Reklama

Reklama

8 statočných

  • Slovensko Antarctica (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný príbeh o lojalite a priateľstve sa odohráva na najchladnejšom, najveternejšom a najnedotknutejšom mieste na Zemi. V Antarktíde sa končí obdobie leta. Blížiaca sa obrovská snehová búrka a stav núdze donúti velenie vedeckej expedície urýchlene evakuovať všetky vedecké a meteorologické základne. Týka sa to aj základne, na ktorej pracuje Paul Walker ako sprievodca a psovod Jerry Shepard. Kapacita lietadla však stačí len na evakuáciu ľudskej posádky a na ďalší záchranný let neostáva čas. Na základni musí zostať svorka ôsmich polárnych psov. Jerry opúšťa svojich milovaných štvornohých priateľov v ľadovej divočine s prísľubom, že sa po nich čo najskôr vráti. Tak sa začína jeden z najúžasnejších príbehov o prežití. Je o to silnejší, že vznikol podľa skutočných udalostí, keď svorka psov prežila v mrazivej divočine vyše 170 dní... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (332)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tento film spĺňa všetko, čo od neho tvorcovia i diváci očakávajú. Teda plniace sa mešce a na druhej strane ilúzie, ktoré sú tak pevne späté s časťou filmovej tvorby. Preto sa ani nejdem zaoberať tým, čo bolo na filme lepšie a čo horšie. Rodinný film na víkendové odpoludnie. Malých nadchne, dospelákov dojme, čo viac by sme od neho chceli. A v čase sledovania filmu mi ponúkli mladú sučku, ktorú inak čaká injekcia. Ale to je realita nevhodná do rodinného filmu. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Príjemný rodinný film, v ktorom prekvapivo nejde o záchranu ľudí hrdinskými psami, ako by ste čakali z fotiek a disneyho klišoídnej produkcie. Frank Marshall hrá opäť férovú hru a vedľa detí, ktoré si tu vedľa roztomilých hafanov nájdu aj jednu komickú postavičku (Jason Biggs), nedráždi ani dospelácky intelekt a odpudzovače sentimentu. Jeho množstvo je unesiteľné, herci si v rámci žánru odvádzajú slušný nadštandard. Scény so sólo psami sú zvládnuté parádne a príroda je krásna. Trochu prekáža iba dĺžka filmu - v druhej tretine mu dochádza dych. Ak ale mäknete už len pri pohľade na smutné psie oči, budete to mať za 4*. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Roztomilá oddychovka plná pekných záberov na zamrznuté pustiny, ľadové polia a predovšetkým skupinu naozaj odolných psov bojujúcich za svoje prežitie v opustenej krajine. Celý film má veľmi dojemný nádych a nenechá diváka chladným. Srdce každého psíčkara muselo určite pri tomto príbehu z Disneyho dielne zaplesať radosťou a dojatím. Hoci natočené podľa skutočnej udalosti, je jasné, že niečo z toho muselo byť prikreslené a vymyslené alebo takéto stanovisko rozvinulo. Nič to však nemení na tom, že to je veľmi príjemná a podarená rodinná porcia. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Doják sází na jistotu - nádhernou přírodu (kanadské městečka Smithers, Grónsko, Špicberky) a především parádní sibiřské husky a malamuty. 1) Děj a lidské herecké výkony už stojí stranou. Ostatně i některé okamžiky psí story jsou pochybné (předání velení ve smečce například)._____ 2) Příběh, který se stal předobrazem filmu, se odehrál během japonské expedice do Antarktidy v roce 1958. O události natočili v roce 1983 Japonci film Antarctica, jehož remakem je náš snímek._____ 3) Co dodat? Snad jen arf, arf, arf, arf! ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Pri záverečnom dojemnom stretnutí by som ako pes svojho majiteľa aspoň trochu kusol do nohy, že ma nechal v zime priviazaneho vonku bez akejkoľvek pomoci. Nejde mi celkom do hlavy, ako psi ako nedivoké zvieratá toto všetko zvládli, ale nech je rozprávka rozprávkou, takže aj šialený bojový tuleň ako príšera z praveku tam mal svoje miesto. Prehnaná dĺžka filmu má asi symbolizovať dlhý pobyt psíkov vo vyhnanstve, a dosť mi vadili logické nedostatky, keď polárna noc nebola tmavá alebo ľudia sa pohybovali vonku, ako keby bolo tesne pod nulou. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Protože se počasí v Kanadě mohlo dramaticky změnit každých několik minut, měli tvůrci na každý den připraveny tři různé scény, aby se mohla podle podmínek natáčet kterákoli z nich. (hippyman)
  • Výcvik psů začal v Kalifornii a potom, tři měsíce před začátkem natáčením, se psi a jejich dvacet trenérů přemístili na zasneženou farmu nedaleko kanadského Smithers, aby se aklimatizovali na zimu a led. (hippyman)
  • Psi Dewey a Truman jsou pojmenovaní podle prezidentských kandidátů Thomase E. Deweye a Harryho S. Trumana, kteří soupeřili v amerických volbách v roce 1948. (imro)

Reklama

Reklama