Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednává o nejznámější věznici konfederace Andersonville ve státě Georgia v USA za občanské války Jihu proti Severu. Nahlíží na dění v táboře očima vojáků Unie, jež byli zajati v bitvě o Cold Harbor. Vypráví příběh plný lidského utrpení, strachu, nelidského zacházení, ponižování a trestů, jimž byli v průběhu vězení vystaveni nejen od dozorců, ale také od vězeňského gangu zvaného Raiders. Tito muži Unie čekají na jakékoliv zprávy o výměně vězňů. Místo toho jim ale tábor neustále přináší jen smrt. (Sir-Filip)

(viac)

Recenzie (25)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Slusny film o base menom Endersonville z obcianskej vojny v USA 1861 - 1865. Slo tam o nasledovne . zavreli 100 -ky vaznov do basy plnej bahna, spiny, hmyzu a neviem este coho a nechali ich tak - bez vody a bez jedla. Dost dobry namet na film, a vzhladom na 19. storocie aj uveritelne drsnjostou. Skoda len toho, ze vs trede sa tempo hodne uvolni a nic sa nedeje dohromady, John Frankenheimer ako reziser mal veru aj lepsie filmy - Ptacnik z Alcatrazu, Gypsy Moths 1969, Vlak 1964 ......60 % ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

nebyť tej šialenej dĺžky a niektorých "patetických" obrazov, snáď by si film zaslúžil aj viac bodov. Predovšetkým to ako to pán režisér zvládol, by sa mali naučiť od neho aj naši tvorcovia "televíznych filmov". Škoda, že sa tam ukázal tříska. Veľa vody nenamútil. Nech mi českí priatelia odpustia, ale s tou napudrovanou ružovou tváričkou vyzeral ako jonatánka v septembri chytajúca od slnka červenú farbu , Napriek tomu som rád, že som nazrel k tomuto filmu . ()

Reklama

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Je strašná škoda, že z americké občanské války není příliš filmů, protože je to téma velmi zajímavé. Věznice Andersonville se sice nevěnuje přímo válečné akci, ale i tak je to docela tíživá záležitost, která ukazuje, že společná uniforma rozhodně neznamená spojenectví nebo přátelství. Akorát to bylo hodně dlouhé. 80% ()

Slavníkovec 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film, ač dlouhé stopáže, mě nenechal chladným. Přes určité rozvláčněji vyprávěné pasáže, historické nepřesnosti, jsem spokojen. Napětí 10/10. Historická přesnost 9,5/10. Herecké obsazení (Pro film byl velmi významný kompars, do hlavních rolí nebyli zpravidla obsazení známější herci, což považuji za vhodné řešení) 10/10. Hudba 10/10. Obraz 8/10. Celkové hodnocení 98 %. ║V zajatecké věznici se v roce 1864 nemohl nacházet oddíl afroamerických vojáků, jelikož se na základě rozhodnutí štábu prezidenta Jeffersona Daviese měli zajatí afroameričtí "yankees" v uniformách okamžitě popravovat║Vůdci Andersonvillských jezdců, kteří byli 11. července 1864 popraveni, se jmenovali Charles Curtis, John Sarsfield, Patrick Delaney, Teri Sullivan, William Collins a A. Munn.║ ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Tá hrozostrašne dlhá stopáž síce odrádzala, ale zaujímavá téma prevážila a film som si nakoniec pustil. Téma splnila do bodky, čo som očakával, v ničom nesklamala. Vidíme skvelé herecké výkony, dramatické a trpké osudy. Z námetu by som ale vystrihol súd, ktorý mi tam vonkoncom nesedel - bola to fraška, s ktorou som sa nemohol stotožniť. A tá ukrutná stopáž na konci robila to, že film začal dosť nudiť. Hodnotenie: 75% ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama