Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (158)

PEZ 

všetky recenzie používateľa

Kvázi životopis 50 Centa. On sám tvrdí, že asi 75% sa naozaj udialo aj v skutočnosti. Prekvapilo ma, aké zvučné režisérske meno sa podujalo na réžiu toho černošského gangsta filmu. A je vidieť, že sa nejedná o žiadnu komerciu. Dokonca by som povedal, že je až príliš civilne natočený. A kľudne by mohol mať o švrťhodinku kratšiu stopáž. Ale inak fajn - v pohode film "z ulice", 50 Cent je obstojný (ale nič extra), zato Terrence Howard ukazuje prvotriednú robotu a aj Adewale Akinnuoye-Agbaje a Joy Bryant-ová boli vynikajúci. Hudba ok. Vpoho film, ktorý neurazí, ale ani ničím silným neprekvapí. 7/10 ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa

Toto sa netočilo s ambíciami na Oscara pre hercov. Ešteže hrá 50 Cent klasického gangstra amerického čierneho gangu. Lebo z jeho výrazov mám pocit, že v inej úlohe, plnokrvnej postave, by prudko pohorel. Herectvo ostatných vyzerá podobne, ale svoje jednorozmerné postavy spoľahlivo zvládajú. Na podobnú tému mi bolo viac ľúto rapera menom Plan B v songu End Credits a to má len 3 minúty. Tu je to zbytočne zdĺhavé a rozťahané, navyše problémy sa riešia hlúpymi náhodami, nie cielenými činnosťami. ()

Reklama

T-pack 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je až příliš roztěkanej, nemá nosnou myšlenku. Jako parafráze Curtisova života je to koukatelný, a zaručeně je to zřejmě nejlepší věc, kde Fifty hraje prim. Ten přitom není v roli ani výbornej, ani zlej, je ovšem škoda, že ho po herecký stránce zastíní jeho mladší verze. Určitý momenty snímku jsou skvělý, například scéna s rvačkou ve sprše pro mě byla jednou z nejsilnějších částí filmu – jen proto je právě zlý, že je tam trochu mimo, slouží jen jako dost nepřirozenej způsob, jak spřátelit hlavní postavu s Bamou. Že z toho se pak vyklube maniak taky scénáři nedělá těžkou hlavu, jako spousta jinejch scén, který vedou do slepý uličky a jen způsobujou, že je celej snímek dost rozlítanej. 117 minut je na něco podobnýho příliš dlouhá stopáž, a konečný životní vítězství hlavní postavy není pro diváka ani v nejmenším uspokojivý. Mám před sebou doopravdy patetickej snímek, tak proč mi chybí katarze? ()

Illioplius 

všetky recenzie používateľa

„Manifest asociálov a ich cesta na vrchol“ by bol výstižnejší názov pre tento film. Síce trochu krkolomný, ale snáď by zľudoveli aspoň tie prvé dve slová. Žiaľbohu, nejde iba o asociálov, ale o vrahov a zlodejov. Rozoberanie otázky, ako sa takíto ľudia môžu stať idolmi, nepatrí do recenzie na film, no on sám takéto otázky v hlave diváka vytvára. Oceňujem pohľad do odlišnej kultúry, ktorý toto dielo prináša, no aj tak nemožno hovoriť o veľmi zaujímavom snímku. Aspoň pre mňa. ()

aLPaC 

všetky recenzie používateľa

Jojo, BLM!!! Slovo negr tu zazní tak 500x, ale běda, jak ho vysloví nějakej běloch. To jsou hned všichni na nohou a ten člověk je prakticky lynčován. Neříkám, že by ho měli běloši říkat, ale když jsou na něj černí tak vysazení, sami mezi sebou by ho taky neměli používat. Jinak 50 Cent je herecky naprostej tragéd, což potvrzuje celou kariéru a naprosto nechápu, že podobný typ filmu natočil Jim Sheridan. Asi jako kdyby Quentin Tarantino natočil Beethovena. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (11)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 185krát, což je 1,38krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)
  • Marcusovo vězeňské číslo (91595) se shoduje s opravdovým Curtisovým číslem, jen v první číslici, je jí devítka - 94R6378. (Candice)

Reklama

Reklama