Reklama

Reklama

Ve středověkých Flandrech porazí banda amatérských bojovníků mocné francouzské vojsko, které se pokouší dobýt jejich vlast. (Netflix)

Recenzie (11)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak to bolo dosť iritujúce. Toľko historických blábolov a tak zlá do oči bijúca výprava sa len tak nevidí. No to najhoršie na filme bol kasting. Aby Filip IV. vyzeral ako syn svojho brata Charlesa? V skutočnosti bol starší. A herec hral ako z pomocnej. Príbeh sám o sebe nebol zlý, len škoda toho spracovania, miestami až na smiech. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Určitě bylo zajímavé podívat se na film z belgicko-nizozemské provenience a dozvědět se něco o historii Flander. Mělo to moc pěknou výpravu, kostýmy, lokace. Bohužel jsem si nijak zvlášť neudělal vztah k hlavním postavám. Trochu mě iritovalo, že skoro všichni byli hladce oholení a měli typicky osmdesátkové účesy. Příběh o boji utlačovaných za svobodu byl v pohodě, i když žádný zázrak. Závěrečná bitva neměla moc grády. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Aj keď spracovaniu chýba veľkoleposť, lepšia výprava a taký ten drive, aký poznáme z väčších produkcií, stredoveká téma postavenia sa "Dávida proti Goliášovi", doplnená o prvok národnej pomsty, je viac než zaujímavý. Kde inde je možné vidieť otvorené politické hry zasadené do stredovekého Belgicka (14. storočie), resp. jednej jej historickej časti? Silná scéna zavraždenia dcéry vlastnou matkou, aby ju ochránila pred znásilnením je niečo málo vídané. Poteší aj záverečná masová bitka. Spracovanie pripomínalo televízný počin, ale to až tak nevadilo. ()

Miroslav.Zac 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem od toho nic a přesně to jsem dostal. Nevím, jaký je rozdíl mezi filmem a seriálem, a asi to nikdy nezjistím, protože Flanderský lev není nic extra, co by se muselo po letech oprašovat, ale film je i na svou dobu relativně nudný, Závěrečná bitva film nezachraňuje, ale aspoň se tam konečně něco děje. Viděl jsem ale i spoustu horších historických fresek, abych mohl říct, že navzdory výše popsanému jde o průměrný snímek, který si své fanoušky jistě najde. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,OPICE NOSIACE ZLATÉ PRSTENE ZOSTANÚ STÁLE ŠKAREDÉ TVORY." __ Neviem, ako by tento film obstál v konfrontácii so spomínanou sériou, o ktorej som doteraz nevedel. Určite by bol obohatený o radu významných scén, ktoré by odkryli niektoré nejasnosti tejto 105 minútovej verzie, ktorá sa paradoxne v niektorých momentoch vlečie, chýba jej väčší spád a jednoznačnejší hlavný hrdina, pretože Flanderský lev je (aspoň tu) pomerne sporadicky sa vyskytujúcou personou. Slabšia výprava zase nedokázala zakryť nepresnosti napr. v podobe barokového domu v 14. storočí. (3. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama