Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednává o nejznámější věznici konfederace Andersonville ve státě Georgia v USA za občanské války Jihu proti Severu. Nahlíží na dění v táboře očima vojáků Unie, jež byli zajati v bitvě o Cold Harbor. Vypráví příběh plný lidského utrpení, strachu, nelidského zacházení, ponižování a trestů, jimž byli v průběhu vězení vystaveni nejen od dozorců, ale také od vězeňského gangu zvaného Raiders. Tito muži Unie čekají na jakékoliv zprávy o výměně vězňů. Místo toho jim ale tábor neustále přináší jen smrt. (Sir-Filip)

(viac)

Recenzie (25)

lillien 

všetky recenzie používateľa

Hluboce si cením každého filmu, při kterém opravdu upřímně cítím vděk a požehnání za to, že se mi poštěstilo narodit se v existenci tady a teď. Narozdíl od nich, od vojáků této občanské války, se na trýznění, bolest, nemoce, hladovění, vraždění, beznaděj, strádání a umírání můžu jen dívat. A můžu to vypnout. Oni nemohli. Oni to žili. Mnozí měli i za okolností neslučitelných se životem takovou vůli žít, že mi to několikrát vhánělo slzy do očí. Příběh nejen o zrůdnostech války, ale i o tom, jak dokáže naděje a víra ve správnou věc lidi spojit. Je to velmi dlouhé, ale není to na škodu, nakonec si budete připadat jako jedni z nich. Tenhle film vás do věznice Andersonville opravdu vezme. Bude to náročná exkurze. Vítejte v pekle. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Tá hrozostrašne dlhá stopáž síce odrádzala, ale zaujímavá téma prevážila a film som si nakoniec pustil. Téma splnila do bodky, čo som očakával, v ničom nesklamala. Vidíme skvelé herecké výkony, dramatické a trpké osudy. Z námetu by som ale vystrihol súd, ktorý mi tam vonkoncom nesedel - bola to fraška, s ktorou som sa nemohol stotožniť. A tá ukrutná stopáž na konci robila to, že film začal dosť nudiť. Hodnotenie: 75% ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

nebyť tej šialenej dĺžky a niektorých "patetických" obrazov, snáď by si film zaslúžil aj viac bodov. Predovšetkým to ako to pán režisér zvládol, by sa mali naučiť od neho aj naši tvorcovia "televíznych filmov". Škoda, že sa tam ukázal tříska. Veľa vody nenamútil. Nech mi českí priatelia odpustia, ale s tou napudrovanou ružovou tváričkou vyzeral ako jonatánka v septembri chytajúca od slnka červenú farbu , Napriek tomu som rád, že som nazrel k tomuto filmu . ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Takze tu máme film o väzeni z cias vojny Severu proti Juhu. Tuto temu som zatial v ziadnom inom filme nevidel, takze ked uz nic ine, tak ma tento film aspon informacnu hodnotu. Nastastie aj spracovanie dopadlo kvalitne. Nie je to take sokujuce ako filmy o koncentrakoch v ktorych nacisti mucili zidov na milion rôznych spôsobov. V Andersonville proste zavreli tisice väznov do velkej ohrady a nechali ich bez vody a jedla kym tretina znich nepodochla. Vzhladom na dobu v ktorej sa to odohrava mi to nepripadalo nejak extra brutalne. Ale rozhone je to zaujimavy film a velkorysa stopaz mi ubehla rychlo a ani na chvilu som sa nenudil. Akurat mi prisla dost divna linia v ktorej si väzni vyprosia sudny proces so skupinou väznou ktora ostatnych terorizovala. To mi pripadalo dost smiesne. 7/10. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Slusny film o base menom Endersonville z obcianskej vojny v USA 1861 - 1865. Slo tam o nasledovne . zavreli 100 -ky vaznov do basy plnej bahna, spiny, hmyzu a neviem este coho a nechali ich tak - bez vody a bez jedla. Dost dobry namet na film, a vzhladom na 19. storocie aj uveritelne drsnjostou. Skoda len toho, ze vs trede sa tempo hodne uvolni a nic sa nedeje dohromady, John Frankenheimer ako reziser mal veru aj lepsie filmy - Ptacnik z Alcatrazu, Gypsy Moths 1969, Vlak 1964 ......60 % ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama