Reklama

Reklama

Vejár lady Windermerovej

  • Česko Vějíř lady Windermerové (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Současné filmové adaptace her Oscara Wilda, jako například Ideální manžel nebo Jak je důležité míti Filipa, se většinou věrně drží originálu a odrážejí reálie viktoriánské Anglie 19. století. Režisér Mike Barker a scenárista Howard Himelstein však důvtipně přenesli stejnojmennou Wildovu hru do komunity Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi. Mladá lady Windermerová, v podání Scarlett Johanssonové, podezřívá svého manžela z milostné aférky s nově příchozí, skandály opředenou paní Erlynnovou (Helen Huntová). Sama však není daleko od toho, hodit za hlavu předchozí život a pověst a podlehnout milostným návrhům lorda Darlingtona (Stephen Campbell Moore). Záhadná paní Erlynnová má ale dobrý důvod jí v takové pošetilosti zabránit. Atraktivní, sluncem projasněné a vtipné drama nabízí překvapivý pohled na Wildovu klasiku a těží ze skvělých hereckých výkonů, mimo jiné Toma Wilkinsona a Mileny Vukotićové. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Nicim nevnucujuca sa kostymova drama, ktora mi lahkostou rozpravania pripomenula Bozsku Juliu, naproti ktorej vsak nema skvely zaver, za ktory by som dal aspon ciastocne vyssie hodnotenie. Takze pre mna len dalsi pekne natoceny, dobre odohrany a slusne napisany pribeh, na ktory casom zrejme uplne zabudnem. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Film ako taký taký ma trošíčku sklamal, nejako som očakával ešte väčší glanc (nie že by to moji obľúbenci nezvádali, ale iba Helen Hunt bola tá pravá - i keď uznajme, v úlohe najvďačnejšej)... Duch nadovšetko milovaného dandyho Oscara Wildea však zostal (i keď to už dnes nie je taký nášup), no beztak si zo všetkého najviac budem pamätať hlášku (resp. to, ako bola prednesená), ktorá s dejom až tak veľmi nesúvisela. Nech sa páči: Lord Darlington: "I like America. Name me another society that's gone from barbarism to decadence without bothering to create a civilization in between." --- Tuppy: "A tribute to American efficiency." ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Brilantný satirický výsmech určený dobovej spoločnosti a pokryteckým ľuďom v nej. Na umelcoch vtedajšej doby milujem skutočnosť, že vždy parodovali a vtipným spôsobom odrážali nedostatky prostredia, v ktorom žili a kritizovali spoločenské mravy. Vejíř lady Windermerové je perfektnou ukážkou nadutej ľudskej hlúposti a skazenej charakternosti. Mierne popletený scenár, vynikajúci herci ako Helen Hunt alebo Tom Wilkinson, skvelé situácie a inteligentný humor. Scenár vhodný najmä na javiskové spracovanie, kde by ešte lepšia vynikla jeho ostrosť. ()

DEXTER099 

všetky recenzie používateľa

Vějíř lady Windermerové vás zavede do Anglie 19.století,kde prožijeme příběh mladé slečny co hledá lásku,přičemž svůj život prožila bez matky.Co osud chtěl/nechtěl přivede nevědomky do cesty lady Windermerové její vlastní matku a ač o tom sama nemá tušení a spíš onu ženu podezírá z toho,že svedla jejího milého tak postupně se z obou stávají skoro přítelkyně a i když lady nemá ani na konci tušení ,že ona tajemná byla její matka tak přesto ví,že jí ovlivnila část jejího života.Pro mě byl film zajímavý jen výkonem dvojice ženských představitelek jinak podobné filmy moc nemusím,ale účast Scarlett udělala své :-).Za mě tedy celkově 65% a tři hvězdy. ()

jenik71 

všetky recenzie používateľa

A jsem na rozpacích. Úvodní část mě totiž prakticky nijak nenadchla a přišlo mi to skoro až nezajímavé. Už už jsem chtěl DVD z přehrávače vyndat, ale dodíval jsem se. Přibližně od poloviny je ale tento film o dost zajímavější a smysluplný. Nakonec se mi hodně líbila hlavně Scarlet Johansson, role jí vyloženě slušela. Jak projevem, tak i vizuálně. Takže pocity mám smíšené a tudíž dávám za tři. ()

Galéria (86)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (viac)

Reklama

Reklama