som prišiel na chuť iba v scénkach, odkazujúcich na nemú grotesku. Čiže vtedy, keď niekomu skončí na hlave hrniec s jedlom. No a to je trochu až trochu dosť málo. Reno aj Clavier mi tu boli značne nesympatickí a mal som chuť ich poslať namiesto nazad do minulosti skôr do horúcich pekiel. Čudujem sa vedľajším postavám, že tak neučinili a podľa diváckych očakávaní sa s hosťami začali zbližovať. Možno niekedy nabudúce tomu prídem na chuť. Aspoň že záverečná pointa bola vydarená. 50%. ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nejlepších francouzských komedií,kterou jsem viděl.Už je tomu 22 let,co tento film spatřil světlo světa,ale je pořád jedním z nejlepších ve své branži.Výkony obou hlavních herců byly opravdu famózní.Když se tak po zhlédnutí snímku zamyslím,ani nevím,kdo z nich zahrál lépe.Jean Reno byl asi o trochu lepší,ale Clavier coby jeho pobočník mlel pořád zatraceně vtipné a dobré žvásty.U filmu jsem se mnohokrát zasmál.Od toho jsou to komedie,ale ne vždy tak dobré jako Návštěvníci.Hodnocení:80% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Mám slabosť pre filmy, ktoré sú vybudované na myšlienke cestovania v čase. Preto ma „Návštevníci“ z minulosti ihneď zaujali a navyše výborne pobavili. Skvelá francúzska komédia o dvoch mužoch, čo sa posunuli v čase o takmer tisíc rokov. Dvaja stredovekí zurvalci sa razom ocitnú v našej súčastnosti. Christian Clavier ako pokorný, oddaný zbrojnoš Jacquouille a Jean Reno ako jeho pán, hrdý, udatný rytier Godefroy. Ich hulvátske spôsoby, osobná hygiena a vznešená mluva robia túto fantasy komédiu nezabudnuteľnou. **** ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (12)

  • V úvodní části odehrávající se v roce 1123 jsou bojovníci, včetně Godefroye (Jean Reno), vesměs oděni do plátových zbrojí z mnohem pozdější doby (min. pol. 14. století). (Merenre)
  • Král (Paul Bandey) na začátku filmu mluví anglicky. V té době ale v Anglii vládla francouzská šlechta a úředním jazykem byla francouzština a latina. Francouzština neměla v tomto období pevnou, jednotnou formu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené