Reklama

Reklama

Swing Girls

(festivalový názov)
  • Japonsko Suwingu gâruzu (viac)
všetky plagáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina študentiek navštevuje letné doučovanie a očividne to žiadnu z nich nebaví. Na škole pôsobí dychovka, ktorá sprevádza na zápasoch miestny baseballový tím. Celá kapela však po konzumácii obeda skončí s otravou v nemocnici. Zostane jediný zdravý člen, hráč na činely, ktorému sa obed neušiel a musí zostaviť čo najrýchlejšie novú kapelu. To je šanca pre študentky, ktoré sa tak môžu vyhnúť úmornej nude spojenej so štúdiom matematiky. (Hogun)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (53)

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Milujem ázijskú povahu. Oni totiž v (pre nás európanov) obyčajných situáciach dokažu reagoať velice živelne a to sa mi naozaj ráta. A hlavne keď ide o skupinku školačiek (vek sa neodvažujem hádať), ktoré sú otrávené prázdninovou školou a hudobka je tudíž šancou sa trochu uliať. So Swing Girls pri sledovaní priam srší pozitívum a radosť. Mohol by som tu vymenovať hafo scénok, pri ktorých sa sa fakt narehotal, ale skrátim to. Áno, choďte do toho. ()

Larky 

všetky recenzie používateľa

Suwingu gâruzu je skvělý film.Výborně dávkuje hudbu s komedií a z vážnějšími momenty, navíc při jeho sledování jsem měl takový pocit klidu v duši, že těch ***** dát musím.Postavy jsou skvěle a hlavně velmi sympaticky zahrané a člověk jim opravdu ten zápal do hudby věří..Jedinou vážnější výtku bych měl k tomu, že hlavně konec už je hodně předvídatelný, ale to určitě přežiju, protože jsem se bavil náramně. ()

Reklama

dezorz 

všetky recenzie používateľa

po hite waterboys prisiel Shinobu Yaguchi s obdobnym napadom, z nuly na vrchol v netradicnom teenegearskom kontexte. vo waterboys to boli chlapci v synchro plavani, v swing girls dievcata pubertiacky objavujuce krasu hudby a stareho dobreho big band jazzu s 40. rokov 20.storocia. a aj ked sa v tom hlavnom opakuje, predsa len vymenil absurdne komedialne spracovanie waterboys za nenapadny psychologicky vyvoj postav a vacsiu realnost. podobne ako vo waterboys, aj vo swingujucich dievcatach je jedna poriadne prepraxovana ´akcna´scena, kde vo waterboys si vystacil s pomalenymi sirokouhlymi zabermi vo swingujucich dievcatach v nahanacke s diviakom sikovne napodobuje stop time animaciu matrixu. spocitane, takmer 20. mil v japon. kinach wingujuce dievcata radi do desiatky najviac zarabajucich jap. filmov roku 2004. ()

prome 

všetky recenzie používateľa

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti kteří swingují a ti, kteří ne. Teoreticky bych mohl napsat úplně stejný komentář jako u Waterboys, ale, i když je tenhle film téměř totožný(jen jiný prostředí), je vlastně úplně jiný. Škoda jen te první půlky, která je trochu slabší (o proti Waterboys více). Naštěstí je tady druhá půle a odzbrojující závěr. Shinobu Yaguchi má prostě vyborné optimistické komedie, které mnohonásobně zlepší náladu. ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

Co donutí partu japonských puberťaček k prodeji svých značkových hadrů? Asi se budete divit, ale důvodem k této oběti je jazz. Nakoupíme trumpety a saxofony a jdeme swingovat! Rozpustilá a hodně fajn japonská komedie, ve které, ačkoliv v ní kraluje skupina děvčat ve školních uniformách, absentuje jakékoliv sexuální napětí a přímo z ní čiší pohoda. A ke konci to holkám swinguje jedna radost :-) ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • Juri Ueno, představitelka Tomoko Suzuki, která se díky filmu naučila hrát na tenor saxofon, zúročila své umění i na dvou albech, které vydala jako hudebnice a zpěvačka. (Terva)
  • Všetky skladby vo filme boli zahrané samotnými herečkami a hercom. Mnohé herečky nikdy predtým nehrali na žiaden hudobný nástroj. Niekoľko mesiacov pred samotným natáčaním preto podstúpili intenzívnu hudobnú prípravu na Yamaha Music School. (pivo)
  • Na propagáciu filmu sa herec a herečky zúčastnili niekoľkých živých koncertov v Japonsku a USA. (pivo)

Reklama

Reklama