Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tom, čo sa omylom napili čarovného nápoja, sa udatný stredoveký rytier Godfroy de Montmirail a jeho sluha Jacquouille ocitli v 20. storočí. Narazili tam na svojich potomkov, ktorí si však v priebehu histórie vymenili úlohy. Potomkovia starej šľachty schudobneli a na zámku sa usadil nový pán, zbohatlík Jacquard. To však nie je jediný problém, ktorému musia návštevníci vo vzdialenej budúcnosti čeliť. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (491)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film se skutečně velmi povedl. Přestože může působit chvílemi trošku trapněji. Nejvtipnější scény jsou pochopitelně uvnitř domu, jako třeba scéna na záchodě, ve vaně, v jídelně a podobně. Nesdílím názor, že by druhý díl za moc nestál. Spíše až ten třetí je jasná nádstavba. Francouzské komedie jsou nám velmi blízké svým hůmorem. Američani by takový typ komedie rozhodně nesvedli. ()

Expendable 

všetky recenzie používateľa

Pro mě asi po filmu Poslušně hlásím nejlepší komedie.Reno a Clavier ukázali opravdu skvělý výkon.Po celý film jsem se smál.Nejvíce se mi líbily scénky jak černošskému taxikáři v domění,že jde o saracena rozmlátili auto,nebo to jak se koupali oblečení ve vaně,scénka v blázinci,nebo to jak se oplachovali v záchodě.Hláška Christiana Claiera „Nechápu jak vás to může bolet,ty kapky dávám svému psovi a nestěžuje si.Kvalita filmu 85%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Mám slabosť pre filmy, ktoré sú vybudované na myšlienke cestovania v čase. Preto ma „Návštevníci“ z minulosti ihneď zaujali a navyše výborne pobavili. Skvelá francúzska komédia o dvoch mužoch, čo sa posunuli v čase o takmer tisíc rokov. Dvaja stredovekí zurvalci sa razom ocitnú v našej súčastnosti. Christian Clavier ako pokorný, oddaný zbrojnoš Jacquouille a Jean Reno ako jeho pán, hrdý, udatný rytier Godefroy. Ich hulvátske spôsoby, osobná hygiena a vznešená mluva robia túto fantasy komédiu nezabudnuteľnou. **** ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Uletený nápad, ktorý francúzi dokázali elegantne spracovať tak, aby nevyzeral ako stupidná neokrôchaná zhovadilosť, ktorej sa neskôr chopili hollywoodske štúdiá. Reno a Clavier úžasní, všetkému skvelo sekunduje perfektný český dabing a šikovná hra s časopriestorom. Ešte stále sa na tom dá kvalitne pobaviť. 80%. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Videl som tento film tolkokrat, ze to uz neviem spocitat a zakazdym som sa skvele bavil. Dnes po dlhsej dobe mi to uz nepripadalo ako taka ultimativna pecka, ale stale je to dost zabavne a cela ta blazniva zapletka este v tomto diely dava dokonaly zmysel. Reno a Clavier tu fantasticky exceluju. Su tu sice za nevzdelancov z minulosti, ale nespravaju sa ako hlupaci. Samostatnu pochvalu si este zasluzi dabing z cias, ked CZ dabing bol neraz lepsi ako original. 8/10. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (12)

  • Približne v 66. minúte filmu, keď Godefroy (Jean Reno) a Jacquouille (Christian Clavier) pozerajú na zámok, v ktorom žili v 12. storočí, tak konštatujú, že sa odvtedy veľmi zmenil. Godefroy sa posťažoval slovami: "Toto je snáď lup Vizogótov!" Zámok však sotva mohol mať niečo spoločné s Vizigótmi, keďže Godefroy prišiel z roku 1123 (ako sa hneď na začiatku filmu spomenulo, v ktorom roku sa dej odohráva), vtedy Vizigóti ako takí už boli minulosťou. Posledné zmienky o nich pochádzajú z roku 721, keď zomrel posledný vizigótsky kráľ Ardo. (AxelWers)
  • V úvodní části odehrávající se v roce 1123 jsou bojovníci, včetně Godefroye (Jean Reno), vesměs oděni do plátových zbrojí z mnohem pozdější doby (min. pol. 14. století). (Merenre)

Reklama

Reklama