Reklama

Reklama

8 statočných

  • Slovensko Antarctica (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný príbeh o lojalite a priateľstve sa odohráva na najchladnejšom, najveternejšom a najnedotknutejšom mieste na Zemi. V Antarktíde sa končí obdobie leta. Blížiaca sa obrovská snehová búrka a stav núdze donúti velenie vedeckej expedície urýchlene evakuovať všetky vedecké a meteorologické základne. Týka sa to aj základne, na ktorej pracuje Paul Walker ako sprievodca a psovod Jerry Shepard. Kapacita lietadla však stačí len na evakuáciu ľudskej posádky a na ďalší záchranný let neostáva čas. Na základni musí zostať svorka ôsmich polárnych psov. Jerry opúšťa svojich milovaných štvornohých priateľov v ľadovej divočine s prísľubom, že sa po nich čo najskôr vráti. Tak sa začína jeden z najúžasnejších príbehov o prežití. Je o to silnejší, že vznikol podľa skutočných udalostí, keď svorka psov prežila v mrazivej divočine vyše 170 dní... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (332)

Vědma 

všetky recenzie používateľa

Já vím, že je to jenom lehký nadprůměr, ale v podstatě mi vadily jenom tři věci, zbytečné opouštění Antarktidy do nudy USA, to že se mluvilo o strašné bouři a přitom prakticky pořád svítilo sluníčko a ten tuleň. Taky by asi po takové době byli psi víc zbědovaní, ale saňové psy husky miluju, jsou tak krásní a každý byl jiný a děj byl přímý a nekomplikovaný a dobře to dopadlo. Režisér prý režíroval Přežít. To jsem nevěděla, ale už během filmu mě napadlo, že ti psi se vzájemně nežrali, když umřeli. ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

"Bože, prestaňte trepať o tom, kto chodí s inžinierom a choďte už konečne zachrániť tých psov!" Toto nebol citát z filmu, toto je môj citát počas sledovania filmu, ktorý dokonale vystihuje moje pocity- zatiaľ čo snaha psov o prežitie je napínavá, hravá i dojemná, tá ľudská časť je nudná a film len zbytočne naťahuje. Napriek tomu som bol so snímkom spokojný a posledných 10 minút som pozeral na telku s úsmevom idiota. Vidieť to tak pred 10 rokmi (a keby už vtedy film existoval), možno by to bola moja srdcovka. Takto pekných 70% ()

Reklama

malylada 

všetky recenzie používateľa

Na můj vkus až moc podbízivý příběh a tlupě Huskey, kteří přežívají v ledové pustině. Obsazení Walkera kvituji a role mu sedí na míru. Proti scénám skvěle vycvičených psů nic nemám, klobouk dolů, ale nemohu tvůrcům odpustit digitální peklo tuleně jako z monster hororu a přílišnou snahu vyvolat umělé emoce. Všechny postavy s ideály Mirka Dušína tlačí ke konci na pilu a filmu to v zásadě ubírá. Vše moc růžovoučké na to, aby to fungovalo jako v dramatu Medvědi.......5/10 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Čakal som klasický dobrodružný psí výjazd, odviesť, zachrániť, koniec. Scenár sa ale spod toho vymkol a výrazne prekvapil. Frank Marshall ale opäť dokázal, že má k prírode a zvieratám, ich kontrastom a harmónii obrovské cítenie a spolu s neodolateľnými psíkmi dokázal perfektný útok na moje city. Je pravda, že skutočnými hercami tu boli oni, tí ľudskí boli len sprievodom. A práve zábery mimo psieho dobrodružstva boli zbytočne naťahované. A Jason Biggs mi tu pomerne vadil, veď na odľahčenie bolo ako stvorených pár extra psích kúskov a scén. 80%. ()

Niles 

všetky recenzie používateľa

Nie je to zlý film, ale podráža ho jeho vlastná nelogickosť a niekoľko momentov, pri ktorých sa budete sami seba pýtať prečo to preboha robia takto a nie inak. Samozrejme psy sú krásni, príroda tiež, ale nie je dobré znamenie keď zvierací herci prekonajú tých ľudských. Nuda to ale určite nie je a keby niekto náhodou aj zaspával, tuleň ho zaručene prebudí. :-) ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (16)

  • Psi Dewey a Truman jsou pojmenovaní podle prezidentských kandidátů Thomase E. Deweye a Harryho S. Trumana, kteří soupeřili v amerických volbách v roce 1948. (imro)
  • Protože se počasí v Kanadě mohlo dramaticky změnit každých několik minut, měli tvůrci na každý den připraveny tři různé scény, aby se mohla podle podmínek natáčet kterákoli z nich. (hippyman)
  • Tento film bol natočený podľa skutočnej udalosti. Prostredníctvom ôsmich ťažných psov (krásnych severských plemien), ktoré slúžia ako jediný spôsob prepravy členom vedeckej expedície naprieč ľadovou Antarktídou v čase núdzového stavu, sa snažili režisér i scenárista čo najvernejšie zobraziť práve v okamihoch ohrozenia životov rovnaké priateľstvo človeka so psom, vernosť, oddanosť a odvahu, aké vidíme u ľudí taktiež vo vyhrotených životných situáciach. Scenárista DiGilio, ako majiteľ psa, využil jedinečnú šancu preskúmať jazyk, sociálnu štruktúru a duševný svet týchto zvierat. Hoci sám vedel, aké radosti a zázraky prináša priateľstvo so psom, DiGilio podrobne študoval správanie psov a históriu ich spolužitia s človekom v nádeji, že sa mu podarí vytvoriť vzrušujúci pohľad do mysle psov bojujúcich o prežitie. (ash99)

Reklama

Reklama