Reklama

Reklama

Ničitelia mýtov

(relácia)
Ukážka z filmu 1

Série(15) / Epizódy(268)

Obsahy(1)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné. (in4mator)

(viac)

Videá (2)

Ukážka z filmu 1

Recenzie (256)

Meev 

všetky recenzie používateľa

Jestli si dobře vzpomínám, tak mě bavila asi jen jedna epizoda, ostatní mi připadaly o ničem. Nápad hezký, ale špatné zpracování ubíjí lehkosti a plynutosti. Herci mi taky nejsou moc sympatičtí. Vlastně mě to vůbec nezaujalo a myslím, že by se jednotlivé nápady na epizodu měli lépe promýšlet, protože někdy tam byly fakt nezajímavé blbosti. Ale co já vím, tak hodně lidí to baví, také to je asi jen můj názor. 25-30%. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku skvelo využitý potenciál poptávky ľudí po neužitočných a nadbytočných informáciach. Veď kto naozaj reálne potrebuje vedieť, či je lepšie pri páde výťahu tesne pred nárazom nadskočiť, alebo sa naopak primáčknuť k podlahe? Ale sú to presne tie "dôležitosti", ktorým málo kto odolá. Máme jednoducho radi pikošky. Časom sa však zaujímavé mýty minuli a začali sa riešiť naozaj veľké pakárny. Človek začal mať pocit, že si ich boriči už sami vymýšlali, aby mali ešte aspoň jednu sériu navyše. ()

Reklama

adamulefa 

všetky recenzie používateľa

Top na Discovery ! Tesne za Medveďom. Adam a Jamie sú super duo (i keď Adam u mňa vedie) + krásna ginger Kari Byron s kolegami, to je ono ! Každý diel dokáže zaujať, pobaviť ba aj niečo naučiť. Napríklad, že: sloni sa naozaj boja myší, z väzenia sa dá ujsť na lane z toaleťáku, olovený balón môže lietať alebo, že v roku 1969 sa na Mesiac dostali ľudia. ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Adam a Jamie sú mi tak nesympatickou dvojicou,že sú mi až sympatickí.Toto je pre mňa prekvapivé precitnutie.Niektoré pokusy zaujímavé menej,iné zase viac,ale to nemení na fakte,že sú poučným,zábavným relaxom,pri ktorom nemusíte veľmi rozmýšľať.Po náročnom dni príjemná oddychovka.A P.S.milí užívateľ Gilmour93,ak si lepší,čo keby si tam skočil s nimi,hm?! ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (30)

  • Během 10 let a 187 epizod bylo otestováno celkem 833 mýtů. Bylo provedeno 2 510 experimentů, 792 explozí, zničilo se 146 automobilů, spotřebovalo 30 632 metrů lepící pásky a použilo se 13,5 tuny trhavin. 194 mýtů bylo potvrzeno, 461 vyvráceno a 178 bylo uznáno za možné. (Ruuzha)
  • Aj napriek tomu, že predstavitelia sú profesionáli v experimentoch, musia požiadať o vládne povolenie a pomoc iných odborníkov. Niektoré činnosti majú samozrejme zakázané. (Greenpeacak)
  • V niektorých štátoch sa v dabingu upravujú jednotky miery či váhy (stopy, libry, palce) a podobne na metrický systém, aby mal divák lepšiu predstavu. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama