Reklama

Reklama

Na konci štyridsiatych rokov minulého storočia Martha Becková a Raymond Fernandez spoločne vraždili vojnou ovdovelé ženy, ktoré odpovedali na ich inzerát v novinách. Paradoxné je, že rovnakým spôsobom sa zoznámili aj obaja zločinci. Ray podal inzerát, lenže na stretnutí so svojou obeťou Marthou sa jeho zabijacký plán nenaplnil - obaja sa totiž do seba na prvý pohľad zamilovali. Spoločne potom okrádali a brutálne vraždili zamilované vdovy, ktoré hľadali lásku na falošný inzerát. Získali prezývku Vrahovia osamelých sŕdc. Keď ich konečne vyšetrovatelia Elmer C. Robinson (John Travolta) a Charles Hildebrant (James Gandolfini) chytili, mali na svojom konte 12 obetí. Napriek tomu sa predpokladá, že skutočný počet zavraždených žien neklesol pod dvadsať. Pred súdom zločinci tvrdili, že sú nevinní, ale v septembri 1949 ich odsúdili na trest smrti a po mnohých odvolaniach 8.3.1951 zomreli na elektrických kreslách v Sing Singu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

Všetko je tu akési priemerné a ťažkopádne, rozbieha sa to ako preťažený výťah a aj sprievodný voice over, odkazujúci sa na Chandlerovu /resp. Marlowovu/ duchaplnosť, siaha svojmu vzoru sotva do pása. Priemernosť až šedivosť poznačila aj herecké výkony: Travolta akoby bol seknutý v krížoch, Letova nadsádzka pôsobí kŕčovito a tak iba Salma Hayek valcuje divákove emócie, tentoraz nielen odhaleným poprsím a sukňou obtiahnutou na tých najdôležitejších partiách. Pôvodne som chcel ísť pod tri hviezdičky, ale posledných cca dvadsať minút ma predsa len tak akosi povzbudilo k štedrejšiemu hodnoteniu. ()

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Slušná gangsterka, která je založena na základě skutečných událostí. Dvojice Martha Beck (Salma Hayek) a Raymond Fernandez (Jared Leto), kteří se do sebe na první pohled zamilují, začnou cestovat a vyhledává starší vdovy, které se zamilují do Raymonda, aby je mohli posléze okráct a nakonec brutálně zavraždit. John Travolta předvedl slušný výkon a dokázal, že poslední dobou nehraje v samých kravinách. Na filmu mě nejvíce zaujala velice jistá režie Todda Robinsona. Scénář není špatný, ale místy by mu nevadilo malé proškrtání. Gangsterka, která nezklame, ale zase ve vás nezůstane moc dlouho. Pro mě tak tři a půl hvězdičky, ale za závěrečný rozhovor Travolty a Salmy dám čtyři...... ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V celku v pohode. Samozrejme, v skutočnosti táto kriminálna dvojica mala na míle ďaleko od vzhľadu Salmy Hayek a Jareda Letoa. Martha Beck bola len hnusne obrastená tlustoprdka, že až človek nechápe, jak si mohla vôbec nejakého muža omotať okolo prsta: http://murderpedia.org/female.B/b/beck-martha.htm. Raylomd Fernandez pôsobil tiež skôr nenápadne, žiaden lámač ženských sŕdc: http://www.biography.com/people/raymond-fernandez-235409. Za najdôležitejšie ale považujem, že tieto svine aspoň dostali trest smrti. Dobrý komentár k tomu mal aj užívateľ IceQueen. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Dobrá zápletka,dobrá atmosféra i režie. U téhle detektivky jsem měl jeden zásadní problém. Celý příběh je roztříštěn na 2 linie, jedna je okolo detektiva Travolty a ta druhá okolo titulních zabijáků. Linie okolo Travolty mi přišla naprosto zbytečná. Mě víc zajímaly samotný vrazi a jejich motiv než detektiv, kterej má zrovna doma problémy se synem. A navíc Travolta hraje asi nejhůř z celého hlavního kvarteta a na duo Leto-Hayek prostě nemá. Nakonec tahle kriminálka zapadne do průměru, ale měla rozhodně navíc ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Zápletka a příběh samotný sami o sobě zrovna nic moc, nic objevného originálního nebo něco, co tu už stokrát nebylo. Tuhle stránku hodně zachraňuje herecke obsazení prakticky všech hlavních a několika vedlejších postav. Tohle je hlavní tahák filmu. Dost mě ale zklamal poměrně rychlý a jednoduchý závěr, čekal jsem nějaké záživnější vyvrcholení. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)

Reklama

Reklama