Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavné australské drama, nominované na Oscara a čtyři Zlaté glóby, je založeno na reálném příběhu Lindy Chamberlainové, neprávem obviněné z vraždy svého dítěte během cesty po australském vnitrozemí. V hlavní roli přímo koncertuje oscarová Meryl Streepová, která za roli médii ztýrané matky obdržela hlavní cenu na festivalu v Cannes. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (88)

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Celým filmom sa tiahne skľučujúca otázka: Ako mohol pes dingo uniesť a zožrať dvojmesačné dieťa a nenechať ani kosť, len vyzlečené (ale neroztrhané!) dupačky a kabátik? Manželka kazateľa cirkvi Siedmeho dňa vyzerá chvíľami ako poriadna mrcha a potom zas ako úbohá matka, ktorá prišla o dieťa. Meryl Streep šikovne zvláda celú škálu rôznorodých prejavov. Film takisto veľmi dobre zobrazuje verejnú mienku, ktorá sa nakláňa zo strany na stranu. Pochybnosti a podozrenie striedajú súcit a spoluúčasť na tragédii. Lenže, kde je pravda v tejto true story nie je jasné ani na konci. Veď, ako mohol dingo... ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Divácký zážitek je postaven na souznění s rodiči, kterým se v australské přírodě náhle ztratí miminko a oni se musí vyrovnat nejen z jeho ztrátou, ale i se zdegenerovanou společností. To, co na první pohled vypadá jako velmi silné téma bohužel působí emočně velmi odtažitě a jen díky skvěle civilně hrajícím hlavním představitelům filmu nedošla pára. ()

Reklama

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Smutný a cielene chladný film o strate toho najcennejšieho v živote. Meryl pri svojej návšteve v Prahe spomenula práve A CRY IN THE DARK (a IRONWEED) ako tie, o ktorých sa málo vie, ale ona je na ne obzvlášť hrdá. Filmársky nijak objavné, herecky veľmi veľmi dobré. VERDIKT: Vinní nech sú tí, ktorí málo plačú. ()

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Príbeh je založený na smutnej tragédii, od ktorej sa odvíjajú ďalšie dramatické momenty, zasahujúce smútiaciu rodinu. Je smutné, že rodič, ktorý stratil svoje dieťa, musí dokazovať niekoľko rokov svoju nevinu a čeliť útokom médií a pohoršenému davu ľudí. Emočne ma to veľmi silno zasiahlo, pretože aj ja som matka a naviac to Meryl zvládla nádherne zahrať. Občas síce pôsobila nelogicky chladne a vyrovnane, čo jej vačšina zazlieva, mne to ovšem až tak moc neprekážalo. Skôr by sa to mohlo obísť bez tých kresťanských rečí, ktoré chŕlil jej zdrvený manžel. Aj keď som kresťanka, bolo to trochu príliš... Netreba sa však toho bát. Len si to smelo pozrite, už len preto, že Meryl to v krátkych čiernych vlasoch neskutočne sekne. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Ve své podstatě hodně zajímavé drama. Poukazuje na dnešní dost obtížnou dobu, kde pakliže si chcete vybojovat pravdu, musíte pro to obětovat svůj vlastní život. Ne, že bych tohle už jednou neslyšel. Meryl Streep a Sam Neill za tu rodinu ale bojovali tak, jako v žádném jiném filmu. Když si to převedu do reality, s čímž se mně film snažil každou desetiminutovku sblížit, tak si musím uvědomit, že tak těžký život opravdu neprožívá každý. A v rámci toho je tento film hodně silný. Co už bylo horší, tak ta dost silná vazba na víru, křesťanství a církev, kterou bychom zde nazývali sektou. Vysvětlovat si to může každý po svém. Každopádně i lidé kolem těch lidí nevedli zrovna zdravé názory a tak film fakticky jednal na obě strany. Myslím si, že v rámci těchto dvou stran se teprv ukáže, k jaké straně kdo inklinuje. Jestli k těm, co jsou schopní respektovat nebo těm, co jsou alternativní názory úplně cizí. ()

Galéria (92)

Zaujímavosti (9)

  • 15. září 1988, 8 let po zmizení své dcery Azarie, dokázali Lindy a Michael Chamberlainovy svou nevinnu. Odvolací soud severního teritoria je jednomyslně sprostil všech obvinění. (jezurka42)
  • Navzdory popularitě výrazu "Dingo snědlo mé dítě!" ve spojení s tímto film výraz nikdy ve filmu nezazněl. (jezurka42)
  • V červnu roku 2008 snímek Americký filmový institut umístil na 9. místo v 10 nejlepších filmech v žánru drama ze soudní síně. (jezurka42)

Reklama

Reklama